klapavý zvuk, Vanos?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
calif

Re: klapavý zvuk, Vanos?

Příspěvek od calif »

Tak jsem byl u koubiče, je to mladík ale vypadá že tomu rozumí.... cvakání označil nejspíš jako ventily, určitě ne vanos ani kladka atd. Ono to po příjezdu k němu bylo sotva slyšet, pak se trošku rozcvakala :) ale prý to není nic hroznýho a motor běží jinak velmi hezky.... Průser je že po vytažení měrky oleje, nebo sundání víčka je slyšet typický prdící zvuk prasklé membrány separátoru, který byl nový jak jsem psal, takže v pondělí volám reklamaci Votonovi do budějek, což mě vážně mrzí,vadný separátor, značka meyle mimochodem, koubič říkal že docela umí podvozkové díly atd, ale podobné výrobky že jim moc nejdou co do kvality..
Mimochodem tam má na prodej e38 bez motoru, motor použil do e36, jezdí závody s upraveným speciálem...chce to prodat jako celek, ale za 25 tu orezlou socku těžko někdou koupí... takže mám zálusk na její kola, krásný styling 15...
Takže reklamace Votonovi a objednal jsem právě ted nový olej i filtr - Mobil super 10w40 a filtr Mann....
Naposledy upravil(a) calif dne pon lis 07, 2016 1:20 pm, celkem upraveno 1 x.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Mno tak se nám to krásně vystříbří ... jak píšu olej bych si dělal vždy sám. Když vidím v servisu jak to všichni ojebávají a nenechají dotéci komplet nápln starou a už tam hrnou novej olej ...však "čas jsou love vole" ... klasika co bych jiného chtěj slyšet ...takže co jde doma a v servisu jen vyjimečně náročné operace. Kde chce bejt u toho co je s autem děláno at člověk vidí... klidně si na to vemu dovolenou. Pak ty následné starosti za to nestojí.

No a prdící separátor oleje zní velice podezřele...nechci nikoho odsuzovat ale velice by mě zajímalo zda byl opravdu novej nebo jen z jiného auta ...jak je dnes zvykem v dosti servisech v ČR ... naučtovat nové díly ale dávat staré z jetého auta nebo použité ...

Takže moc rád bych viděl ten separátor. :mrgreen:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
calif

Příspěvek od calif »

Prý má s tímto separátorem dobrý zkušenosti. Výměna proběhne snad ještě v listopadu až se domluvíme, ve hře je i origo díl....každopádně náprava bude sjednaná.
E36 325i ex
E38 730iA ex
E38 728iA DJ34193 ex
volf-m

Příspěvek od volf-m »

U těhle levnějších autodílů je kvalita často kolísavá, mě pár Meyle věcí vypeklo - ložisko s nábojem, tlumiče... už to neberu, možná ty podvozkové HD díly nejsou špatné, ale tomu separátoru se moc nedivím, prostě si neměl štěstí na kus :(
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
Filozof

Příspěvek od Filozof »

no snad to bylo toto a budeš mít vše brzo v pořádku ...ale toho času a projetého plynu či benzínu když se to spočítá tak je to drahé ...pak je lepší si to vše dělat sám doma na autě. ;)
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
Odpovědět