Množství paliva L-P strana

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Re: Množství paliva L-P strana

Příspěvek od Snejk »

a o tom to kurva je že to čerpadlo na to nema vliv sakra děje se to prostě samo tim jak se do vyšší (levé) nadrže cpe z vracečky tak to automaticky přepadava do te prave... jako bys kradl naftu v noci do kandaku abys pak mohl machrovat že jezdiš za levno :lol:
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Snejk píše:a o tom to kurva je že to čerpadlo na to nema vliv sakra děje se to prostě samo tim jak se do vyšší (levé) nadrže cpe z vracečky tak to automaticky přepadava do te prave... jako bys kradl naftu v noci do kandaku abys pak mohl machrovat že jezdiš za levno :lol:
no to je právě píčovina snejku, to by se pak právě stalo to, co se stalo hajdulakovi na dálnici na slovensku, protože by se ti palivo zpátečkou hromadilo v levé nádrži a nežy se hladina dostala k přepadu, došlo by palivo v pravé nádrži a auto by se zastavilo kvůli tomu že došlo palivo, zatím co v nádrži by byla skoro půlka, to by bylo k nasrání, kdyby mi ukazoval palivoměr že v nádrži mám skoro40litrů a došlo by mi palivo ne? :D prostě palivo přečerpává palivo, říká se tomu proudové čerpadlo a v trubce kudy prochází medium je laicky řečeno díra (tryska) a ta trubka s tryskou je ponořena v dalším palivu a to je tou tryskou strháváno s tím proudícím palivem, načež přítok přebytečného paliva asi vede právě do téhle levé nádrže, odkud je palivo cirkulačním potrubím strháváno do pravé nádrže, odkuj je zas nasáváno do přívodu paliva motoru.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

no tak to vidiš sam si to krasně popsal... a kde maš to čerpadlo v nadrži? to u naftáku prostě tuhle funkci neplní... u benzínáku možná protože tam nemame ty další dvě ktere si vystačí... ale naftask si ten okruh bude chodem motoru a toho podavaciho / hlavniho čerpadla udržovat sam... takže se to nezastavi s levou nadrži plnou nafty. to bys ten přepad musel ucpat. ale to bys pak jezdil jen na těch 40l pořad a druhou pulku nikdy nevyužil a mel ji plnou...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Snejk píše:no tak to vidiš sam si to krasně popsal... a kde maš to čerpadlo v nadrži? to u naftáku prostě tuhle funkci neplní... u benzínáku možná protože tam nemame ty další dvě ktere si vystačí... ale naftask si ten okruh bude chodem motoru a toho podavaciho / hlavniho čerpadla udržovat sam... takže se to nezastavi s levou nadrži plnou nafty. to bys ten přepad musel ucpat. ale to bys pak jezdil jen na těch 40l pořad a druhou pulku nikdy nevyužil a mel ji plnou...
no u benzínovýho čerpadla v nádrži je to jasný, to musí běžet po celou dobu, co běží motor, to čerpadlo si bere benzín z pravý půlky a to ještě je v retenční nádržce uprostřed pravý nádrže, takže to čerpadlo tlačí palio do trysek, přepadem se vrací přebytečné palivo do levé půlky, odkud ho strhává cirkulační potrubí do pravé půlky, odkud jde do retenční nádržky uprostřed pravé půlky a odtud zas čerpadlem do palivového potrubí a znovu na trysky motoru, některé molekuly by mohly povídat.... když se takhle otočily třeba 10x než skončily v trysce a pak konečně ve válci. :lol:

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
hajdulak

Příspěvek od hajdulak »

Takze jeste jednou a naposledy.... jely jsme s kamosem v 530D ze SL, dejme tomu v nadrzi 40L po nejake dobe auto konec a neslo ani nastartovat,ale rucicka nekde kolem 20L a v hadicce u filtru bubliny a prskalo to,(takze nafta) TAK kanystr a na stopa,dolilo se nejakejch 5L a jelo se krasne dal a nadrz ukazovala o neco vice (cca o 5L vice) Myslely jsme ,ze nejakej bordel a ze je vyreseno,ALE ZA NECELEJCH 100km TO SAME :!: :!: :!: KOMPLET... Akorat s tou benzinkou to bylo horsi!!! No, dotankovalo se a dojelo se domu...
druhy den diagnostika a cerpadlo v nadrzi SPATNE :o :o vymenilo se a uz pres pul roku v poho kamos jezdi ;) ;)

A UZ TO NECHCI A NEBUDU DAL RESIT :!: :!: NEPISI TADY VYMYSLI,ALE ZKUSENOSTI :!: :!:

JO A JINAK TO CERPADLO V NADRZI,NEVIM JESTLI BEZI PORAD,ALE URCITE SE NEKDY ZA JIZDY SPOUSTI JE TO I SLYSET ;) ;)
ObrázekObrázekObrázekObrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

hajdulak píše:Takze jeste jednou a naposledy.... jely jsme s kamosem v 530D ze SL, dejme tomu v nadrzi 40L po nejake dobe auto konec a neslo ani nastartovat,ale rucicka nekde kolem 20L a v hadicce u filtru bubliny a prskalo to,(takze nafta) TAK kanystr a na stopa,dolilo se nejakejch 5L a jelo se krasne dal a nadrz ukazovala o neco vice (cca o 5L vice) Myslely jsme ,ze nejakej bordel a ze je vyreseno,ALE ZA NECELEJCH 100km TO SAME :!: :!: :!: KOMPLET... Akorat s tou benzinkou to bylo horsi!!! No, dotankovalo se a dojelo se domu...
druhy den diagnostika a cerpadlo v nadrzi SPATNE :o :o vymenilo se a uz pres pul roku v poho kamos jezdi ;) ;)

A UZ TO NECHCI A NEBUDU DAL RESIT :!: :!: NEPISI TADY VYMYSLI,ALE ZKUSENOSTI :!: :!:

JO A JINAK TO CERPADLO V NADRZI,NEVIM JESTLI BEZI PORAD,ALE URCITE SE NEKDY ZA JIZDY SPOUSTI JE TO I SLYSET ;) ;)
NIC TU NEŘEŠ :!: NIKDO TĚ TU DO NIČEHO NENUTÍ :!: JESTLI NECHCEŠ NEPIŠ SEM VŮBEC :!: :roll: to je tvoje soutěž, já teda ve svým autě neslyším, že by se mi spouštělo za jízdy čerpadlo, napsal jsem tu, že se domnívám a NE ŽE SI VYMÝŠLÍM! :evil:
je mi jedno co jsi kde viděl nebo zažil, neznám tě, nikdy jsem tě neviděl, tudíž ti ani nemusím nic věřit. ;) tímto jsi mně inspiroval k tomu, že se na to zeptám odborníka, jak to s tím chodem čerpadla za jízdy je, jestli opravdu jde, nebo ne. ;) toliko k tobě KONEC TEČKA

Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

pokud je čerpadlo v pořádku tak prakticky slyšet není. přes sedačku absolutně ne,, leda když si lehneš vedle auta tak to je jasne...¨
u 530d co sem ted přečerpaval tim čerpadlem v nadrži ten benzin tak jelo jen chvili.. cca 1min. pak se vypne..
Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Snejk píše:pokud je čerpadlo v pořádku tak prakticky slyšet není. přes sedačku absolutně ne,, leda když si lehneš vedle auta tak to je jasne...¨
u 530d co sem ted přečerpaval tim čerpadlem v nadrži ten benzin tak jelo jen chvili.. cca 1min. pak se vypne..
no vidíš to je přesně ono, otázka zní" proč by měla běžet za chodu motoru 3 čerpadla :?: :?: :?: :?: :shock: Ale já to zjistím, jak to doopravdy je. :D

hajdulak

Příspěvek od hajdulak »

K NORMANNOVI- Samozrejmne ze verit mi nemusis, to po nikom nechci,TAKY PROTO PISI JEN CO VIM Z VLASTNI ZKUSENOSTI a zalezi uz na Vas co si z toho vemete...A jinak tu posledni vetu jsem vubec nemyslel nijak spatne,proto jsem ji oddelil,aby jsi se hned urazel ;) ;) Jen se mi uz asi trikrat stalo,kdyz jsem jel z nemecka po dalnici ,ze jsem zaslechl nejake zvuky jako od cerpadla a urcite to bylo z nadrze a vetsinou to bylo slyset,kdyz bylo mene nafty.. tak nevim.. jedna se o E38 730D.
Myslim si ze by mohlo byt slyset,,kdyz je hned pod sedackou... A take tam asi bude jiny system nez u 530D,protoze tam do toho cerpadla vedou dve hadicky a u 730D jedna :idea: :idea:
ObrázekObrázekObrázekObrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

hajdulak píše:K NORMANNOVI- Samozrejmne ze verit mi nemusis, to po nikom nechci,TAKY PROTO PISI JEN CO VIM Z VLASTNI ZKUSENOSTI a zalezi uz na Vas co si z toho vemete...A jinak tu posledni vetu jsem vubec nemyslel nijak spatne,proto jsem ji oddelil,aby jsi se hned urazel ;) ;) Jen se mi uz asi trikrat stalo,kdyz jsem jel z nemecka po dalnici ,ze jsem zaslechl nejake zvuky jako od cerpadla a urcite to bylo z nadrze a vetsinou to bylo slyset,kdyz bylo mene nafty.. tak nevim.. jedna se o E38 730D.
Myslim si ze by mohlo byt slyset,,kdyz je hned pod sedackou... A take tam asi bude jiny system nez u 530D,protoze tam do toho cerpadla vedou dve hadicky a u 730D jedna :idea: :idea:
za a) si psal, že už se tu k tomu nebudeš vyjadřovat :) :D ale to neva, tady to je diskuzní forum
za b) možná to tak vypadalo, ale já jsem se neurazil, :D tady to probíhá celkem v pohodě tady to není takovej kanál splašků, jako leckde jinde.

to abys si nemyslel, že jsem se hned urazil.... :D

Odpovědět