jen na svou obranu uvedu, ze jsem skutecne mel vazny zajem, a to ze mi nevysly prachy byla celkem kudla do mych zad...
Medvidkovi jsem penize na phm (respektive spolecne dotankovani, nemel jsem cash, jen kartu) nabizel a odmitl.
Jinak Medvidkovo auto je skvost a budoucimu majiteli zavidim...
Tipy před nákupem E38
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
touzim
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tipy před nákupem E38
Zatím nic, v budoucnu E38
- Kralik
Jak je to s VANOSem? Kdyz uz tu mame topic k nakupu auta. Jak poznam ze je VANOS OK? Oprava klapky je vpohode, tu sezenes hned, ale kdyz se vysype VANOS na M62tu tak by to mohla bejt darda. Na co si dat pozor u tohodle motoru?
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
-
Regis
Eh, tak co vim ja (brat s rezervou):

- Vanosove se moc nerozbijej, to spise u double-vanos setivalcu. Hlavni co tam odchazi je nejake tesneni u vanosu, projevuje se nepravidelnym chodem pri studenem motoru a kolisanim otacek zastudena, nekdy az ke chcipnuti (to plati pro R6, V8 si s tim mozna poradi lip). Pokud je vanos hodne v haji, tak hazi chybu, cislo si nepamatuju ale klasicky sviti kontrolka na palubce.
- Hodne odchazej tesneni vik ventilu, chcije z toho olej a muze to zpusobit nejake dalsi probelmy (bohuzel si nevzpomenu jaky). Nejcasteji zacne tect vzadu.
- Dale casto tece "valley pan", coz je viko na takovy vanicce mezi valcema kde je normalne chladici kapalina - projevuje se ubytkem chladici kapaliny a je mozne ji najit jak steka zepredu nebo casteji zezadu po bloku. Staci vymenit tesneni, ale musi dolu sani.
- Posledni dobou se u starsich V8 obcas objevuji zpravy o rozpadnuti vodicich list rozvodoveho retezu a nasledne pretrzeni retezu a potkani motoru. Pravdepodobne je primarni pricinou spatny (zaneseny) napinak hlavniho retezu - retez ma pak vuli a jak se mlati tak rozbije plastove vodici listy. Nechal jsem ho v 140k km preventivne vymenit (1800 dil + prace).
- No a nakonec vsemozne problemy s chlazenim, ubyvani vody, praskani chladicu atp., klasika.
e39 '02
- T613
kdes to vyhrabal?
to psal nejaky zednik v poledni pauze a kuzelkou v ruce

nahodi nejaky jakoze problem ale co teda zpusobi uz nevi, mazec

nahodi nejaky jakoze problem ale co teda zpusobi uz nevi, mazec
-
Regis
Psal jsem to ja, z hlavy, z toho co jsem vysurfoval za posledniho pul roku. Dokud neprijdes s lepsi radou, tak me nemuzes urazit.

