prava strana teplejsi nez leva :)

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
lolita

prava strana teplejsi nez leva :)

Příspěvek od lolita »

Kdyz na klime nastavim na obou dvou stranach treba 23 stupnu, tak sice obe foukaj teplej vzduch (no ta pravaspis tak vlaznej), tak strana ridice fouka tepleji, i celkovej e strana ridice v aute teplejsi. No zkousel jsem pustit obe na maximum a pak obe foukaj hodne teplej vzduch a rekl bych, ze je stejne teplej. Nutno rict, ze jsem si toho vsiml, kdyz jsem jen v aute sam. Treba je to nejak napojeno na senzor jestli nekdo sedi na sedadle spolujezdce?

Krom toho z te strany docela vychazeji zvuky jako by se neco snazilo otevrit, nebo otviralo a zaviralo - kvuli nim jsem to taky zacal resit. Zatim se to delo tak dvakrat, mozna trikrat.

Asi zase resim kraviny :)

Pokud to na senzor v sedackach napojene neni, tak je to divne - kde je chyba? Slecny nejsou predehrate :)
Kralik

Re: prava strana teplejsi nez leva :)

Příspěvek od Kralik »

Myslim ze kraviny neresis. Proste je jen zrejme zasekly elmag ventil topeni. Ostatne jako u vetsiny nas vsech. Pak ti to zene teplo na nohy a horejsek (ofuk okna). Vsimni si ze ze stredoveho pruduchu ti to jde OK. Muzes to vyuzit i tak ze mas normalne pustenej ofuk tela na stred tela a kdyz je ti zima, tak to prepnes na auto (a tim to pustis do vsech).
Reseni je tady: http://www.bmwe38.org/default.asp
PS: doufam ze si zas tak moc nevymejslim, kdyztak mne doplnte.
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
lolita

Příspěvek od lolita »

No ja to prave zkousim na tech stredech. Pokud by to byl ten ventil, tak by se to neoteviralo ani pri max teplote, ne? Taky nevim. Na nohach jsem to vubec nezkousel, zkusim.

EDIT: aha ty myslis ten sred jako ten uplnej vrsek :) - tak ten taky zkusim - ten se normalne ridi podle ceho - podle zony ridice? Nebo nejaky prumer obou zon? :)
Kralik

Příspěvek od Kralik »

Proste si pustis stejne nastavene topeni a na jedne strane ti to furt fouka horkej vzduch na nohy a nahoru. Druha strana je chladnejsi - regulovana. Stred se pak doreulovava ve stredu tim koleckem mezi pruduchy. Takze i kdyz mas nastevene topeni, tak ti ten stred muze chladit. Jo nastavit topeni je veda kdyz mame tolik moznosti :)
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
lolita

Příspěvek od lolita »

No jasne, to kolecko mam uplne nateplo (mezi stredovejma vyfuka topeni :)). A obe strany na 23 a z jedne strany toho stredu jde teplejsi a z druhe chladnejsi vzduch.

Jen aby sme si rozumeli, protoze nad tema dvema stredama je jeste jeden vyfuk topeni, kterej se zapina tlacitkem se sipkou nahoru na nastaveni klimy pro stranu ridice a u nej nevim jestli bere teplotu ze strany ridice, nebo mix obou teplot, nebo co? Ja jen tak, ze tohle by taky mohlo byt oznaceno za stred, tak at vime o cem piseme - nazveme to treba vrch. A ofuk okna ofuk okna.

aby jsme si nejak ujasnili terminologii tak ja mam v aute :)
vepredu:
nohy vlevo, ofuk bocniho okna vlevo, ofuk okna vlevo, vrch, stred vlevo, kraj vlevo
nohy vpravo, ofuk bocniho okna vpravo, ofuk okna vpravo, stred vpravo, kraj vpravo
kolecko mezi stred vlevo a stred vpravo pro nastaveni teploty tech stredu (asi obou? - mozna jen strany ridice??)
vzadu mam pak:
stred vpravo, stred vlevo, asi i nohy vzadu, ale tam jsem pod sedadla nesmatral, tak mozna bude vzadu neco na krajich, ale nedival jsem se
kolecko vzadu pro nastaveni asi obou zadnich ofuku stredovych, mozna i dalsich,pokud tam dalsi jsou :)

mozna je ofuk okna vlevo a ofuk okna v pravo jedna veci, ale to se mi nezda.

ufff
potrebuju na tu vedu presnou terminologii :)
JaraX

Příspěvek od JaraX »

nic, neřeš, vyndej ventil topení a minimalně ho rozeber, vyčistí a zkontroluj,
BMW service expert - http://www.jarax.net
rumlor

Příspěvek od rumlor »

Zdarec, netopí mi auto, dal jsem ho do servisu, kde proběhlo odvzdušnění systému které nepomohlo a bylo mi řečeno, že nejspíš nejde napětí na ventily. Pán ale nebyl elektrikář, takže jsem auto odvezl s tím, že ho dám na prohlídku k nějakému elektrikáři. Mezitím se ale přihodila další věc, vzadu za motorem u radiátoru topení praskla hadice a vytekla všechna voda. Hadici jsem opravil, vodu dolil, ale nevím jak to pořádně odvzdušnit, dělal jsem to jen tím šroubem na expanzce dokud šel vzduch. Teď už nejde ale stejně nevím, jestli tam nějakej někde nezůstal schovanej :) Auto začalo občas topit. Občas z něj de slabě vlažný vzduch, ale většinou vůbec nic. Kolega ještě rozebral a vyčistil panel ovládání klimatizace a vyměnil v něm nějaký kondenzátor, který prý občas odchází. Situace stejná, furt netopí, občas vlažně.. Takže poslední možnost jsou asi ty ventily. Myslím že napětí na ně asi půjde, spíš budou zaseknuté jak tu píšete. Nicméně já si na tohle netroufám, navíc nad těma ventilama vede hadice od LPG, takže je zhoršený přístup. Chci se zeptat, zdali by se nenašel někdo ochotný z Brna nebo okolí, kdo by na to mrknul, případně ventily opravil a zkontroloval to zavzdušnění systému. Ptám se zde než to dám do servisu, radši bych dal peníze za opravu někomu z klubu...
BMW 740i e38 12/94 DG37646
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

pořád to saé dokola :) ventily topeni. šak kontaktu je tu spoustu. mužeš za mnou do prahy, k jaraxovi do olomouce, k t613 do zlina.. .servisy sou zbytečný vyhazování peněz košťatům.
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
rumlor

Příspěvek od rumlor »

Snejk píše:pořád to saé dokola :) ventily topeni. šak kontaktu je tu spoustu. mužeš za mnou do prahy, k jaraxovi do olomouce, k t613 do zlina.. .servisy sou zbytečný vyhazování peněz košťatům.
Pokud to lze opravit "na počkání" tak není problém zajet kamkoliv..
BMW 740i e38 12/94 DG37646
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

kdzž jsou ventily tak cca 20min prace i s kecama
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
Odpovědět