728i e23->750i e32->740i e38 US verze->735iA e23 executive

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Alois

Re: 728i e23->750i e32->740i e38 US verze->735iA e23 executive

Příspěvek od Alois »

Díky Vám za podporu.. Dojedu za váma až bude aspoň trochu eňo ňuňo....a bude aspoň trochu co ukazovat :P

To noční osvětlení mi lépe nafotit nejde, musím ukázat :D Je to fakt zážitek..

Pepo... :lol: určitě přijedu - rád tě uvidím, odreaguji tam u tebe... včera tomu už nakládal Pinki, jeho první jízda v e23, taky zapískaly gumy, jak mě, při výjezdu, má to svor.. :lol: Chtěl jsem zhodnocení, tyčky řízení co vím, pravá přední brzda nebrzdí, tu prý bývalý majitel dal dokupy, asi ne.. brzdičů na e23 mám vpysk, naštěstí.. :P Cvakají jen koníci, prý to hrozné není, jinak motor prý super, jede pěkně, to vím taky.. :lol: Za jízdy se zase rozjelo topení, el. přední okna zatím vůbec.. :x

Jinak podvozek super, tlumiče mají být nové, při přezutí na ty leštěné kola jsem viděl kotouče a bez hranek - ale taky zadní plechy za kotoučema prorezlé, musím je vyměnit, taky mám. Když tak origo BMW od ATE desky na e23 mám - taky :P

Ještě ty brzdy brzdí s přemýšlením, u e23 klasika, brzdový váleček chčije a je asi naprd, pár jich navíc taky mám, asi 5ks :P

U Beckera mi j.be hlasitost, kolečko hlasitosti je takové pofidérní a zase to mám nějak zapojené s checkem, nejde vypnout díky kolečku, na klíček už nechce reagovat, mám pocit že jsem přehodil jedden drát zezadu, kouknu na to až bude zase trochu času..

Jinak mě Pepo napadlo to samé - že nasadím kolo a vyfotím, co tam dám za kola- ale asi ty leštěné BBS RT 17ky, čekám ještě na jedny leštěné 17ky ACT, od jednoho zmrda co ho naháním, furt výmluvy že to pošle už půl roku je má zaplacené..

Pak mám Zendery 17ky leštěné rádoby více dílné, ty můžu zkusit, pak sekery asi nee, ty půjdou na M535i, ještě koketuji na TRXama, co jedny mám, není nad origo, Melbery se mi nelíbí co jsem jí na nich dovezl - přitom dobový doplněk, ty MSW leštěné mi zatím sedí co jsem tam dal, ještě je ale jednou přeleštím. Pak Mám BBS RCII 18ky (ty spíš asi na čas hodím na e38) ale to už by bylo asi moc, BBS mahle 14Ky taky budou origo, ale na e23 nejmíň 15ky, jinak to není ono, ty 14ky tak na e28, starou 6ku.. ze stejného důvodu odpadávají O.Z turbo pavučiny co mám, OZ futury 17ky jsem prodal - jsou moc nové, to nevyužiju na nic, jinak to je asi vše co mám v 5x120 a pak další kupu nezajímavých TRXa atd..(4x100 mi na to nejde dát :lol: ) s tímto ET (ET 40 asi taky nebude ono) na 7mičku a zatím další kola neplánuji kupovat :P Akorát mám rozjednané jedny M6 TRXa, leda ještě ty..

Ale asi takto BBS RT, jak už jsem vkládal fotku, myslím že sedí perfektně a BBS RC jedničky má každý.. a moc mě neberou na e23 :?

Obrázek

A bude to vypadat nějak takto:

Obrázek

Hlavně musím dát doprdele ten výfuk a minimálně opravit ten blatník ať to není Dežocar.. :lol:

Už jsem na to chtěl v Sobotu skočit, ael zase mě otravuje s časem e38 :x V pátek jsem za lidových 500,- u kamaráda naplnil klimu, kdyby někdo chtěl dejte vědět, plní mi auta roky i za 400,-, ale nesmí to být 1350 gramů (cca podobně jak e32) jak e38 před FL, po FL má e38 jen 690 gramů chladiva :lol:

Rozchodil jsem elektrický ventilátor, v Sobotu jel vypulírovat auto, tak stojím na garáži, mažu kůži na zadních sedačkách a hromobití, říkám kdo přijel a hovno, okno zamlžené, říkám do pi.e.... Pod autem potopa, koukám kde, nikde nic, tak sundám kryt modlím se ať to není topení, v autě teda zatím sucho a koukám první hadice zleva za motorem do topení... Tak jsem volal Rostikovi, který mi už s X dílma pomohl, díky bohu za nej a ještě nic nechce, jen bakšiš a jedu pro trubku do jeho e38 na díly, ale zrada ta e38 má Webasto takže kolínko a je tenčí, takže nic, aspoň jsem ho obral o jiné hadice, i když jich mám sám tunu :mrgreen: Nakonec jsem použil jjeho hadici z LPG, seděla jak origo.. :P původní už byla dost rozežraná vnitřkem.. (ještě že tak, už jsem uvažoval že tu e38 podpálím a pojedu domů :lol: )

Tak jsem tam postupně nalil asi 12l vody :shock: a 3 hodiny odvzdušňoval, až do dvou do rána.. To je mrdka, na odzdušnění :D

A došel jsem k tomu, že auto asi nebylo dlouhodobě dokonale odvzdušněné, teď už se teplota po dlouhé době na volnoběh nezvedá, topí jak kráva, hned se spíná ventilátor, který sice dělá dobrý kravál, ale jde, nevím jestli to ještě pořeším - za nový, po 20té se mi nechce sundávat konečně spasovaný přední nárazník..

Teď ještě ty prahy a lišty bez otvorů na přední PDC, Pepo, musím ti jí potáhnout.. levou (řidičovou) mám, tu plnou :P

V tom vlhku a pořádných deštích odešla blikáním jedna xenon výbojka, tak jsem dal zánovní D2S co jsem měl a hned po 3 dnech mi mrcha jedna z nich hned krutě zfialověla, tak jsem dal zpátky jednu fialovo žlutou, seru už na to, pokud to svítí, nebudu to auto zásobovat výbojkama.. to auto normálně žere i žárovky, až to možné není...:

Odešla jedna nad zadní SPZ, vyměním, po týdnu další, zase ta druhá, pak mi odešlo pravé zadní interiérové, do toho ty xenonové výbojky..pak jsem za půl roku měnil nějaké brzdové a zadní poziční, to jsem neměnil na e46kách za celou dobu, obě mají xenony a mám je 5 a 6 let :lol: Ještě že to 3. brzdové jde bez problémů..něchtěl bych ho měnit :P

Mezi zchlazováním, když jsem měnil hadici před topením, jsem celé auto přeleštil modrou leštěnkou od Sonaxu, co používám X let, ta modrá pak chytne hezký hluboký nádech.. Vypadá hned líp, pak vyfotím a ještě jsem źaštětečkovakl tak milion vad na kráse od kamínků atd.. jako na kždém autě pořád dělám, včetně impregnace kůže co týden hrubým voskem..

Pak by ještě neuškodilo přelakovat čirým lakem náraznák, přední, který jsem sice sehnal přímo v orientablau, ale opískovaný od kamínků - tak jsem ho lakoval- výsledek super, ale je celkem matný, mnou používaný čirý lak nešel sehnat a koupil jsem mrdku, která se neleskne, už jednou jsem s ní měl takovou zkušenost, snad se do toho pustím, v blízké budoucnosti, vidět to není, ale mohlo by to být lepší. Svůj čirý lak už mám..

A málem bych zapoměl na to, že jsem ještě když byl čas, dal po modernější autoklimě bez koleček, s ok pixely, jelikož jsem měl hotovou a nevěděl co je za teplotu na klimě i nové "rádio", teda BC, víme co myslím, čaje už tam bylo moc, akorát tahle nemá to tlačítko na telefon a handsfree jak ta stará původní, ale telefon funguje, tak jebat. Hlavně svítí jak nová a to mi leželo 4 měsíce v garáži.... Takže všechny displeje a už mají pixely a podsvětlení OK. Zase mi stávkuje CD měnič, seru na něj, počkám až půjde a celkem jsem čučel jak hraje origo kazeta, líp jak, nebo stejně jako CD :o :o A stejně rádio je stačí - musí :lol:

Snad už mi ta e38 dá pokoj a nechá mě se věnovat svým babičkám, moc už vyměnit na té e38 toho nejde - nasázka :lol: :lol: :lol: Takže bych se zase rád věnoval e23, mimo jiné, neustále mám na krku i jiné auta, co řeším průběžně :roll: No jo no, chce to nemít 20 aut :twisted:

Tady pár dnů staré foto po umytí s novým nárazníkem a mlhovkama před vyleštěním, teď vypadá fakt o hodně líp - nové fotky dodám až bude čas :

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Alois dne pon črc 11, 2011 6:59 pm, celkem upraveno 1 x.
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Tu fotku jsi zapomněl dát nebo se mi nezobrazuje? :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Alois

Příspěvek od Alois »

Jsi moc rychlej a já jak ko-j-ot vkládám fotky až po textu... :D

Jinak airbag není tak otlačený jak je klasika, to to světlo, jinak volant má pěknou kůži, je vyměnený, není nic horšího v interiéru než sjetý volant... :?
Alpina B6 e63 4.4 Alpina Blue, M3 e46 manual Phoenixgelb/Kiwi, 840i Grancoupe Individual Dravit grey, Z3 Coupe 2.8 M52TU cosmosschwarz manual… a pár dalších non BMW
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Tak co? Jak pokračuješ s e23? Chtělo by to nějaké informace a fotky ;). A e38 jsi prodal nebo ji ještě máš?
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
General-Kocur

Příspěvek od General-Kocur »

Sakra, když na to tak koukám, tak ty starší SPZ měly něco do sebe, kor v nějaké pěkné kombinaci :) . Ty současné jsou dost otřes, jak uspořádáním, tak hlavně tím znakem zku*vené EU...
Alois

Příspěvek od Alois »

Moc nemám čas, chodit sem taky ne.. :D

e23 na jsem něco udělal, ale už měsíc zpět, teď skoro i spím v práci, takže není čas vůbec na nic. E38 mám, už asi dva měsíce stojí, odešel automat, musím nějaký sehnat, pak jsi už asi prodávat nějaký čas nebudu, nemělo by to smysl.. Teď hlavně došetřuji na jednu dražší 6ku, e24ku, kterou nejspíše po novém roce budu kupovat..

Jj, staré SPZ s kombinací měly styl, ty nové jakoby mluvily: "Hele, teď si mě koupil za pár tisíc v bazaru" :D

O e23 nějaké info přidám.
Alois

Příspěvek od Alois »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Alois

Příspěvek od Alois »

Ha, špéra... já si to myslel.. A jde vidět že položek tam není málo, dále už je jasné co je to za odstín kůže, ne Nutria, ale Anthrazit..

Fahrzeugangaben

Fahrgestellnummer WBAFH810609425103

Typ-Code FH81

Typ 735 I (EUR)

E-Baureihe E23 ()

Baureihe 7

Bauart LIM

Lenkung LL

Türen 4

Motor M30

Hubraum 3.50

Leistung 0

Antrieb HECK

Getriebe AUT

Farbe DELPHIN METALLIC (184)

Polsterung ANTHRAZIT BUFFALO (0180)

Prod.-Datum 1985-09-06

Sonderausstattung
Nr. Beschreibung
209 SPERRDIFFERENTIAL 25%

219 SPORT-LEDERLENKRAD

225 SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG

290 BMW LM-RAEDER 7JX15,225/55R15V

314 FRONTSCHEIBENWASCHDUESEN BEHEIZT

320 MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL

350 WAERMESCHUTZGLAS GRUEN, RUNDUM

401 SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH

410 FENSTERHEBER, ELEKTRISCH VORN

421 FEUERLOESCHER 2 KG HALON

481 SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER

494 SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER

500 SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG

530 KLIMAANLAGE

560 LESELEUCHTEN IM FOND

667 BMW BAVARIA ELECTRONIC II

682 RADIOANTENNE AUTOMATISCH

815 OESTERREICH-AUSFUEHRUNG

979 VELOURS-FUSSMATTEN VORN UND HI
Alois

Příspěvek od Alois »

Nějaké věci jsem na ní udělal, vesměs to vidět není, něco jo.. nemám sílu to vypisovat.. :)
Odpovědět