Převodovka v režimu S

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

Re: Převodovka v režimu S

Příspěvek od Filozof »

PRAHAV8: Počkej a když dám volič automatu k sobě tak mám sportovní režim - neboli "S". A v té chvíli mohu i podřazovat nebo cvakat kvalty nahoru. Je to sportovní mod. Adaptive je klasika "D"

Stím tempomatem jsem to nezkoušel tak to zkusím co to udělá. Přijde mi že bud tlačí auto na danou rychlost nebo lehce brzdí třeba když se přehoupne auto přes kopec a nabralo by větší rychlost....ale že by vyřadil automat na N to je pro mě novinka.
Třeba to tak je to netuším.

Jinak na "N" se dá jet ale doporučují to jen při tlačení auta nebo tažení max 150km a maximální rychlost je bud 50 nebo 80km/h. tak je to v manuálu k autu. Běžně vyřazování na N se nesmí a prej by poškodilo převodovku. Známej to tak ze začátku dělal že dával "N" ale pak jsem mu poslal návod jak s automatem a už to nedělá :D
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Kdyz prepnes na s a zacnes radit prepne se to na m a se sportem touz nema nic spolecnyho
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Taky se lehce připojím. Někde jsem kdysi četl, že se ta převodovka umí přispůsobit řidičovo jízdnímu stilu. Tím myslím, že v režimu D pokud budete často jezdit jako prase, tak vám to bude přeřazovat později a podřazovat dřív, ale myslím, že to neplatí na e38, zatím jsem to nepostřehl. Jinak jsem si všiml, že v režimu Sport to jen řadí o 500o/m později a o to samé dřív to podřadí taky podřadí. Pokud se klepne do voliče (režim Manual), tak to jen samo přeřadí v omezovači, nic víc a snad podřadí na 4 a 5 rychlost. Když jezdím ve městě, tak si často řadím sám, štvě mě, že se to často rozjíždí na dvojku a ten automas pak strašně klouže.
BMW e34 525TDS, ex BMW e38 740iL :(
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

klouže? to je asi něco špatně ne? :lol:
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

P3RF3KT píše:klouže? to je asi něco špatně ne? :lol:
Každý automat klouže, nemá to klasickou spojku, jinak by jsi se ani plynule nerozjel ;) Tobě se to pokaždý ve městě rozjíždí na 1° ?
Hugo

Příspěvek od Hugo »

automat v E38 je adaptivny, cize vie rozpoznat jazdny styl vodica, alebo situaciu (sneh na vozovke, jazda do kopca, jazda z kopca apod.) , podla toho sa prisposobuje. Samozrejme ma nejake muchy.
Ked to zacne radit od dvojky, tak preto, lebo sa prepol do modu "STOP&GO". (rezim "MESTO") Ma to svoje vyhody.
Naposledy upravil(a) Hugo dne stř bře 12, 2014 10:52 am, celkem upraveno 1 x.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Hugo píše:automat v E38 je adaptivny, cize vie rozoznat jazdny styl vodica a podla toho sa prisposobuje. Samozrejme ma nejake muchy. Ked to zacne radit od dvojky, tak preto, lebo sa prepol do modu "STOP&GO". Ma to svoje vyhody.
A jakou výhodu ? Když se potřebuji rychle rozjet na křižovatce a má to zařadenou dvojku, tak je to na rozjezd línější, než TDS ... než to chytne saze :lol:
Hugo

Příspěvek od Hugo »

tak mne na dvojke to zrychluje celkom svyzne. Samozrejme ten mrtvy bod tam je, zozaciatku snad ta jedna sekunda ale potom je tam vystrel dopredu. Samozrejme keby som to tocil do omezovaca tak vyhra klasika "1-2"... ale E38 neni fabia aby sa motor furt tocil do 5000 rpm. Teda ked sa bavime o V8.
vyhody ma take, ze to zbytocne neradi 1-2 a zase 2-1 a takto furt dokola v meste, v kolonach resp. ked jazdis stylom ze kazdych 200metrov mas semafor. Setris tym prevodovku, resp. lamely na prvom stupni.
Niekde som cital, ze automat ma okrem ekonomickeho rezimu aj SUPER EKONOMICKY rezim, prepina si to podla stylu jazdy (samozrejme su tam aj rezimy ako sport, zima, jazda z kopca a pod.)

aby som nekecal, tu mas vycuc z oficialneho dokumentu:

Kód: Vybrat vše

STOP and GO
The feature is activated by defined sequence of shifts which are as follows:
• Upshift from first to second - followed by a downshift from second to first - followed
by another upshift from first to second. This is then followed by the vehicle coming
to a complete stop.
After this sequence occurs, the transmission will stay in second gear. The AGS control has
recognized stop and go driving and this function will prevent excessive shifting during heavy
conditions. The second gear start will be cancelled when:
• The vehicle speed exceeds 40 MPH
• The throttle pedal is pressed more than 90%
• The range selector is moved to Park, Neutral, Reverse or Sport (4,3 or 2)
• The vehicle is in Sport Mode
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Jo to je sice hezký, ale je to i na hovno.... Když ve městě najíždím z vedlejší na hlavní, odbočuji vlevo a je hustý provoz, tak prostě potřebuji, aby to vystřelilo z místa. Na některých místech v Teplicích, mi hustota dopravy hodně připomíná Prahu. Vypínám si i ASC, protože, ty buzny proště nikoho nepustí.
Hugo

Příspěvek od Hugo »

no ked potrebujes raketovy start tak si zapni rezim "S"
alebo jednoducho, ako je napisane vyssie, plyn stlac na plno a rezim start&go sa vypne. RJ rozpozna ze chces prudko vystartovat, motor ti pekne vytoci aj na jednotke.
Odpovědět