všichni furt hledí jen na čísla, ale je to blblost, mnohem duležitější je realná zkušenost. k čemu to je že má 730D E65 160kW když je má relativně dlouhou dobu po tom co přidáš plyn?
a stejně je to u E38, prostě 728i je super motorizace pokud hodně jezdíš a otáčíš každou korunu, pak je to v LPG pecka, dá se jezdit kolem 10 litrů LPG dálky, za pár kč, když to v LPG není tak to jezdí o 1-3 litry dráž jak 730D, ale zase prakticky bez poruch.
740i už má i nějaký zátah odspoda, dá se s tím jezdit rychle i pomalu,
a když jsem poprvé sedl ze 740i do 750i, tak jsem byl hrozně zklamaný, čekal jsem jak ta V12 a ten pětilitr strašně pojede a ono to jelo dost podobně jak ta 740i, furt jsem tomu dupal nakrk, v nádrží to mizelo rychle a nadšení žádný, pak jsem se ale vracel z projíždky a jen na pohodu, začal jsem ve 110ti předjíždět auto, jen jsem tu 750 polechtal protože šikoro daleko nic nejelo, otáčkoměr se malinko zvedl, tachometr vyletěl ze 110 na 140kmh a já byl pryč, a pak jsem pochopil kouzlo V12, tam kde při rozjezdu točí automat 728i 4000 rpm, 740i 3000rpm má 750i 2000 rpm (odhadem, né přesný informace) a to je na tom ta pecka, že to krásně jedu aniž by se musel výrazně přidávat plyn.
takže gratuluju k pěkným autům a neřešte blbosti s výkonem a samosvorem, ten je mín duležitej než skutečnej průběh motoru, kterej je prostě u V12 vždy nejlepší a proto maji všechny luxusní auta světa V12 a né R6 diesel