nestartuje

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
T613

Re: nestartuje

Příspěvek od T613 »

tohle je ale ventil na uplne neco jineho :-)

jde o toto

Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

No ja bych stejne vzal tu PETku, dal ji na to zpetne vedeni a za dve hodky bych se sel kouknout, jestli to v ni pribejva nebo ne :mrgreen: Nezlobte se na me panove ;)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
T613

Příspěvek od T613 »

regulatory jsi teda menil za jine a porad stejne?
vis co jeste zkus pred startem natlakovat benzin rucne, proste podrz 12V na cerpadle at ti natlaci hadice a pak zkus start, tim budes simulovat to ze tam ten ventil mas

zzeli: a co mu ta petka jako rekne? popis to
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Kdyz to natlakuje rucne predem, tak mu to podle me chytne. Je otazka, jestli pri odstaveni auta jen klesne tlak, coz rikas, ze je normalni a je fakt, ze po delsi dobe (treba mesic) urcite klesne. Jenze on mu klesne moc a mozna, ze se mu v rampe udela treba i vzduchova bublina. Kdyz tu hadicku zpetneho vedeni odpoji a da tam petku, tak muze po zhasnuti motoru sledovat kolik benzinu mu z rampy odteka v prubehu casu. Podle toho pozna, jestil ma spatny ventil (nejspis menen nebyl a zatim ani neni duvod, pokud se nevi jiste, ze je spatny)....ze hodne spatne drzi tlak nebo dokonce tesni tak spatne, ze se rampa zavzdusnuje z toho prepadu. Protoze je divny, ze se mu to tak dlouho tlakuje, kdyby palivova cesta byla jen bez tlaku, ale plna paliva, tak se to pri pumpovani cerpadla natlakuje okamzite.
Paklize bude ten ventil ok, tak je potreba hledat na vedeni od nadrze po rampu, jestli to neni nekde deravy a nevzlina/netece to tam, cimz by se to zavdusnilo taky a zase bude dlouho trvat, nez se to natlakuje kvuli te vzduchove bubline. Ale to by bylo podle me okolo auta citit, ze to smrdi benzinem.
Musim ale zase rict, ze palivovou soustavu BWM dobre neznam a jen pisu co me intuitivne napada a co bych zkousel ja, kdybych mel stejny problem. Je fakt, ze v jednom z predchozich aut jsem si s problemem dodavky paliva dost uzil :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

T613 píše:regulatory jsi teda menil za jine a porad stejne?
vis co jeste zkus pred startem natlakovat benzin rucne, proste podrz 12V na cerpadle at ti natlaci hadice a pak zkus start, tim budes simulovat to ze tam ten ventil mas

Tak to vypadá, že mě padá benzín, ale ne přes přepad, ale přímo od čerpadla. Těsně před rampu podávání paliva jsem namontoval jednocestný zpětný ventil. Auto jsem nechal cca 24 hodin chrnět a pokusil jsem se nastartovat. Po cca vteřinovém /možná malilinkato více/ protočení bez problémů chytl. Dříve bych to napoprvé vůbec nenastartoval. Tam ten u přepadu jsem neměnil, zatím jsem neměl za co, ale dle mého to tím nebude ...... ruční natlakování jsem také dělal, vždy jsem slyšel jak čerpadlo sepne v pohodě a po chvilce začalo tzv. mrčet /bylo natlakováno/. Chytlo to lépe, ale pořád nic moc.

něco takového jsem tam dal .....

Obrázek
ex. E38 740i, 1994, manuál, lpg
...
E38 750iL, 1994 - prodej nd....
T613

Příspěvek od T613 »

