Poraďte prosím750iL tak z ní sešlo

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
pepabmw

Poraďte prosím750iL tak z ní sešlo

Příspěvek od pepabmw »

Žádám o radu někoho rozumnýho bez pitomejch připomínek a keců aby mi poradil. Mám v plánu kupovat bmw e38 750iL a chci se zeptat jestli je vyloženě něco co se na tom autě kazí na co si dát pozor. S touhle značkou budu začínat takže vůbec nemám zkušenosti co se týče bmw a takhle velkejch motorů a automatů. Jak poznám třeba vůli kardanu někde tady taky zmiňovanym? No za každou radu a nápad děkuju abych si byl jistej že koupim klenot a ne vylítanou kasičku;-) děkuju ;)
Naposledy upravil(a) pepabmw dne čtv pro 16, 2010 9:47 am, celkem upraveno 1 x.
Tomas750iL

Re: Poraďte prosím e38 750iL

Příspěvek od Tomas750iL »

Zdravim ta
iste mas dovod preco prave 750iL pretoze je strasne vela motorizacii e38 a kazde ma svoje caro
to ci kupis v dobrom stave alebo zlom nezalezi pretoze tak ci tak kupis a budesm usiet nieco investovat...je to proste bmw a to se proste kazi... to nieje japonec ani nic podobnyho
zase tym nemyslim ze sa tam stale nieco kazi ale ked sa pokazi tak si pak nelam hlavu ze omg ja somsi kupil bmw 750 a tamto sa mi pokazilo tak to nechci.. rocnik 95 su starsie motory a starsie automaticke prevodvky od 96 a vysie su novsie 5,4 litrove motory s novym steptronickem je tam rozdiel len v radeni rychlosti inak ziaden.

iste je to velmi dobre auto treba davat pozor pri kupe v akom stave je automat pretoze niekomu prezije 400 tisic niekomu len 150 zalezi ako sa oto majitel stara ale to zvecsa uvidis podla ceny a podla dielov vnutri atd... cize hlavne aby bol motor ok prevodovka ok inak vsetko co je zle sa da vymenit koniec koncov su to opotrebovatelne casti ako su brzdy tlmice podvozok atd cize to tak ci tak aj keby si kupil nove vymenis niekedy...
co sa tyka motoru aby bol ok no hlavne by nepadali otacky pri nastartovani skus aj teple aj studene starty... inak je tam vsetko dva krat cize 2x sanie 2x cerpadla2x vahy 2x lambdy 12 sviecok kable rozdelovace cize ked sa ti nieco pokasle so startovanim alebo s otackami tak je to dost na dlho pretoze oproti 740i kde su len cievky tuna mas kable rozdelovac palce atd a to vsetko nieco stoji...

inak urcite by som sa toho nebal a kupil to pocitaj tam s minimalnym servisom zase nieje to fabia co prejdes dvoma jamami a nieco ti hrka v motore... je to este dodnes luxus a ten motor si hned zamilujes
V12
pepabmw

Příspěvek od pepabmw »

Vysvětli mě to prosím s těma otáčkama co by to dělalo když by to bylo špatný. A děkuju mockrát za smysluplnou odpověď ;)
pepabmw

Příspěvek od pepabmw »

Jinak 750 long jsem si vybral proto že to podle mě je špice ledovce, ta obšitá palubka, 12válců a jak jsem si to pročítal tak ani ta spotřeba není tak zlá :) krom toho můj vyhlídnutej kousek masáž sedadel,vyhřev samozřejmě všeho sedačky vepředu maj to nastavovaní dýlky sedáku což taky nemá moc kusů co jsem koukal a zadní sedačky v el. to maj taky spíš ty 750 než 740 né? no prostě ten kousek co sem si vyhlídnul má tak dobrou kombinaci množství výbavy že mě to uplně uchvátilo :) Je mě jasný že to nebude se servisem jako superb nebo nějaká podobná "limuzína bez výbavy :D "
Tomas750iL

no stymi otackami je to ako na kazdom inom aute v podstate a teoreticky niekedy aj prakticky rovnaky problem
tzn studene starty ze ti to bud nestratuje kolisu otacky alebo pridas plyn a skape to...lenze toto je 12 valec a 4 valce tam vymenis 4 sviecky za 20E dokopy a je to :):D
ale tuna to moze byt vela problemov ako na 4 valci lenze este 2x tolko pretoze je tam 12 sviecok co 12 kablov a na 4 vlaci byva vacsinou jeden rozdelovac a tuna su napriklad dva cize dva krat taka investicia... ale napriklad na 740i je uz novsie zapalovanie a tam takyto problem takmer vobec nieje... ale zase aj keby si mal neviem aky problem tak 750 ta nikdy nenecha na mieste...su tam vlastne dva motory cize vzdy na jednu polku dojdes a nikdy sa nestane ze 2 veci odidu naraz.

pokial pises taku vybavu a plus Lkovu verziu tak to iste nebude z tych najlacnejsich a si myslim ze ten majitel sa oto staral a tam kolisanie otacok nepripada v uvahu :D toho by som sa nebal...

