e38 730d

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
hacker

Re: e38 730d - jardova sedmička

Příspěvek od hacker »

Před dovolenou se dělal velký servis:

vstřiky
Už od koupě jsem věděl, že mě to jednou čeká, tak jsem se ani moc necukal... všechny jsem nechal zkontrolovat, všechny se repasovaly... v dieselpower.cz. Vyndaval a nandaval Snejk. Rovnou se vyměnil i vzduchový filtr. Motor citelně ztichl, hlavně za studena. Jestli jede líp nedokážu posoudit a jestli míň žere uvidíme, až zas pojedu na slovensko.

elektrická vrtule
namontována nová vrtule, benzínová verze, druhovýroba. Rozdíl je ve výřezu na chlazení intercooleru, ale i u benzínové verze jsou dle mého výřezy dostatečné. Vyměňoval jsem ji sám. Zátěžový test v Chorvatsku zvládla výborně, jen je trochu hlučná.

světla
Když už auto stejně stálo v servisu, domluvil jsem se s Caknakisem a zrepasoval mi chromové vnitřky světel. Předtím to svítilo dobře, teď to svítí ještě líp...

ostřikovače
Nový origo motorek ostřikovačů, starý tekl. Výměna sám.

voda/expanzka
Někde trošku unikala chladící kapalina. Snejk objevil a vyměnil jedno těsnění. Pak se ulomila příruba na expanzce. Snejk ji provizorně opravil a pak mi vybavil na jednom vrakovišti náhradní. Taky mi vyčistil oba chladiče, viz fotky výše...

zrcátko spolujezdce
Nefungovalo vertikální naklápění zrcátka spolujezdce. Po různých jiných pokusech jsem ustřihl a vyměnil celý vnitřek zrcátka (oba motorky) a už to funguje.

alternátor
Nejdřív dával tak 13.8V, pak už spíš 13.6V. Snejk vyměnil regulátor za nový, ale nepomohlo to, takže to budeme dál řešit.

odvětrání nádrže
Zkontroloval jsem, že vracečka vzduchu z nádrže při čerpání je průchozí. Odčerpání nádrže pod levým podběhem jsem odpojil, chvíli jsem jezdil bez něj a pak ho zase namontoval. Od té doby se mi pistole při čerpání nevypíná, tak nevim co se tam pohlo...

dopravní čerpadlo
Diagnostika jednou za čas zapíše "low pre-supply pressure" při hodnotách kolem 3.4.... Koupil jsem pro jistotu nové dopravní čerpadlo Pierburg. V krabičce přišlo TI Automotive Poland, tak jsem ho pro jistotu nenamontoval, ale pak jsem si někde přečetl, že tahle firma před několika lety koupila čerpadlovou divizi Pierburg, takže je to nejspíš OK. Stejně nevím, co si o tom čerpadle mám myslet, vypadá tak "polsky"...

Jsou to radosti s dieslem po 300k :D Už to zas musím nafotit ať furt jen nepíšu... ono je to tak hezký, že si to zaslouží..
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
JaraX

Příspěvek od JaraX »

třeba si příště koupíš benzín na LPG :) at mužeš porovnavat.
BMW service expert - http://www.jarax.net
hacker

Příspěvek od hacker »

Víš v čem bude největší rozdíl? Že se do mě nebude po každém příspěvku bezdůvodně někdo srát. Léčíš si komplex?
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

on prudce nenávidí dieselové motory, přitom několik dieselů měl. :roll: co ho znám tak žije jen tím, že jediná cesta v životě kolem aut je jít do LPG. nikdy nezapomenu na tu jeho památnou větu, když jsme se u něj stavili a kámošovi řekl: Zdenku, jdi do plynu! :lol:
po týhle větě bylo chvilku absolutní ticho a pak velkej smích.... :lol: :lol:
ber ho s rezervou. :D

ještě se zeptám na kolik přišel repas vstřiků?
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
hacker

Příspěvek od hacker »

Já to vím a dokonce s ním od začátku souhlasím. Tím spíš nechápu proč to nestačí do mého topicu napsat desetkrát..

Vstřiky vyšly na něco pod 20k.
JaraX

Příspěvek od JaraX »

asi se na to vyseru a přestanu sledovat dieslové téma, pak vás ušetřím debilních keců s naftou, prostě mám vyzkoušeny vše. naftu, benzín, LPG. ale ten kdo LPG v E38 neměl víc asi líp že je nafta lepší.
BMW service expert - http://www.jarax.net
hacker

Příspěvek od hacker »

Ale já netvrdím, že je nafta lepší, už to pochop. Už v prvním příspěvku je napsáno, že bych měl raději benzín. Ale ty mi to musíš stejně pořád dokola po každém delším příspěvku znovu napsat. Jako dement. Tohle není topic o tom co je lepší, tohle je topic o mém autě.

Mimochodem je tu nějaký moderátor kterého by šlo požádat o promazání?
rajnhold

Příspěvek od rajnhold »

Pánové, zanechte sporů. Já benzín, někdo jiný naftu, další zase LPG, prostě každý tu preferuje to své, ale až se tu za čas objeví tohle a začne se jezdit na vodík, budeme v pytli úplně všichni. A navíc je to e66, takže nic až tak nového.
http://www.youtube.com/watch?v=HY5KpBhfCpo
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

už v jednom prospektu na E38 se ukázala stříbrná E38ma na vodík s modrými polepy hydrogen, clean energy.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Spooner

Příspěvek od Spooner »

BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Odpovědět