zzeli píše:Kdyz to natlakuje rucne predem, tak mu to podle me chytne. Je otazka, jestli pri odstaveni auta jen klesne tlak, coz rikas, ze je normalni a je fakt, ze po delsi dobe (treba mesic) urcite klesne. Jenze on mu klesne moc a mozna, ze se mu v rampe udela treba i vzduchova bublina. Kdyz tu hadicku zpetneho vedeni odpoji a da tam petku, tak muze po zhasnuti motoru sledovat kolik benzinu mu z rampy odteka v prubehu casu. Podle toho pozna, jestil ma spatny ventil (nejspis menen nebyl a zatim ani neni duvod, pokud se nevi jiste, ze je spatny)....ze hodne spatne drzi tlak nebo dokonce tesni tak spatne, ze se rampa zavzdusnuje z toho prepadu. Protoze je divny, ze se mu to tak dlouho tlakuje, kdyby palivova cesta byla jen bez tlaku, ale plna paliva, tak se to pri pumpovani cerpadla natlakuje okamzite.
Paklize bude ten ventil ok, tak je potreba hledat na vedeni od nadrze po rampu, jestli to neni nekde deravy a nevzlina/netece to tam, cimz by se to zavdusnilo taky a zase bude dlouho trvat, nez se to natlakuje kvuli te vzduchove bubline. Ale to by bylo podle me okolo auta citit, ze to smrdi benzinem.
Musim ale zase rict, ze palivovou soustavu BWM dobre neznam a jen pisu co me intuitivne napada a co bych zkousel ja, kdybych mel stejny problem. Je fakt, ze v jednom z predchozich aut jsem si s problemem dodavky paliva dost uzil :)
Premyslis nad tim spravne, ale ta petka ti proste v nicem nepomuze, nic ti nerekne. Aby to rucne jakoze natlakoval (simuluje sytic) je taky polovicni pravda protoze v tu chvili tam bude tlak i benzin a chytne to hned. Ale tady je potreba docilit toho aby ten benzin tam byl treba za 24h a jak pises tlak tam byt nemusi. Ono taky co by tam delal kdyz ho tam nema co vytvorit a udrzet, ten tam je jenom od pumpy, po vypnuti mozna nejakou kratkou dobu a pak spadne at uz pres pumpu nebo ho povoli regulacni ventil.
Takze kdyz by sis vzal jakoze petku tak co vlastne bys meril? Nic jenom to ze ti vytece benzin ze zpatecky, coz ti vytece vzdycky diky zemske gravitaci ale to te vubec netrapi a pak mozna privodem pres pumpu, za predpokladu ze tam nemas ventil, no ale to je logicke ze pres vyplou pumpu benzin natece zpatky do nadrze, takto je to u bmw xx let.
Pokud bys odpojil privod hned od vypnuti pumpy tak benzin ti vystrikne vsude kolem maximalne :-D

Jestli to nabiha pomalu tak bych sel po filtrech, samozejme muze byt v krajnim pripade nadrbane potrubi ale to bys davno videl/citil jelikoz pri 5atm+ co tlaci pumpa mas vodotrysk.

Taky jsem se s tim naprcal a dokonce jezdil s budikem na dlouhe hadici za steracem abych videl tlak online :lol:
T613

Příspěvek od T613 »

fredy píše:

Tak to vypadá, že mě padá benzín, ale ne přes přepad, ale přímo od čerpadla. Těsně před rampu podávání paliva jsem namontoval jednocestný zpětný ventil. Auto jsem nechal cca 24 hodin chrnět a pokusil jsem se nastartovat. Po cca vteřinovém /možná malilinkato více/ protočení bez problémů chytl. Dříve bych to napoprvé vůbec nenastartoval. Tam ten u přepadu jsem neměnil, zatím jsem neměl za co, ale dle mého to tím nebude ...... ruční natlakování jsem také dělal, vždy jsem slyšel jak čerpadlo sepne v pohodě a po chvilce začalo tzv. mrčet /bylo natlakováno/. Chytlo to lépe, ale pořád nic moc.

Obrázek
tento ventil musi byt hned za pumpou, u listy nema vubec zadny vyznam :-)
musis ho dat s kouskem hadicky hned za cerpadlo abys mel benzin v cele soustave, nastartuj a nech to den stat, potom muzes u motoru odpojit privod do listy a podivat se jestli vytece benal (bez tlaku)
nebo si muzes vzit 3m pruhledne hadice a docasne ji napojit na okruh a tam bys to videl i bez sundani, muzes tam i nechat ten manometr a kazdou hodinu zapisovat jak pada/nepada tlak
proste udelej takovou studii a povysime te tady na MGR :lol:
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

T613 píše:
fredy píše:

Obrázek
tento ventil musi byt hned za pumpou, u listy nema vubec zadny vyznam :-)
musis ho dat s kouskem hadicky hned za cerpadlo abys mel benzin v cele soustave, nastartuj a nech to den stat, potom muzes u motoru odpojit privod do listy a podivat se jestli vytece benal (bez tlaku)
nebo si muzes vzit 3m pruhledne hadice a docasne ji napojit na okruh a tam bys to videl i bez sundani, muzes tam i nechat ten manometr a kazdou hodinu zapisovat jak pada/nepada tlak
proste udelej takovou studii a povysime te tady na MGR :lol:
Právě jsem o tom před chvilkou geglal s mladym a také to říkal. Hned zítra to dám k čerpadlu :) Jako význam to určitě mělo. Je stopro lepší jakdříve, ale máš pravdu, nej účinek to bude mít v zadu ;) ;)
...
fredy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fredy »

Tak jsem ten ventil dal co nejblíže k čerpadlu a je to v podstatě stejné jako když jsem ho měl ve předu. Vím, že to není ok, ale zatím to nechám tak a co nejdříve se odeberu na to stk :) /snad/. Jako tak jak startuje teť mě to nikdy nestartovalo /malinko protočí a chytne/. Někde je tam prostě chyba /já ji časem najdu :) /
...
oxik

Příspěvek od oxik »

Ahoj, mensi problem.. po znovunastaveni vacek se auto nastartovalo, bezelo 30s, chciplo a nejde nastartovat. Palivo i jiskra pry jdou, zkusila se vymenit el. cast spinack a furt nic, starter toci. Chyby zadny na diag, baterka se zkousela odpojit, adaptace se mazaly.. mate nekdo napad?
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Odpovědět