Chcípá po studeném startu
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
zzeli
Re: Chcípá po studeném startu
Pri dlouhodobe jizde na benzin to jezdi jak?
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- dunnst
- Kontaktovat uživatele:
A ten postup, co se doporučuje tady jsi zkoušel? Tzn. smazat adapace řídící jednotky motoru a jezdit chvíli jenom na benzín a pozorovat, jestli se to nezlepší? Jinou řídící jednotku jsi zkoušel? Přijde mi, že by nej bylo ten plyn na chvíli odpojit a vyřešit ten problém nejdřív čistě na benzín a potom začít řešit LPG.
- m740i
No to si taky myslím, že je to problém benálu ale kdo ví... Jinak smazat adaptace a nájezd víc jak 400km (ovšem né dálkově) na benzín jsem zkoušel několikrát... Vždycky to jelo v poho tak den, max dva a pak se to zas začalo hádat.... Jinou ŘJ jsem nezkoušel, bohužel teď nemám tu možnost... Napadlo mě jestli to může dělat ta membrána v sání? Já jsem ji sice měnil, ale to asi před 50tis km a kdo ví co to byl za šunt,tak jestli se třeba zase nezničila...dunnst píše:A ten postup, co se doporučuje tady jsi zkoušel? Tzn. smazat adapace řídící jednotky motoru a jezdit chvíli jenom na benzín a pozorovat, jestli se to nezlepší? Jinou řídící jednotku jsi zkoušel? Přijde mi, že by nej bylo ten plyn na chvíli odpojit a vyřešit ten problém nejdřív čistě na benzín a potom začít řešit LPG.
BMW E38, 740i, r.v.06/1998, 6r manuál ,vin: DK55490. Kosmicky-černá metalíza,šedá kůže... Dlouhodobá pům. spotřeba 11l/100km(N95), nyní LPG s prům. spotřebou 12.5 až 15l/100km
Ex: BMW 730i, r.v. 1991
Renault Laguna,Peugeot 405,Škoda 105,Škoda 120
- herman17
Ja ti membranu bral teda primo v BMW a jediny cemu to pomohlo byl kour z vyfuku...
Jinak ja to v podstate taky zatim nevyresil. Mam uz 3 mesice auto odstsvene a posralo se prave z duvodu techto debilnich startu... vzydycky se to po zahrati uklidnilo, ale jednoho dne uz to delalo porad... vysledek byl zapecenej katalizator z duvodu spalovani az ve vyfuku
Dnes uz auto bezi, ale delam na tom repas brzd, resim nove dveře, vyfuk a napravy.
Az to bude po technicke, tak chci zajet na revizi a serizenu plynu... to si myslim ze by melo bse vyresit. Dela mi to totiz presne jak tobe... kdyz jezdim na benzin, tak pohoda, ale jak mile prejdu na lpg, dalsi den je to znova tady. To uz jsem zkousel vyjet i dve nadrze benzinu, ale vzdycky se to po pouziti plynu zacne zase srat.
Ja vidim jedinoi nadeji u nejakeho schopneho plynare, jinak uz fakt nevim...
Uz jsem tu ale cetl, ze to nekdo u plynare resil a bez vysledku.
Jedine co docasne pomuze je, ze 10km pred prijezdem domu prepnes na benzin... pak jsou ty starty lepsi
Jak na neco prijdes, urcite se podel
Jinak ja to v podstate taky zatim nevyresil. Mam uz 3 mesice auto odstsvene a posralo se prave z duvodu techto debilnich startu... vzydycky se to po zahrati uklidnilo, ale jednoho dne uz to delalo porad... vysledek byl zapecenej katalizator z duvodu spalovani az ve vyfuku
Dnes uz auto bezi, ale delam na tom repas brzd, resim nove dveře, vyfuk a napravy.
Az to bude po technicke, tak chci zajet na revizi a serizenu plynu... to si myslim ze by melo bse vyresit. Dela mi to totiz presne jak tobe... kdyz jezdim na benzin, tak pohoda, ale jak mile prejdu na lpg, dalsi den je to znova tady. To uz jsem zkousel vyjet i dve nadrze benzinu, ale vzdycky se to po pouziti plynu zacne zase srat.
Ja vidim jedinoi nadeji u nejakeho schopneho plynare, jinak uz fakt nevim...
Uz jsem tu ale cetl, ze to nekdo u plynare resil a bez vysledku.
Jedine co docasne pomuze je, ze 10km pred prijezdem domu prepnes na benzin... pak jsou ty starty lepsi
Jak na neco prijdes, urcite se podel
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
- Filozof
Zrovna tebe Pavle nechápu proč nezajdeš za JARAXEM ? víš že je to LPG a jaraxe už znáš.
Myslím si že by ti to seřídil a jistě neznáš schopnějšího nebo jo ?
Rovnou bych vyměnil filtry a pročistil vstřikovače tím prostředkem n vstřiky LPG.
Pak bys měl jezdit jako král zase aspon 20-30tis km. Asi to chce jednou za rok až dva jet za někým a nechat překontrolovat či seřídit jak říkal JARAX že by nebylo marný.
Pokud máš vše na benzín OK tak bych volil asi toho Jardu jako nejlepší volbu.
Stejně je mi divné že někdo má LPG nechá si jej 2x za život seřídit a nalítá na něj třeba 300tis km.
A pak jiní co se jim to stále sype a sere ... tady kolega s mazdou má přes 320tis jen na LPG a má tam prins kterej je šikovně udělanej. Mám pocit jen mění filtry a membránu reduktoru 2x preventivně měnil to je vše.
A tady stále spousty lidí řeší problémy s LPG ... takže je spousty neschopných plynařů nebo lidi kupují auta ve všelijakém stavu.
Už mě jen napadá spojitos LPG a těch našich starých aut které si žijí občas vlastním životem.
Myslím si že by ti to seřídil a jistě neznáš schopnějšího nebo jo ?
Rovnou bych vyměnil filtry a pročistil vstřikovače tím prostředkem n vstřiky LPG.
Pak bys měl jezdit jako král zase aspon 20-30tis km. Asi to chce jednou za rok až dva jet za někým a nechat překontrolovat či seřídit jak říkal JARAX že by nebylo marný.
Pokud máš vše na benzín OK tak bych volil asi toho Jardu jako nejlepší volbu.
Stejně je mi divné že někdo má LPG nechá si jej 2x za život seřídit a nalítá na něj třeba 300tis km.
A pak jiní co se jim to stále sype a sere ... tady kolega s mazdou má přes 320tis jen na LPG a má tam prins kterej je šikovně udělanej. Mám pocit jen mění filtry a membránu reduktoru 2x preventivně měnil to je vše.
A tady stále spousty lidí řeší problémy s LPG ... takže je spousty neschopných plynařů nebo lidi kupují auta ve všelijakém stavu.
Už mě jen napadá spojitos LPG a těch našich starých aut které si žijí občas vlastním životem.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- m740i
No to se mi taky stalo, ze se mi zapekli katy, nechal jsem je vymenit, za origo nove ale asi po 10tis km jsem byl v servise a tam mi rekli, ze je jeden zase uz zapeceny... Tak nevim jestli me jen nenatahli.A ted kdyz jsem byl pred 2mi mesici na stk+me mi rekli, te mam asi uz pripecene katy, ze se nohli dostat na limity a museli testovat na lpg. Takze ze by zase katy?to jako budu kazdych 10tis menit katy?Drahej spas...herman17 píše:... vysledek byl zapecenej katalizator z duvodu spalovani az ve vyfuku
Jedine co docasne pomuze je, ze 10km pred prijezdem domu prepnes na benzin... pak jsou ty starty lepsi![]()
Jinak uz se to snazilo seridit nekolik plynaru, vcetne toho kdo to tam montoval a dokonce i Jarax se snazil...vzdycky to pomohlo max na 2dny...
A kdyz jsem zkousel dojizdet poslednich 10km na benzin, tak se to rano chovalo jeste hur a skoro to neslo ani nastartovat...
BMW E38, 740i, r.v.06/1998, 6r manuál ,vin: DK55490. Kosmicky-černá metalíza,šedá kůže... Dlouhodobá pům. spotřeba 11l/100km(N95), nyní LPG s prům. spotřebou 12.5 až 15l/100km
- herman17
Tak kde je pak pricina, kdyz ani serizeni plynu nepomuze... ? Ja uz sem taky vymenil pulku auta :/ jediny co jsem nemenil jsou cidla vacky, cidla klepani a cidlo polohy klikovyky. Tak jeste neco z toho to muze byt. Dal uz fakt nevim
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

- volf-m
Mě se to tak nějak vyléčilo samo po tom co jsem 3/4 čidel vyměnil, ale uplně ruku do ohně bych nedal za to, že se objeví zima a budu na tom znova stejně. Už mám jasno v tom, že buď příští rok nebo hned jak se sežene nějakej další povoz půjde LPG pryč.
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)