JaraXův E66 long 745Li

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Spooner

Re: JaraXův E66 long 745Li

Příspěvek od Spooner »

Uměl bych to i na dvě kliknutí. 1) vypnout tempomat...počkat až klesne rychlost na 50km/h a 2) zapnout tempomat :D
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
JaraX

Příspěvek od JaraX »

taky možnost
BMW service expert - http://www.jarax.net
Filozof

Příspěvek od Filozof »

a co e38 tak tukám po 1-2km docela pěkně nahoru i dolu. To u e65 tak zmršili ?
U otcově 530xd e61 taky mám pocit po 2km co krok nahoru a dolu. 5x cvaknu a je tam o 10km víc ...by mě štvalo kdyby to skákalo po 5km nebo po 10km co krok.

Nejde to nějak přeprogramovat a upravovat kolik má bejt krok ? přeci jen by to mohlo jít ne ? je to záležitost nastavení software v autě ? :)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
fishmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fishmaker »

Filozof : ty už to nehul...musíš líp číst...JaraX tu píše o předFL páčce ADAPTIVNÍHO TEMPOMATU...normální jde normálně ;)
First EX: BMW e38 740i 6/1995 Obrázek
Second EX : BMW e66 745Li 2/2002 + LPG Obrázek
Third EX : BMW f01 740i 3/2009 Obrázek
Filozof

Příspěvek od Filozof »

aha to mi uteklo to slovo. :mrgreen: :oops:
no moc práce musím číst pomaleji. :mrgreen:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
JaraX

Příspěvek od JaraX »

tak po společně ujetých 60tkm a 1,5 roku vlastnictví se objevila první závada, občas zlobí kolečko idrivu vpředu (někdy přeskakuje, někdy se i samo točí), nejspíš bude jen mechanismus zanesený prachem, nějak se mi to nechce řešit, jelikož jsem za dvojku sehnal celý FL ovladač, tak tam rovnou hodím FL.
Před měsícem abslována dovolená v řecku
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=589D20BB
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5897EFD1
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=585F414B

letos jsme zkoušeli závod auto - vs letadlo, žena s malým letěla a já tam dojel (Olomouc-Lefkada) výsledek je že autem je o 3,5 hodiny dělší, ale zase vyšší komfort .

před týdnem jsem se učastnil nějaké Adrenalinové tour BMW, nejdřív jsme lítali s Fkama a Gčkama a pak jsem vzal i sedmu na losí test, nouzové brždění a nějaké další kravinky, sranda byla že i někteří prodejci BMW hleděli na E66 že je ve spoustě věcí lepší než nová auta. časem třeba sestříhám něco z videii co jsem natočil.

jinak jsem znovu vyměnil olej v automatu a motoru.
JaraX

Příspěvek od JaraX »

caknakis píše:
Snejk píše:Ja beru Tomasovo hodnoceni spis z pozice ze prechazi rovnou z e38, to proste zmena je a to obrovska, ty auta jsou si podobna takze jemu ta ergonomie a rozlozeni interieru nevadi, protoze je na ni zvykly. To bych si taky pral byt nezatizen e65 a ted bych se taky radoval z nove g11, ale proste to nejde. Dynamic drive je pry taky nanic a uplna zbytecnost.. Prejit z e38 asi bych smyslel stejne... Prroto se my dva v tomhle nikdy neshodnem a kazdy si jde svou cestou.
Neříkám, že je zbytečnost. Žádná výbava není zbytečná a pro někoho, kdo jezdí opravdu dynamicky a posílá sedmu na limit to určitě smysl má. Nicméně pro mě s mým stylem řízení je to naprosto neplatná věc.
škoda že jsem ted na té Adrenalin Tour neměl kdyspozici stejnou sedmu bez DD, jelikož jsme jezdili losí testy, a v tom losím testu jde strašně vidět které auto má dynamic a které ne, to auto s dynamicem zvládá losí test v mnohem vyšší rychlosti, bohužel nebyla dvě stejná auta na porovnání.
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Řecko by mě lákalo, ale 19 hodin v autě se mi smrdět nechce, dal bych si nějakou mezizastávku a normálně si odpočinul, prospal se, dal si sprchu a tak, pak je tu další věc a to aby tam ten můj střep vůbec dojel :)

K debatě o dynamic drivu, já osobně bych se mu nebránil, ale ani bych ho nevyžadoval, opravdu je to o tom jak člověk jezdí a já se sedmou jezdím většinou na klid a i jsem rád, když auto neprovokuje k tomu jet rychle.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
JaraX

Příspěvek od JaraX »

otázka když pak jedeš na pohodu a musíš dělat uhybný mánevr, máš DD nerozsekáš to, nemáš DD a rozsekáš to, jasně existuje rychlost v které rozsekáš obě, a taky rychlost kde nerozsekáš žadný a nějaká mezi kde tě DD zachrání, nehledě na to že i slušná jízda zatáčkáma je s DD prostě komfortnější, když se to auto ani trochu nenahne. a to samý aktivní zadní náprava, to je neuvěřitelná bomba, jen mě sere že u E6x nebylo, to bych mooooc chtěl :)

pro mě je ta cesta půl dovolené, fakt bych tam nechtěl letět, ja si tu cestu vždycky náramně užiju, dám si v Srbsku něco dobrýho, nakoupím papričky :)
letos jsem bral dvě holčiny, kámošky, který si platili jízdenku tam a zpět 2500kč, jeli autem nejdál Chorvatsko ale vždy v nějaké oktávce, když jsme dojeli na Lefkadu tak mi nechtěli věřit že máme ujeto 1800km, obě mi řekli že to je komfortnější něž když do Řecka letěli (taky celou cestu chrápaly nebo čuměly na filmy). Samozřejmě každýho věc, já než se někde vláčet s kuframa po nádražích a letišti si radši pustím dobrou hudbu na logicu, zavrtám se do komfortů a vyhrabu se až na pláž :)

před dvouma rokama jsme to jeli s přespáním na severu Řecka at rozdělíme cestu, jelikož moja byla těhotná, ale pak když jsme jeli zpět tak říkala že to je zbytečný a stejně jsme to zas jeli v kuse.
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Tak to já bych zase letadlem neletěl určitě, to je milionkrát snazší auto, nedovedu si představit mít sebou malé zavazadlo, řešit co si můžeš koupit domů a co ne a navíc bych si stejně nějaké auto chtěl na místě asi půjčit aby člověk mohl někam na výlet, takže je to celý blbost a když tak jedině svým autem. S tím uhybným manévrem je to pravda, s autem s DD a bez jsem samozřejmě jel a kruháče atd musí poznat každej, otázka je, jak bych byl opravdu shopech zareagovat u obou aut kdybych měl třeba ve 120 fakt pořádně škubnout volantem, to jsem samozřejmě s cizím autem nezkoušel.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
Odpovědět