Množství paliva L-P strana
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- KAMIL740
Re: Množství paliva L-P strana
jj tak se neposer no sem se splet coz se stava max 1 za 10let

ex skoda faborit 135 l
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot
))
e34 525i spera rules elpídží by dejv
))
ex e38 740ia 10/97 DK66882
citoren AX 1,0 spot
e34 525i spera rules elpídží by dejv
- hajdulak
ne,,, to palivo precerpava to cerpadlo co je v NADRZI, ale mas pravdu,ze i honi naftu do okruhu,ale kdyz ti to cerpadlo v nadrzi NEPUJDE a budes mit natankovano v te pulce co je za ridicem tak ti auto normalne pojedeT613 píše:och jej ... a to cerpadlo pod autem precerpava palivo z jedne nadrze pulky do druhe?hajdulak píše:T613 píše:no tak mi to cerpadlo ukaz v ETK, jsem napnuty
(kuchal jsem letos 530D na atomy a bylo tam jedno)
jedno cerpadlo je v nadrzi pod sedadlem za spolujezdcem a druhe pod autem pod ridicem.. jinak v kazde pulce je plovak.. hlavni cerpadlo( u nafty) je to pod ridicem a to precerpavaci je v te nadrzi pod zadnim sedadlem a je to tak i u 530D![]()
![]()
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=16&fg=15
TADY JE ETK....(o tom je tu celou dobu rec)
nechci ti brat iluze,a le to cerpadlo v nadrzi cerpa naftu do okruhu a to pod ridicem je "podavaci"
podivej se na ten obrazek cerpadla v nadrzi, je tam sytko proti bordelu = logicky nasava naftu z mista presne pod nim ...
akorat az tu stranu vyjedes.tak si dojel i kdyz ti palivomer bude ukazovat treba 30L

- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
tak to je kravina jako prase prostě. nadrže sou prostě jen obyčejne spojene nadoby... tam nejsou žadne zvrhlosti v podobě přečerpavani čerpadlem ani nahodou... to v nadrži je jen podavaci čerpadlo... v připadě když u nafty odejde tak to max. dýl startuje než to natahne... ted sem ttrotlovi z 530D odčerpaval VERVU 100 plnou (
) a dělal to pravě přes to čerpadlo v nadrži kterou sem rozdělaval a je tam si troufnu říct identická pumpa jak v benzinaku se stejnym plovalkem, jsou tam dva klasika, žádný rozdíl i stejny tlak a všechno....
a normalni stav je když jedete a přelejva se benzin zleva/doprava a ten digital to přesně ukazuje... ja když to pustim na digital a zahoupu prdeli s autem tak mi to v obou o 0,1 přeleje. v zatačce to tu jednu skoro vyprazdni(když mam třeba 20L) ale jelikož je prava větší než leva tak se ti nikdy nestane aby v ní nezbylo těch 10L a nebo min aby mohlo čerpadlo ktere to pravě bere přes sítko ze dna krasně podavat a bez přerušeni dopravovat motoru....
to je debata... kdonechape princip spojene nadoby tak už nevim co tam vidite za věc. nadrž neni vesmir
jsou propojene jenom hadicema... žadne ventily. žadne vifikundace.. nic... je to dopiče nadrž 
a normalni stav je když jedete a přelejva se benzin zleva/doprava a ten digital to přesně ukazuje... ja když to pustim na digital a zahoupu prdeli s autem tak mi to v obou o 0,1 přeleje. v zatačce to tu jednu skoro vyprazdni(když mam třeba 20L) ale jelikož je prava větší než leva tak se ti nikdy nestane aby v ní nezbylo těch 10L a nebo min aby mohlo čerpadlo ktere to pravě bere přes sítko ze dna krasně podavat a bez přerušeni dopravovat motoru....
to je debata... kdonechape princip spojene nadoby tak už nevim co tam vidite za věc. nadrž neni vesmir

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
-
evlo
No vzdyt to pisu ....caknakis píše:Ani hovno, distance a range jsou dva rozdílné pojmy.evlo píše:distance != range
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
ale nejsme v nasa a nevime že != znamená nerovná se,.. musiš to dopiči nějak napsat česky 

