Děkuji za reakci.
Ano,skutečně je to o teplotě,auto jsem dovezl ze Švýcarska minulé léto a hned na podzim při prvním ochlazení toto začalo dělat.Od té doby je auto v servisu.
Když je zima,chladno,vlhko,prší,sněží,tak auto neusne kvůli velkému odběru na pojistce 55.
Když je teplo (stačí zaparkovat na sluníčku,tak závada zmizí).
Vyměněn GM,regulátor topení,clima panel,odpojeny všechny moduly v kufru,kompletně odpojená a odstrojená palubovka včetně monitoru,radia,odpojené všechny dveře,odpojené sedačky,odpojené komponenty kolem motoru,vše bez úspěchu.
Jediné řešení je slunce nebo teplo.Mám 3 GM,zrepasoval jsem je,vyměnil všechny kapacitory.
Musí to být někde v drátech,nic jiného už tam není.
Kdyby se někomu chtělo tuto zakázku vyřešit,tak dejte vědět.Auto bych přivezl pohromadě,nic nebude rozebrané.
Vše je v originálním stavu,žádné komponenty nejsou přidávány či "vylepšovány",auto je po 80-ti letém Švýcarovi,který si jej koupil v 1995 a prodal jej mně.
Stejný problém řešil chlápek zde,také nevyřešil:
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... ter-16-min
Karel
Vybíjanie baterie
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
karlos0071
Re: Vybíjanie baterie
BMW E38 740i-05/95 VIN DG42763

-
Miro7
Len teraz sa mi podarilo zohnat GM modul ktory by mi tam pasoval.Vcera som ho skusal sice bez nakodovania niektore veci nefungovali spravne. Takze poznatok : ak hned po zapojeni auta baterku necham uspat tak klesne odber na 0.05A to je OK ale ak po zapojeni baterky zapnem kluc v zapalovni aby sa rozsvietili kontrolky (telefon hlasi vybita bateria - sice neviem preco ) a vypnem kluc a potom ho necham uspat uz je odber 0.5A .Pocas tej doby (vypnem kluc a cakam 16min.)ked vytiahnem poistku 55 odber klesne na o 0.5A a uspi sa na normalnu hodnotu. Ak necham uspat auto so zapojenou poistkou bude odber po uspati 0.5A ale potom uz nepomoze vytiahnut ziadnu poistku (skusil som 3x dookola vytiahnut vsetky poistky a nereaguje nanic).Jedine co pomoze zas odpojit baterku a pripojit znova .Potom sa to cele zopakuje .
Priblizne odbery A:
ked sa uspi dobre : cca 3.5A - 1.5A potom do 16min 0.65A = 0.05A
ked sa uspi zle:cca 4A - cca 2A potom do 16min cca 1A = 0.5A
takze nemusim ani cakat 16min po par minutach vidim ci bude dobre .
Skusal som to aj s novym GM modulom aj so starym je to rovnake
Dufam ze som to napisal zrozumitelne lebo uz mi stoho sibe
Priblizne odbery A:
ked sa uspi dobre : cca 3.5A - 1.5A potom do 16min 0.65A = 0.05A
ked sa uspi zle:cca 4A - cca 2A potom do 16min cca 1A = 0.5A
takze nemusim ani cakat 16min po par minutach vidim ci bude dobre .
Skusal som to aj s novym GM modulom aj so starym je to rovnake
Dufam ze som to napisal zrozumitelne lebo uz mi stoho sibe
BMW 740i DF90421
ex BMW 528iT E39
ex BMW 525i E34
ex BMW 528iT E39
ex BMW 525i E34
- Filozof
zkoušel jsi všechny relé postupně ale i pojistky vytahovat ?
U těch relé bych zustal. Co tak zkusit povyměnovat případně jen vyzkoušet zda nějaké nemá větší přechodový odpor ?
Pokud budou všechny pojistky mimo 55 bez problému a taky relé zbývají na větvi jaké komponenty ?
Pak se musí projít komponenty a moduly. Pokud budou všechny proměřeny a nebude to tím tak dráty a uzemnění všeho.
Stačí přelomený drát v bužírce to nebude ani vidět....ale tam by se teplota projevila uplně naopak zase.
Dokážu si představit relé nebo modul. Protože z jedinného duvodu. Představ si vlak v zimě v mrazu a v létě. Když je zima je větší přechodový odpor jak se dotkne drátu a pak je často vidět oblouk neboli jiskření ...větší odpor v místě dotyku.
Pokud má sepnout relé při uspání a bude tak při sepnutí větší přechodový odpor tak by snad zařízení neuspalo. Nevíme asi nikdo kolik potebuje ale tak staré auta co máme bych se vubec nedivil kdyby relé co vždy uspává po 16min prostě bylo už hodně za svojí životností....
Další možnost je modul a to jakýkoliv který neusne.
šel jsi určitě po všem co je na pojistce 55 a vše jsi zkoušel odpojovat ? pokud ano tak co relé ? jaké tam je napojené ? vyměnil jsi ho za nové ?
Možná se v něčem pletu ale snažím s to ujasnit nahlas ...tak klidně diskutujme co vše mužeme označit že to nedělá a co ještě není ověřeno kromě drátů ?
U těch relé bych zustal. Co tak zkusit povyměnovat případně jen vyzkoušet zda nějaké nemá větší přechodový odpor ?
Pokud budou všechny pojistky mimo 55 bez problému a taky relé zbývají na větvi jaké komponenty ?
Pak se musí projít komponenty a moduly. Pokud budou všechny proměřeny a nebude to tím tak dráty a uzemnění všeho.
Stačí přelomený drát v bužírce to nebude ani vidět....ale tam by se teplota projevila uplně naopak zase.
Dokážu si představit relé nebo modul. Protože z jedinného duvodu. Představ si vlak v zimě v mrazu a v létě. Když je zima je větší přechodový odpor jak se dotkne drátu a pak je často vidět oblouk neboli jiskření ...větší odpor v místě dotyku.
Pokud má sepnout relé při uspání a bude tak při sepnutí větší přechodový odpor tak by snad zařízení neuspalo. Nevíme asi nikdo kolik potebuje ale tak staré auta co máme bych se vubec nedivil kdyby relé co vždy uspává po 16min prostě bylo už hodně za svojí životností....
Další možnost je modul a to jakýkoliv který neusne.
šel jsi určitě po všem co je na pojistce 55 a vše jsi zkoušel odpojovat ? pokud ano tak co relé ? jaké tam je napojené ? vyměnil jsi ho za nové ?
Možná se v něčem pletu ale snažím s to ujasnit nahlas ...tak klidně diskutujme co vše mužeme označit že to nedělá a co ještě není ověřeno kromě drátů ?
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

-
karlos0071
karlos0071 píše:Děkuji za reakci.
Ano,skutečně je to o teplotě,auto jsem dovezl ze Švýcarska minulé léto a hned na podzim při prvním ochlazení toto začalo dělat.Od té doby je auto v servisu.
Když je zima,chladno,vlhko,prší,sněží,tak auto neusne kvůli velkému odběru na pojistce 55.
Když je teplo (stačí zaparkovat na sluníčku,tak závada zmizí).
Vyměněn GM,regulátor topení,clima panel,odpojeny všechny moduly v kufru,kompletně odpojená a odstrojená palubovka včetně monitoru,radia,odpojené všechny dveře,odpojené sedačky,odpojené komponenty kolem motoru,vše bez úspěchu.
Jediné řešení je slunce nebo teplo.Mám 3 GM,zrepasoval jsem je,vyměnil všechny kapacitory.
Musí to být někde v drátech,nic jiného už tam není.
Kdyby se někomu chtělo tuto zakázku vyřešit,tak dejte vědět.Auto bych přivezl pohromadě,nic nebude rozebrané.
Vše je v originálním stavu,žádné komponenty nejsou přidávány či "vylepšovány",auto je po 80-ti letém Švýcarovi,který si jej koupil v 1995 a prodal jej mně.
Stejný problém řešil chlápek zde,také nevyřešil:
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... ter-16-min
Karel
Zdravím chlapi,
chtěl bych se zeptat,zda se někomu již podařilo problém najít.Mně bohužel nikoliv,mám vůz u elektrikáře již téměř 5 měsíců,ale asi na to nemá čas a nikdo na tom nepracuje,tak si jej vyzvednu a budu hledat dále opět sám.
Předem děkuji za jakoukoliv reakci
Karel
EDIT!!! Zapomněl jsem jeden nový poznatek,který je možná důležitý:
Když je závada přítomna,což nyní za vlhkého a chladného počasí je stále,tak v minutových intervalech cvaká ten teplovodní pomocný HVAC ventil,ale pouze po těch 16-ti minutách,po kterých by měl vůz usnout.
Shrnuto:prvních 16 minut necvaká,poté by mělo auto usnout,ale neusne (je-li závada přítomna) a začne v minutových intervalech cvakat HVAC ventil.
Samozřejmě jsem jej zkusil odpojit,ale parazitický odběr je stále

- NORMANN
mám tenhle samý problém s vybíjením taky, čím je větší zima tím víc se vybíjí, na jaře, v létě a tak nějak do půlky října, po 2 dnech stání auto jakž takž ještě nastartuju, ale posledních asi 10 dní už ne, takže když zaparkuju auto do garáže, prostě odpojím akumulátor a po příchodu k autu ho zas zapojím, jinak musím startovat z druhýho auta přes kabely.
akorát jsem si ted v poslední době všimnul, že jak zapojím akumulátor, automaticky se mi rozsvítí displej na telefonu a podsvítí se mi obrazovka 4:3 takovým temným, jakoby černým světlem, to dřív nedělalo, čili mám dojem, že se to furt motá kolem toho zpropadenýho telefonu, kterej jsem podezíral už dřív a dokonce jsem ho jednu dobu asi na půl roku odpojil, jenže akumulátor se vybíjel furt dál. akumulátor sám o sobě je ještě dobrej, když ho odpojím a nechám x dní odpojený, tak nastartuje třeba klidně po tejdnu i dýl.
potýkám se s tím už dlouho a zdá se mi, že se to pomalu zhoršuje.
akorát jsem si ted v poslední době všimnul, že jak zapojím akumulátor, automaticky se mi rozsvítí displej na telefonu a podsvítí se mi obrazovka 4:3 takovým temným, jakoby černým světlem, to dřív nedělalo, čili mám dojem, že se to furt motá kolem toho zpropadenýho telefonu, kterej jsem podezíral už dřív a dokonce jsem ho jednu dobu asi na půl roku odpojil, jenže akumulátor se vybíjel furt dál. akumulátor sám o sobě je ještě dobrej, když ho odpojím a nechám x dní odpojený, tak nastartuje třeba klidně po tejdnu i dýl.
potýkám se s tím už dlouho a zdá se mi, že se to pomalu zhoršuje.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
-
karlos0071
to Norrman
Ahoj,
s tím podsvětlením po připojení AKU mi to dělá naprosto stejně,ale bohužel to není závada.Udělá to jen poprvé a pak po zapnutí zapalování už je to ok.
V mém případě závadu nezapříčiňuje ani telefon,ani radio,ani GPS atd.
Povyměňoval a poodpojoval jsem naprosto všechno,k čemuž se lze na parkovišti dostat.
Dokonce jsem vyhodil i komplet sedačky a rozebral podlahu,vše je jak kdyby to vyjelo včera z fabriky,odpojil jsem kompletně i všechna dveře.
Vyměněn byl i regulátor ventilátoru na motoru v palubce,to byla výborná práce na parkovišti v 5-ti pod nulou.
Nevím už,jak dál.
Ještě zkusím zajet někam na jámu a podívat se zespoda,jestli tam něco nebude kolem motoru,protože to opravdu rychle reaguje na pokles teploty a vlhko.
V létě lze ta závada vyvolat pouze projetím myčkou,jinak je pryč,ale nyní,když už je chladno stále,tak je závada přítomna nepřetržitě.
Neustále odpojování AKU je neskutečné peklo,vše se resetuje a vůbec,člověk si to koupil pro radost a je s tím takový pojeb
Ahoj,
s tím podsvětlením po připojení AKU mi to dělá naprosto stejně,ale bohužel to není závada.Udělá to jen poprvé a pak po zapnutí zapalování už je to ok.
V mém případě závadu nezapříčiňuje ani telefon,ani radio,ani GPS atd.
Povyměňoval a poodpojoval jsem naprosto všechno,k čemuž se lze na parkovišti dostat.
Dokonce jsem vyhodil i komplet sedačky a rozebral podlahu,vše je jak kdyby to vyjelo včera z fabriky,odpojil jsem kompletně i všechna dveře.
Vyměněn byl i regulátor ventilátoru na motoru v palubce,to byla výborná práce na parkovišti v 5-ti pod nulou.
Nevím už,jak dál.
Ještě zkusím zajet někam na jámu a podívat se zespoda,jestli tam něco nebude kolem motoru,protože to opravdu rychle reaguje na pokles teploty a vlhko.
V létě lze ta závada vyvolat pouze projetím myčkou,jinak je pryč,ale nyní,když už je chladno stále,tak je závada přítomna nepřetržitě.
Neustále odpojování AKU je neskutečné peklo,vše se resetuje a vůbec,člověk si to koupil pro radost a je s tím takový pojeb
Naposledy upravil(a) karlos0071 dne ned říj 30, 2016 12:07 pm, celkem upraveno 1 x.

- oxik
Jak je na tom kastlik s ridicima jednotkama? Na teploty je náchylný general modul, nečetl jsem celé tema, tak už to možná nekdo zmínil
-
zzeli
Jeste muzes projet myckou jen do pulky auta, abys zjistil ktera pulka auta to dela
Blba poznamka, ale tak jestli se chytas stebla, tak proc ne 
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
-
karlos0071
oxik píše:Jak je na tom kastlik s ridicima jednotkama? Na teploty je náchylný general modul, nečetl jsem celé tema, tak už to možná nekdo zmínil
Děkuji,já tam mám sucho,ale i tak jsem zkusil vše odpojit a odběr byl naprosto beze změny.General moduly mám tři,zkusil jsem a bez úspěchu.

-
karlos0071
zzeli píše:Jeste muzes projet myckou jen do pulky auta, abys zjistil ktera pulka auta to delaBlba poznamka, ale tak jestli se chytas stebla, tak proc ne
Děkuji,vůbec to není blbá poznámka,naopak.Jsem přesvědčen,že to jde z přední půlky vozu.Pravděpodobně od motoru.
Myslíte si někdo,že by to mohl být alternátor?Nemám,kde jej zkusit vyměnit,tak jestli to není úplně zbytečný nápad?