Nejdou otevřít dveře

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
jirik

Nejdou otevřít dveře

Příspěvek od jirik »

Ahoj,

nedávno jsem si koupil e38, r.v. 96, časem sem o ní přidám více info:) Nejdřív ale potřebuji vyřešit jeden problém, abych mohl důstojně jezdit:D

Nejdou mi otevřít dveře u řidiče, ani venkovní, ani vnitřní klikou. Podařilo se mi částečně odendat tapec, takže aspoň vidím, že bovdeny od obou klik tahají, za co mají tahat. Když je auto zamčené a zatáhnu za vnitřní kliku, tak pojistka (čudlík na dveřích) normálně vyjede nahoru. Když odemknu auto dálkou na klíči, tak dveře vydávají normální zvuky jako při odemykání. Ale otevřít prostě nejdou:/ Zkoušeli jsme to otevírat ve dvou, zvenku na dveře zatlačit, pobouchat, zapáčit, nic.

Nenapadá mě už žádná nenásilná cesta, co vyzkoušet. Otázka tedy zní - jak dveře otevřít s napácháním co nejmenší škody? Nadšenej z toho nejsem, ale lézt do auta přes sedadlo spolujezdce se mi už úplně nechce :roll:

Díky
J.
BMW e38 735iA 10/96 DK32738
P3RF3KT

Re: Nejdou otevřít dveře

Příspěvek od P3RF3KT »

Jednotka centralu ve dverich. Bezna zalezitost, avsak vetsinou u zadnich dveri. U prednich to odchazi mene. Drzi stale zamcenej zamek dveri. Je to takova cerna krabicka co je za klikou venkovni. Nejlepe sundat tapec, sundat venkovni kliku a pak se na ni dostanes. Kdyby si chtel tak ty jednotky tady mam a muzu poslat.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
T613

Příspěvek od T613 »

Nejspis mas zasekly double-lock zamek, tudiz obyc zamek co ovlada tahlo vnitrni kliky nebo lanko venkovni kliky je mechanicky deaktivovany.
No a jak ty dvere otevrit? Musis sundat tapec zevnitr, je to trochu nasili, ale jde to bez zniceni, maximalne znicis par tech palstovych cudlu, ktere koupis nove.
Pak uvidis takovou kostku, do ktere jdou tahla a vsechny lanka. Na ni se da sroubovakem zatlacit a odemknout zdvojeny zamek - double lock, a pak uz ti bude fungovat klika, ale asi jen do dalsiho zamknuti centralem.
Chtelo by to fotku abys to videl, ale da se na to dojit i logicky, kdyz to uvidis.
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Vždycky se po přečtení podobných topiců jen bojím toho, kdy mě to čeká taky :? Ta 7er je hrozná potvora.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
jirik

Příspěvek od jirik »

P3RF3KT - díky, poslal jsem SZ

T613 - díky, mrknu na to, až sundám tapec, snad se trefím:D
jirik

Příspěvek od jirik »

Tapec jsem sundal, kde přibližně bych teď měl pošťourat, abych ten zámek odblokoval?

http://i.imgur.com/VxEpyAk.jpg
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Servi tu krabicku cernou to je to co odeslo, ja ti ten zamek stejne poslu celej takze je jedno co mu provedes. Ona drzi dve tahla ktery zamykaj a odemykaj a pak sroubovakem, nebo mozna i rukou za ne vemes a vycvaknes. Kdyz sundas kliku venkovni uvidis tam lepe.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
jirik

Příspěvek od jirik »

Krabičku jsem sundal, 2 táhla vidím.

To vpravo na fotce hýbe s pojistkou, má 2 kroky - odemčeno zamčeno.

To táhlo vlevo jde odtáhnout směrem dopředu, ale vrací se zpět tam, kde je vidět na fotce. Dveře otevřít nejdou. To táhlo vlevo musí nějak cvaknout, nebo zůstat vepředu?

http://i.imgur.com/Qx9WJlQ.jpg
Odpovědět