E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
- NORMANN
co to tu píšeš za nesmysly!!!!!!!!! sám nevíš co jsou to spojený nádoby!!!!!!!! spojený nádoby jsou propojený právě u dna, což tady není! kdyby to byly spojený nádoby, taxe tu nemáme o čem bavit! jdu se z tebe posrat....Snejk píše:tak to je kravina jako prase prostě. nadrže sou prostě jen obyčejne spojene nadoby... tam nejsou žadne zvrhlosti v podobě přečerpavani čerpadlem ani nahodou... to v nadrži je jen podavaci čerpadlo... v připadě když u nafty odejde tak to max. dýl startuje než to natahne... ted sem ttrotlovi z 530D odčerpaval VERVU 100 plnou () a dělal to pravě přes to čerpadlo v nadrži kterou sem rozdělaval a je tam si troufnu říct identická pumpa jak v benzinaku se stejnym plovalkem, jsou tam dva klasika, žádný rozdíl i stejny tlak a všechno....
to je debata... kdonechape princip spojene nadoby tak už nevim co tam vidite za věc. nadrž neni vesmirjsou propojene jenom hadicema... žadne ventily. žadne vifikundace.. nic... je to dopiče nadrž
přirozený by bylo, propojit ty nádrže dole hadicí,čili vytvořit spojené nádoby, to ale nejde, když tam mezi těmi půlkami nádrže vede točící se kardan a pod ním rozpálený vejfuk,že?
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
- Snejk
- Kontaktovat uživatele:
hm dobře tak spojene nadoby ne... ale to nic nemeni na tom jak muže to čerpadlo přečerpavat z leva do prava. leda tim, jak se tvoři v nadrži podtlak protože to čerpadlo nasavací částí neni nikjak napojený na žádný "okruh" ale prostě bere zespoda z koše a dává ho do okruhu... ale koukam že vracečka je nacpaná do levý nádrže... hm hm v tom bude trik..
tak sme to probrali a prostě sem to jen napiču pojmenoval ja měl ještě za to že je dole pod kardanem trubka ale to je kravinec samo to mi nedošlo. no každopadně sou obě jinak vysoko a přečerpava se to samo hadici krz ten vrch a ještě do te leve se vraci vracečka... takže to čerpadlo prostě nepřesava žadne palivo ani omylem. jen ho vespod nabira a hadicou odvadi ven. nic jineho žadne jine hadice ani vymysly do toho nevedou .
tak sme to probrali a prostě sem to jen napiču pojmenoval ja měl ještě za to že je dole pod kardanem trubka ale to je kravinec samo to mi nedošlo. no každopadně sou obě jinak vysoko a přečerpava se to samo hadici krz ten vrch a ještě do te leve se vraci vracečka... takže to čerpadlo prostě nepřesava žadne palivo ani omylem. jen ho vespod nabira a hadicou odvadi ven. nic jineho žadne jine hadice ani vymysly do toho nevedou .
Naposledy upravil(a) Snejk dne úte led 05, 2010 11:23 am, celkem upraveno 1 x.

- T613
ja uz nic nerikam
kluci nekdy v lete si vyloupnete zadni lavici a vytahnete cerpadlo ven at vidite jak vypada a jak to funguje ... ted to nedoporucuju protoze budete mit mesic v aute smrad a v zime se to blbe vetra
kluci nekdy v lete si vyloupnete zadni lavici a vytahnete cerpadlo ven at vidite jak vypada a jak to funguje ... ted to nedoporucuju protoze budete mit mesic v aute smrad a v zime se to blbe vetra
- hajdulak
co to tu píšeš za nesmysly!!!!!!!!! sám nevíš co jsou to spojený nádoby!!!!!!!! spojený nádoby jsou propojený právě u dna, což tady není! kdyby to byly spojený nádoby, taxe tu nemáme o čem bavit! jdu se z tebe posrat....NORMANN píše:Snejk píše:tak to je kravina jako prase prostě. nadrže sou prostě jen obyčejne spojene nadoby... tam nejsou žadne zvrhlosti v podobě přečerpavani čerpadlem ani nahodou... to v nadrži je jen podavaci čerpadlo... v připadě když u nafty odejde tak to max. dýl startuje než to natahne... ted sem ttrotlovi z 530D odčerpaval VERVU 100 plnou () a dělal to pravě přes to čerpadlo v nadrži kterou sem rozdělaval a je tam si troufnu říct identická pumpa jak v benzinaku se stejnym plovalkem, jsou tam dva klasika, žádný rozdíl i stejny tlak a všechno....
to je debata... kdonechape princip spojene nadoby tak už nevim co tam vidite za věc. nadrž neni vesmirjsou propojene jenom hadicema... žadne ventily. žadne vifikundace.. nic... je to dopiče nadrž
přirozený by bylo, propojit ty nádrže dole hadicí,čili vytvořit spojené nádoby, to ale nejde, když tam mezi těmi půlkami nádrže vede točící se kardan a pod ním rozpálený vejfuk,že?
Takze diky Normanovi... Pokud nepujde cerpadlo v nadrzi,tak se ani neprecerpa nafta z jedne pulky do druhe