posuvne sedacky su vzdy na Long verzii ci uz na 740 alebo 750 ale na bez longovej verzii vzaduposuvne sedacky su len malo kde a tam kde su tak tam je vacsinou lepsia vybava

jj sporeba si myslim ze vobec nieje taka zla nato ze to je 5 liter :D respektive V12 to kdyz nekomu povies ze si si kupil V12 5 liter nad 300koni tak sa stebou ani nebude bavit a ti povie ci si blazon a ci ti nestacil passat ved aj tak to nevyuzijes...ale staci jedna jazda a clovek pochopi ocom to je mat V12 ... niekto itak nepochopi ale su ludia ako ty ktory to proste chcu...
a servis ceny byvaju mnoho krat porovnatelne alebo lacnejsie ako ine koncerny
take menenie brzd oleja filtre podvozok...nic predrazene takmer rovnake ceny +- desiatky eur ...
a aj keby tak co... to co tam vrazis sa ti vrati ked nato dupnes na krizovatke :)) hned is povies ze si to nelutoval ...

p.s.: este ktym otackam najdes mozno tak 2z10 ze maju takyto problem a nikdy nebol problem to opravit len niekomu vadi 2x menit samozrejme je to o peniazoch ...
je ine dat za sviecky V12 245Eur a je ine dat za V8 165eur sviecky stym ze to vymenis a problem aj tak pretrvava... kable na V12 dalsie stovky E- V8 ziadne kable a problem stale pretrvava dalej rozdelovac V12 dalsie stovky V8 ziadne stovky lebo ot nema ziadne rozdelovace na V12 navyse este x2
cize V12 500E a problem opraveny
V8 165E a problem opraveny :)

inak skorej ako tochto by som sa bal prevodovky...nato velky pozor radsej nemat otacky ako mat v haji prevodovku
repas prevodovky ako kde a podla chyby od 10 do 40 KC +/- repas toho ze ti kolisu otacky +/- 1000-15 000 KC...
V12
pepabmw

Příspěvek od pepabmw »

Jj jasný s těma otáčkama je mě to jasný buď falešnej vzduch nebo ta membrána v sání atd ten atomat by mě fakt sral to je jasný. to se ani nevyplatí ten repas jako skusit koupit za 4ku jinou jetou co se teď prodává na sbazaru a doufat že bude dobrá:-D za ten risk ty ušetřený prachy pak stojej. No děkuju za názory a rady ;)
Tomas750iL

jj tak prajem vela stastia pri kupe
V12
pepabmw

Příspěvek od pepabmw »

děkuju ;) ještě někoho něco napadá? pište spíš víc než míň třeba díky vaší radě oběvim závadu který bych si jinak nevšiml ;)
JaraX

Příspěvek od JaraX »

Pepo, to je právě ono, mám hooodně vymazlenou sedmu s hodně vybavou, ale dvě věci mě na ní strašně serou, není to Long a hlavně to není V12, už bych do sedmy ani jinej motor nechtěl, ten zátah odspodu nemá chybu, osmivál je spíš blbnutí, V12 je na klidný rychlý jízdy. Právě velkou vyhodu vidím v tom že tam je vše 2x, jediny co nechá řidiče v12 stát je jednotka plynu, která sem tam odejde, ale většina lidi jezdí bez problémů, doporučuju vybrat nějaky zachovaly kousek, nejlépe z DE, u nás většina aut stojí zaprd, jedinou fakt dobrou jsem viděl u Spoonera, jinak špatný, v něměcku ty auta jezdí do servisu s každou pičovinou, ted jsem byli pro 728i v něměcku a dovezli jsem krásnou po prvním majiteli. přepokladam že když jdeš do 750 tak asi přepokládáš že to bude něco stát, ale s 20ti litrama co 100 000tkm si myslím v pohodě vystačíš, ja jsem do 730D za 120 000km dal jen dvě čidla celkem za 3000kč, jinak jen leju naftu a jezdím, převodovky sice odchází ale vše je tím jak se o to majitel stará a nebo jak mění olej, ten olej je prostě potřeba měnit, při koupi auta určitě diagnostika, ale néé nějakej carsoft, ale něco pořadnyho co ti ukaže live data, at máš hodnoty vše tlaků apod, tím se dá i cena tlačit dolů, něco tam najdeš, ukážeš to majiteli a řekneš to a to je špatně a zatím každej šel s cenou dolů protože se bojí že do toho ještě budou muset investovat tak to radši střelí za min. takže tak
BMW service expert - http://www.jarax.net
pepabmw

Příspěvek od pepabmw »

právě sem si řikal že by asi stačil i ten osmivál ale zase když už tak už sice se toho trochu bojim že tam je tolik věcí na posrání ale všichni mě řikaj že se toho bát nemám. doufám že se vejdu do spotřeby 17 na sto. má to 20 palcový kolečka tak doufám že to nemá na spotřebu nějak extra vliv a ještě jsem se chtěl zeptat jak to je s odpružením toho auta co mu vedou nějaký drátky nebo hadičky od tlumičů nahoře. dycky nad tim přemejšlim ale nevim :D to má něco jako audi a6 na zadku ty měchy a dofukuje se to podle potřeby zatížení??? děkuju za vysvětlení ;) já jsem jak debil no :D
Odpovědět