e39 '02
- T613
1. kdyz jde vanos do kytek tak zacne vetsinou klepat (jak hydrostel)
2. ukaz mi motor kde neunika olej pres ventil dekl? to je naprosto normalni jev, protoze motor "zije" tlakuje se tak to proste pusti casem, vymena je za par stovek + odmasteni motoru a zadny problem krom zasrani to nezpusobi (ubytek oleje takoveho mnozstvi neberu v potaz)
3. tohle jsi vycetl kde? rozebral jsem uz nejaky motor a jeste na zadnem jsem nevidel kapku uniku ani jsem nikdy neslysel ze by to nekdo resil
4. rozpadnuti list u V8? opet blbost, je to par mesicu zpet co jsem tu zakladal tema s odkazem na potkany V8 M60 cemuz jsem se divil a nikdo tam nepotrvdil 20 rozpadlych motoru a po 140tkm je M60 teprve zajeta takze tuhle vymenu ma cenu delat mozna ve 300t. Na jedne M60 tu mam vydreny ventil dekl vepredu, ale motor jezdil jak urvany vagon, to same resil jarax a nic se nerozpadlo. Pokud bys tu listu mel v ruce tak je jasne, ze se to nestane, v pripade mirneho vydreni dojde driv k uvolneni retezu ktery udela paseku jinde. Mozne je i prasknuti vlivem unavy matrosu, ale u kolika motoru to je 1 z 1000?
5. s tim bych souhlasil na to si dat bacha, ale to pri koupi nepoznas kolik ubyva vody to bys musel najet 1tkm pri testovaci jizde, nechat vychladnout a pak mozna
ja nikoho urazit nechci, taky placam kraviny, ale tohle mi prislo jako ulet
2. ukaz mi motor kde neunika olej pres ventil dekl? to je naprosto normalni jev, protoze motor "zije" tlakuje se tak to proste pusti casem, vymena je za par stovek + odmasteni motoru a zadny problem krom zasrani to nezpusobi (ubytek oleje takoveho mnozstvi neberu v potaz)
3. tohle jsi vycetl kde? rozebral jsem uz nejaky motor a jeste na zadnem jsem nevidel kapku uniku ani jsem nikdy neslysel ze by to nekdo resil
4. rozpadnuti list u V8? opet blbost, je to par mesicu zpet co jsem tu zakladal tema s odkazem na potkany V8 M60 cemuz jsem se divil a nikdo tam nepotrvdil 20 rozpadlych motoru a po 140tkm je M60 teprve zajeta takze tuhle vymenu ma cenu delat mozna ve 300t. Na jedne M60 tu mam vydreny ventil dekl vepredu, ale motor jezdil jak urvany vagon, to same resil jarax a nic se nerozpadlo. Pokud bys tu listu mel v ruce tak je jasne, ze se to nestane, v pripade mirneho vydreni dojde driv k uvolneni retezu ktery udela paseku jinde. Mozne je i prasknuti vlivem unavy matrosu, ale u kolika motoru to je 1 z 1000?
5. s tim bych souhlasil na to si dat bacha, ale to pri koupi nepoznas kolik ubyva vody to bys musel najet 1tkm pri testovaci jizde, nechat vychladnout a pak mozna
ja nikoho urazit nechci, taky placam kraviny, ale tohle mi prislo jako ulet
-
Regis
V pohode.
2) Muzes se prijet podivat na ten muj.
Nerikam ze to je problem opravit. A ano, nevim co by to mohlo zpusobit za vaznejsi problem, taky mi prijde ze nic, ale vzpominam si ze nekde na foru neco psali - jen uz nevim co. Nechtelo se mi to hledat.
3) http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... stcount=17
http://members.cox.net/rlacm/IntakeIndex.htm
Urcite to neni zadnej "smrtak", ale podle toho co jsem cetl to neni neobvykle. Muze souviset s bodem 5)
4) http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1170064 Tyka se M62TU s plastovymi listami, to jsem asi mel napsat.
5) To ze to nepoznas pri koupi jsem taky zjistil.
Pokud byl prodejce dukladny a umyl motor, tak urcite ne. Pokud ho neumyl, tak se muzes zkusit podivat po bilych "mapach" po zaschlych kapkach chladicky. Me to treba kape na vrtuli a pak mam vsude bile flicky.
Asi bych jeste doplnil:
6) diry v sani a prisavani falesneho vzduchu (M62, nevim jak dalsi) - motor netahne a nakonec se projevi svetylkem na palubce (dosazeni max adaptace podle lambdy)
Kdyz tak nad tim premyslim, tak jsem v puvodnim postu nevybral asi ty nejzavaznejsi problemy (krom 5), spise jsou to ty na ktere jsem si vzpomnel.
Je vubec nejaka casta a zavazna zavada na M60/M62?
2) Muzes se prijet podivat na ten muj.
3) http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... stcount=17
http://members.cox.net/rlacm/IntakeIndex.htm
Urcite to neni zadnej "smrtak", ale podle toho co jsem cetl to neni neobvykle. Muze souviset s bodem 5)
4) http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1170064 Tyka se M62TU s plastovymi listami, to jsem asi mel napsat.
5) To ze to nepoznas pri koupi jsem taky zjistil.
Asi bych jeste doplnil:
6) diry v sani a prisavani falesneho vzduchu (M62, nevim jak dalsi) - motor netahne a nakonec se projevi svetylkem na palubce (dosazeni max adaptace podle lambdy)
Kdyz tak nad tim premyslim, tak jsem v puvodnim postu nevybral asi ty nejzavaznejsi problemy (krom 5), spise jsou to ty na ktere jsem si vzpomnel.
Je vubec nejaka casta a zavazna zavada na M60/M62?
e39 '02
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
snad jen po hodně kilometrech výměna membrány vzadu... o jiných sem nikdy neslyšel/nezažil... nepočitam standartni udržbu, řemnmy svičky, vodni pumpa,termosta, hadice...
jinak bloky nepraskaji, ventily pokud je vše ok se taky nepodpaluji, ztrata komprese byt najetejma kilometrama skoro nehrozi... řetěz.. neřešit.. jen ty vika přetěsnit je nutný snad pokaždý, to těsnění tam prostě 20 let nevydrží ale to neni zavada.. m60 neni moc poruchovy motor, pokud se nepoděla čidlo kliky tak jezdi relativně i bez lamd, vah vzduchu teplotnich čidel... prostě to neni ono ale je to schopne to jet (diag odhalí při koupi.. a roste hodně spotřeba)... obecny problem je to chlazeni, sou v něm ohromný tlaky tak to ma vysoký nároky na těsnost/stáří hadic... ale jinak to neni motor ktery by měl nějakou skrytou vadu. samo je to kus od kusa muže se stat cokoli ale to se ti muže stat i na f01, to se neda počitat jako vyložene vady.
jinak bloky nepraskaji, ventily pokud je vše ok se taky nepodpaluji, ztrata komprese byt najetejma kilometrama skoro nehrozi... řetěz.. neřešit.. jen ty vika přetěsnit je nutný snad pokaždý, to těsnění tam prostě 20 let nevydrží ale to neni zavada.. m60 neni moc poruchovy motor, pokud se nepoděla čidlo kliky tak jezdi relativně i bez lamd, vah vzduchu teplotnich čidel... prostě to neni ono ale je to schopne to jet (diag odhalí při koupi.. a roste hodně spotřeba)... obecny problem je to chlazeni, sou v něm ohromný tlaky tak to ma vysoký nároky na těsnost/stáří hadic... ale jinak to neni motor ktery by měl nějakou skrytou vadu. samo je to kus od kusa muže se stat cokoli ale to se ti muže stat i na f01, to se neda počitat jako vyložene vady.

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
blok jako takovy s klikou a všim je u m60/62 prakticky nesmrtelny. kolik motoru znate co by m uprask kroužek? vydřely se valce že to nema kopresi? ukapaly tam ventily nebo něco takovýho co by prostě vedlo k tomu že by bylo vhodny ten motor hodit ze skaly? takovy tu snad ani nikdo neni. jasne když auto jelo 100km bez oleje nebo vody a někdo to pak koupi tak ma problem (byt pojizdne nebo nepočitam t613 a jeho zadřenou m60 na dily kde to prostě někdo zadřel že jel bez pumpy olejove).

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- T613
KO tesneni ventil deklu u V8 ti zpusobi presne dve veci (nebo muze
) 1. zaseres motor 2. utopis svicky zvrchu, takze pri vymene je vytahnes a cely zavit je od oleje ktery kape a cumis na to jak vul co to je
ale pri provozu se ten olej samo nikam nedostane dal nez kolem te svicky zvrchu, pak je dobre ty tesneni vymenit
Ten dekl mezi hlavama by mohl povolit snad jen za predpokladu ze se upece termostat a pojedes 130 po dalnici takze se ti motor bude tlakovat jak blazen ale zaroven se bude slusne chladit nez se postupne prehreje, pak by to mohlo povolit nebo tak tesneni pod hlavou atd. Tomu bych veril.
Prisavani vzduchu je spis pruser V12 nebo radovych motoru. U V8 je to pres takove gumove tesneni, ktere se mi zda predimenzovane nez treba u R6 kde je papir nebo silikon
To foukne jak nic.
Ja osobne pokud pojedu kupovat M60 tak prvni co me zajima jsou tlaky, pak voda, a taky ta olejova pumpa (respektive pri vymene oleje vana dole a dotahnout srouby) Jestli je motor zasrany nebo ne a kolik ma najete me nezajima. Ta membrana je taky srava vec a ma za nasledek kolisani, ktere muze delat taky zasrany nebo spatny volnobezny ventil. Urcite blok nebo hlavy nejsou praskave veci, ale hlinikove hlavy jsou smrtelne nachylne v zime pokud clovek jezdi kratke trasy. Tam muze byt pruser ze jsou zkroucene a podelaji i blok.
Ja jsem resil na svem V12 taky unik vody 1 rok, ktery se postupne zvetsoval nebyl schopny odhalit KDE to porad tece svine. Az to teklo 1l/1km tak jsem teprve videl ze pres pumpu, do te doby se to stihlo odparit a nevidels nic. Jedina rada jak poznas pruser s vodou asi u nejvetsi zavady - jeble tesneni pod hlavama, tak proste pri koupi auto poradne projet do cerveneho par km to drzet. Pokud by tesneni bylo nacate tak jebne uplne a stojis, vratis majiteli klice ze to nechces a cau
Ten dekl mezi hlavama by mohl povolit snad jen za predpokladu ze se upece termostat a pojedes 130 po dalnici takze se ti motor bude tlakovat jak blazen ale zaroven se bude slusne chladit nez se postupne prehreje, pak by to mohlo povolit nebo tak tesneni pod hlavou atd. Tomu bych veril.
Prisavani vzduchu je spis pruser V12 nebo radovych motoru. U V8 je to pres takove gumove tesneni, ktere se mi zda predimenzovane nez treba u R6 kde je papir nebo silikon
Ja osobne pokud pojedu kupovat M60 tak prvni co me zajima jsou tlaky, pak voda, a taky ta olejova pumpa (respektive pri vymene oleje vana dole a dotahnout srouby) Jestli je motor zasrany nebo ne a kolik ma najete me nezajima. Ta membrana je taky srava vec a ma za nasledek kolisani, ktere muze delat taky zasrany nebo spatny volnobezny ventil. Urcite blok nebo hlavy nejsou praskave veci, ale hlinikove hlavy jsou smrtelne nachylne v zime pokud clovek jezdi kratke trasy. Tam muze byt pruser ze jsou zkroucene a podelaji i blok.
Ja jsem resil na svem V12 taky unik vody 1 rok, ktery se postupne zvetsoval nebyl schopny odhalit KDE to porad tece svine. Az to teklo 1l/1km tak jsem teprve videl ze pres pumpu, do te doby se to stihlo odparit a nevidels nic. Jedina rada jak poznas pruser s vodou asi u nejvetsi zavady - jeble tesneni pod hlavama, tak proste pri koupi auto poradne projet do cerveneho par km to drzet. Pokud by tesneni bylo nacate tak jebne uplne a stojis, vratis majiteli klice ze to nechces a cau