- NORMANN
Hajdulak: v jedmom tématu jsme se tu s někým shodli, že čerpadlo v nádrži u diesela jde jen po dobu startu a možná ještě chviku po nastartování, je to teda aspon moje doměnka, slouží jako podávací čerpadlo u nákladních aut, kde si před startem napumpuješ ruční pumpou, takovej ten pístek se skleničkou, kdo jezdil s nákladním autem, nebo autobusem, ví. Nebo pokud má takové nákladní auto el. podávací čerpadlo, pak ruční pumpování odpadá.
Nevím, jak je to s čerpadlem pod podlahou u 730d, jestli běží stále. Nejsem si jist, že ho 725tds má, nic takového jsem pod svým autem neviděl a v rozstřelu na http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=16&fg=15 není jisté, že ten váleček uprostřed potrubí je zrovna čerpadlo, i když bych to nevylučoval.
to přečerpávání z jedný půlky do 2. jsem psal, že přímo obstarává samotné palivo, které prochází cirkulačním potrubím při návratu přepadovým potrubím do nádrže a pomocí sacích trysek princip: difuzor- tryska, čili proudové čerpadlo -jakýsi ejektor, vyrovnává hladiny v nádržích, je to moje domněnka, jasný? nebyl jsem na školení v BMW, jako někteří tady, podle toho co tu kolikrát píšou
, myslím si, že by to tak mohlo být,ja?
no a na slovensku na dálnici ti možná došla nafta proto, že se ti do tý trysky v levý nádrži dostal nějakej bordel a ucpal jí, že?
a ještě: nikde jsem v předešlým příspěvku nepsal, že to palivo v nádrži přečerpává to el. čerpadlo co je v nádrži, pokud myslíš tohle, protože si od začátku myslím, že za chodu motoru to čerpadlo neběží, naftu si nasává vstřikovací čerpadlo, eventuálně ještě to pomocné uprostřed potrubí pod podlahou (aspon u 730d). To by mohlo být platné u benzínových verzí, kde čerpadlo v nádrži musí běžet furt, protože nemá žádnou obdobu vstřikovacího čepadla.
Takže mi tu nepodsouvej něco, co jsem tu nepsal....
Nevím, jak je to s čerpadlem pod podlahou u 730d, jestli běží stále. Nejsem si jist, že ho 725tds má, nic takového jsem pod svým autem neviděl a v rozstřelu na http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=16&fg=15 není jisté, že ten váleček uprostřed potrubí je zrovna čerpadlo, i když bych to nevylučoval.
to přečerpávání z jedný půlky do 2. jsem psal, že přímo obstarává samotné palivo, které prochází cirkulačním potrubím při návratu přepadovým potrubím do nádrže a pomocí sacích trysek princip: difuzor- tryska, čili proudové čerpadlo -jakýsi ejektor, vyrovnává hladiny v nádržích, je to moje domněnka, jasný? nebyl jsem na školení v BMW, jako někteří tady, podle toho co tu kolikrát píšou
no a na slovensku na dálnici ti možná došla nafta proto, že se ti do tý trysky v levý nádrži dostal nějakej bordel a ucpal jí, že?
a ještě: nikde jsem v předešlým příspěvku nepsal, že to palivo v nádrži přečerpává to el. čerpadlo co je v nádrži, pokud myslíš tohle, protože si od začátku myslím, že za chodu motoru to čerpadlo neběží, naftu si nasává vstřikovací čerpadlo, eventuálně ještě to pomocné uprostřed potrubí pod podlahou (aspon u 730d). To by mohlo být platné u benzínových verzí, kde čerpadlo v nádrži musí běžet furt, protože nemá žádnou obdobu vstřikovacího čepadla.
Takže mi tu nepodsouvej něco, co jsem tu nepsal....
Naposledy upravil(a) NORMANN dne stř led 06, 2010 3:51 pm, celkem upraveno 2 x.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw