Pěkné to se mi líbí to testování aut. To by jsi mohl Jardo udělat nějaké video a povídání třeba i srovnání 7er e65 vs F vs G.
No a samo je nejlepší srovnávat auta co mají DD všechny.
Mě by zajímalo jak vypadá ten aktivní tlumič u E38 co vše dělá a nedělá zda jen trochu žehlí nerovnosti a to je vše nebo má více funkcí.
Bylo by fajn mít aktivní podvozek i v e38 a moci si navolit sport či komfort v autě a vědět že mohu jet jak žehlička nebo sportovněji ...či nějakej střed. Ale kupovat podvozek do staré e38 za dalších 30tis nemá smysl. To si počkám na svoji 750iL e66 za pár let. pokud mě mladá nepřemluví na 550ia Tour. s Xdrive do kterého je ona zase blázen od otcovi skoro full 530xda tour. To chrochtání nafty už jsem taky alergickej.
Bud R6 nebo V8 nic jiného bych v autě nechtěl ...dokud nás eurofašisti nezničí na daních za objem a za starší vozy ...budou se o to dost pokoušet. Viz západ a slovensko co zavedli.
Můžeš poslat více fotek a info kam v řecku ? a jaké jsou ceny ? Někdo tvrdil že je to docela drahé v řecku ale dnes už i chorvatsko podražilo.
Já se tam chystám jak děti budou mít obě aspoň 3roky. neml. zatím 8měsíců. a druhej 3. Bud chorvatsko někam kde je klidněji - září či konec srpna kdy už tak nepeče. Nebo to řecko.
PS: Zjištuji jak v e61 jsou supr komfortní sedačky v porovnání se zakl. sedačkama v e38 a budu muset udělat upgrade protože to je fakt sto a jedna. Věřím že e38 má komforty taky hodně vyměkčené a pohodlné. Jinak e61 vs e66 bude mít dost podobné komforty co ?
JaraXův E66 long 745Li
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- Filozof
Re: JaraXův E66 long 745Li
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- volf-m
Komforty v e60/61 a e65/66 jsou téměř stejné, je to jen jinak řešené na ovládání atd. a nedají se s tím, co je v e38 srovnat, ani lámání to nezachrání. Na co Filozofe potřebuješ xDrive?
BMW E38 750iA Individual
BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
-
JaraX
- jj, škoda že není víc času dělat nějaká srovnání 
- E60,E61 má hlavně užší komforty než sedma, bych si toho nevšiml, myslel jsem že sou identicky, ale vezl jsem kamarada co ma E60 s komfortama a když sedl ke mě do sedmy tak říka "kurva ty sedačky sou pohodlny" tak jsme to pak měřili a sou užší.
- komforty v E60, E65 sou uplně někde jinde než v E38, už jen proto že sou větší a mají spoustu funkcí navíc, např podkolení opěrku, nastavení šířky, opěrák krku atd.
- do Chorvatska právě nejezdím protože to tam neni hezky a je tam strašně draho, řecko nás vyjde cca 10k na 10 dní na osobu komplet (cesta, ubytování, jídlo, utrata) sehnat pěkné ubytko za 10 eur s klimou v Chorvatsku nerealny. takle si žeru jak prase a užiju si to, když jsme byli v itali tak těch 10k stejným životem nás staly 4 dny místo 10 dní.
- jezdíme na Lefkadu, několikrát vyhlášenou nejhezčím kusem Evropy, https://www.novinky.cz/cestovani/leto-u ... fkade.html
https://www.youtube.com/results?search_query=lefkada
E60 bych si jako rodiny auto nikdy nekoupil, na BMWklubu je 1000 duvodu proč ne, horší výbava, horší cena, horší spolehlivost, a hlavně ok, koupíš 550i v LPG, ale nádrž max 50 litru misto rezervy, u sedmy 103l ,to už je lepší si koupit naftu.
sám tady píšeš jak bys chtěl si nastavovat tlumiče a pak chceš pětku která to neumí?
- E60,E61 má hlavně užší komforty než sedma, bych si toho nevšiml, myslel jsem že sou identicky, ale vezl jsem kamarada co ma E60 s komfortama a když sedl ke mě do sedmy tak říka "kurva ty sedačky sou pohodlny" tak jsme to pak měřili a sou užší.
- komforty v E60, E65 sou uplně někde jinde než v E38, už jen proto že sou větší a mají spoustu funkcí navíc, např podkolení opěrku, nastavení šířky, opěrák krku atd.
- do Chorvatska právě nejezdím protože to tam neni hezky a je tam strašně draho, řecko nás vyjde cca 10k na 10 dní na osobu komplet (cesta, ubytování, jídlo, utrata) sehnat pěkné ubytko za 10 eur s klimou v Chorvatsku nerealny. takle si žeru jak prase a užiju si to, když jsme byli v itali tak těch 10k stejným životem nás staly 4 dny místo 10 dní.
- jezdíme na Lefkadu, několikrát vyhlášenou nejhezčím kusem Evropy, https://www.novinky.cz/cestovani/leto-u ... fkade.html
https://www.youtube.com/results?search_query=lefkada
E60 bych si jako rodiny auto nikdy nekoupil, na BMWklubu je 1000 duvodu proč ne, horší výbava, horší cena, horší spolehlivost, a hlavně ok, koupíš 550i v LPG, ale nádrž max 50 litru misto rezervy, u sedmy 103l ,to už je lepší si koupit naftu.
sám tady píšeš jak bys chtěl si nastavovat tlumiče a pak chceš pětku která to neumí?
BMW service expert - http://www.jarax.net
- Filozof
Já chci 750iL moje chce xdrive co prej vyjede vše ...byla ohromená otcem v 530xd tour co má otec jak vyjela jako jedinná k chatě v zimě ...a všichni stáli dole pod kopcem ....bylo dost sněhu a dvě auta musela sjíždět na zpátečku protože se škrabali v pulce kopce.....tak ostatní to nechali dole a moje žena čuměla jak jsme se vyškrábali až nahoru ...skoro nereálné to vyjet ...pěšky je to o hubu ...
Od té doby je zamilovaná do 5er xdrive e61. A samo do sedaček ve vanilkové kůži komforty ... no je to prostě novější auto a 4kola na hory je fajn.
Ale myslím si že není problém s dobrejma pneu vyjet hodně. Ale chápu že xdrive vyjede ještě o kus výše...
osobně bych 5er nechtěl a budu bojovat dalších pár let o to aby pochopila že 7er je prostě jinde z 95procent času v roce.... a je to mnohem lepší s větším dojezdem atd. To bych taky nerad měl jen 50L na tankování....to je tak do fabie a ne do 5litrového motoru.
Takže za mě jedině 7er ale moje má ráda xdrive že vše vyjede ..no a tour na krámy lednice atd.
To by mě pilo asi krev že máme tour jen kvůli těm pár dnům do roka ...ještě to bude boj...
Od té doby je zamilovaná do 5er xdrive e61. A samo do sedaček ve vanilkové kůži komforty ... no je to prostě novější auto a 4kola na hory je fajn.
Ale myslím si že není problém s dobrejma pneu vyjet hodně. Ale chápu že xdrive vyjede ještě o kus výše...
osobně bych 5er nechtěl a budu bojovat dalších pár let o to aby pochopila že 7er je prostě jinde z 95procent času v roce.... a je to mnohem lepší s větším dojezdem atd. To bych taky nerad měl jen 50L na tankování....to je tak do fabie a ne do 5litrového motoru.
Takže za mě jedině 7er ale moje má ráda xdrive že vše vyjede ..no a tour na krámy lednice atd.
To by mě pilo asi krev že máme tour jen kvůli těm pár dnům do roka ...ještě to bude boj...

-
JaraX
xdrive nevyjede vše, kamarád koupil E61 xd protože jezdí furt na hory, loni v Alpách zapadl (chytl břuchem) tahal ho ven autobus, k čemu ti je xdrive, když to auto je tak nizký že stejně jak je někde víc sněhu tak si nahrneš sníh pod břuch a končíš. xdrive má smysl v SUV, celkem i v nějakým allroadu ale né v tak nizkym autě.
ženě vyřid že ji vzkazuju že je Xdrive super, ale taky at si uvědomí že u xdrive auta tě vyjde každej km 0,5-1kč dráž (větší spotřeba, větší servisní náklady), přes leto ujedeš 20tkm a stojí tě to 10 litrů navíc, jen proto žes to odjezdil čtyřkolkou. to je super že?
vše na xdrive je dražší, jiné tlumiče, jiné ramena, atd. prostě jen problémy. stojí to za to? kdybych bydlel v horách tak ok, pokud najeto 3k za rok tak taky ok, proto mám v hlavním autě jen RWD a druhý auto je AWD, a protože s ním najedem 5k ročně tak je mi to jedno kolik stojí km, narozdíl od sedmy s kterou najedem skoro 50k ročně.
další obrooovska nevýhoda, E60 s xdrivem nemuže mít dynamic drive!
Jo a uplně nejvíc vtipný na tom je že ten kamarád koupil tu E61 ještě za víc peněz než já E66 a X5 dohromady,
ženě vyřid že ji vzkazuju že je Xdrive super, ale taky at si uvědomí že u xdrive auta tě vyjde každej km 0,5-1kč dráž (větší spotřeba, větší servisní náklady), přes leto ujedeš 20tkm a stojí tě to 10 litrů navíc, jen proto žes to odjezdil čtyřkolkou. to je super že?
vše na xdrive je dražší, jiné tlumiče, jiné ramena, atd. prostě jen problémy. stojí to za to? kdybych bydlel v horách tak ok, pokud najeto 3k za rok tak taky ok, proto mám v hlavním autě jen RWD a druhý auto je AWD, a protože s ním najedem 5k ročně tak je mi to jedno kolik stojí km, narozdíl od sedmy s kterou najedem skoro 50k ročně.
další obrooovska nevýhoda, E60 s xdrivem nemuže mít dynamic drive!
Jo a uplně nejvíc vtipný na tom je že ten kamarád koupil tu E61 ještě za víc peněz než já E66 a X5 dohromady,
- volf-m
S tímhle názorem souhlasím, "normální" auto se mi zdá ve čtyřkole zbytečnost, bydlím poměrně mimo civilizaci a zatím jsem neměl s autem problém vyjet, ale jak už bylo napsáno, když si sedneš na břicho, končíš tak nebo tak. Měl jsem 2x offroad a člověka akorát láká dělat píčoviny a snažit se všude vyjet, takhle si rozmyslím kam jet a kam už ne. Základem je samozřejmě dobré obutí. Když už člověk občas jede mimo silnici, třeba na mokrou louku nebo vozí vlek je už lepší vzít nějaké SUV.
BMW E38 750iA Individual
- Filozof
je to tak souhlasím s jardou.
i takováto bestie nevyjede kopec pokud nemá speciální kola a pneumatiky s hřebíky a vzorem ala traktor.
https://www.youtube.com/watch?v=8BqyokivjAo
ps: věřím že i 7er by s hřebíkama na zadní nápravě vyjelo dost vysoko.
i takováto bestie nevyjede kopec pokud nemá speciální kola a pneumatiky s hřebíky a vzorem ala traktor.
https://www.youtube.com/watch?v=8BqyokivjAo
ps: věřím že i 7er by s hřebíkama na zadní nápravě vyjelo dost vysoko.

- herman17
Kup poradny retezy a vyjedes co potrebujes
Ja jezdim v zimě na chatu do prudkyho kopce, kterej ani Touareg na zimakach nevyjede. Musime davat řetězy. Muzes mit nahon na kolik chces kol, ale pokud se kolo nema cim chytit, tak vyjedes prd 
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
http://WWW.BOZENOV.CZ
- Filozof
ok co doporučujete za řetězy na 16" alu kola a pneu co mám ? vemu kdyby náhodou ...jednou jsem jel omylem takovou ledovou zasněženou lesní cestou že jsem měl strach že sjedu a vyhrabou mě až na jaře ....zajel jsem omylem a otočit se nedalo už nikde ... 
Ale zatím jsem vše nějak zvládl ale nové pneu nemám tedy ...asi roky a 5,5-6mm.
Ale zatím jsem vše nějak zvládl ale nové pneu nemám tedy ...asi roky a 5,5-6mm.

-
JaraX
založte téma zimní gumy a řetězy