Silenej zvuk z motoru (OPRAVENO)

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
johnny7er

Silenej zvuk z motoru (OPRAVENO)

Příspěvek od johnny7er »

Uz nejakou dobu slysim od strany spolujezdce hodne vyrazny cvakani z bloku motoru. V kabine to vubec slyset nebylo, ale venku to znelo jak kdyby jela stara Avie.

Jenze asi pred tydnem se to brutalne zhorsilo, kdyz pridam plyn je to hodne slyset i v kabine a je to fakt osklivej zvuk.

Kdyz jsem s tim byl v servisu, tak panove mi rekli, ze je to odnekud z bloku motoru a ze nema moc smysl to rozebirat, protoze by pak byla oprava tutove draha - a ze s tim mam jezdit dal, dokud to nedoklepe. Ze prej mozna zdvihatka, ale ze tech je tam kybl a poznat ktery zrovna blbe, to neni sranda.

Uz mi to ale fakt leze na nervy, natocil jsem tohle video, kde jsem se ten zvuk pokusil zachytit. Zvuk vychazi z valce, ktery je nejbliz u spolujezdce (takze kdyz stojite pred autem, tak na leve strane uplne vzadu)

https://www.youtube.com/watch?v=RmWlCrp ... ata_player

Nesetkal se nekdo z vas s tim, netusi nekdo o co by mohlo jit? Je to 4.4 benal, rok 96

Ja osobne mam spis podezreni na uvolnenej/netesnej vejfuk.. pristi tyden to zkusim vzit jeste do jineho servisu

AKTUALIZACE: Bylo to skutečně vymleté těsnění pod svodama - vše je opraveno, motor vrní jako dřív
Naposledy upravil(a) johnny7er dne pát zář 21, 2012 9:53 pm, celkem upraveno 1 x.
Hugo

Re: Silenej zvuk z motoru

Příspěvek od Hugo »

vypada to na vyfuk
jeste skontroluj svicky ci jsou poradne utazeny (=neni nejaka povolena)
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
kalashnikow

Příspěvek od kalashnikow »

Jelikož je to slyšet i odspodu tak to tipuju na 90% na výfuk, zdvihátka mají trochu jiný zvuk.

Mohly prasknout svody, nezkoumal jsi výfuk zespodu a nepociťuješ v autě vibrace ?
johnny7er

Příspěvek od johnny7er »

Bohužel... nemám tady rampu a s heverem pod auto nepolezu :) Vibrace? Neřekl bych, že bych něco cítil... dneska jsem jel po dálnici a když mám ve 130 zapnutou hudbu dost nahlas, abych přeřval to chrchlání vepředu, tak auto jede jak po másle.

Ještě mám teda podezření na vodní pumpu - procházel jsem videa na youtube a maník, který měl velmi podobný zvuk to nakonec vyřešil výměnou pumpy. Moje je taková lehce načatá, asi před rokem se pod ní urvalo těsnění, takže jsme jenom vyměnili těsnění a pumpu dali zpátky. Ale už má za sebou dost - není možný, že by měla vymletý ložiska a přenášela vibrace na celej motor?

Jinak taky bych rád věřil tomu vejfuku... to by byla asi nejlepší varianta. Jenom je děsně těžký lokalizovat odkud ten zvuk leze. Rozhodně to jde ze spolujezdcovy strany motoru a evidentně se ty vibrace přenáší na celej vejfuk - stačí stát vedle auta a je slyšet, jak to rezonuje. Tak v pondělí zkusím obvolat nějaký servisy, kdo by se mi na to kouknul.
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Ohřej to, nalej do sání trochu oleje, ucpi vejfuky, nachvíli nastartuj, jen aby zabafal a nasál si a uvidíš hned jestli a odkud se Ti valí hustej olejovej dým. ;-)
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

Jaka zaznělo - výfuk, svíčky, prostě ASI netěsnost.. nicméně pokud by to byly hydroštely, ani ty už v dnešní době nestojí ranec.
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
johnny7er

Příspěvek od johnny7er »

Raisidlo77 píše:Jaka zaznělo - výfuk, svíčky, prostě ASI netěsnost.. nicméně pokud by to byly hydroštely, ani ty už v dnešní době nestojí ranec.
Svíčky pořádně zkontroluju zítra - nějaký tipy, postřehy k svíčkám?

Hydroštely určitě nestojí ranec. Ale servisáci strašili tím, že když ten motor rozeberou, tak se tam stoprocentně bude měnit víc věcí - něco se jim rozpadne v ruce (jako třeba těsnění), pak tam bude něco načatý a když už to bude otevřený, tak by bylo záhodno to vyměnit atd.
johnny7er

Příspěvek od johnny7er »

MrCaesar píše:Ohřej to, nalej do sání trochu oleje, ucpi vejfuky, nachvíli nastartuj, jen aby zabafal a nasál si a uvidíš hned jestli a odkud se Ti valí hustej olejovej dým. ;-)
Poprvý co tohle slyším :D Ucpu vejfuky, on si prdne a budu sbírat roury ze země :D :D Ale za pokus by to stálo
Hugo

Příspěvek od Hugo »

ja takto zkousel netesnost vyfuku, ale bez toho oleje....proste jsem napchal hadry do vyfuku jak to jen slo , nastartoval na volnobeh a za par sekund ty hadry furt vyrazilo ven...
svicky proste jen skontroluj ci neni nejaka povolena.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
johnny7er

Příspěvek od johnny7er »

Teďka ráno jsem to nastartoval před barákem a ozval se soused "Hele, ty máš v háji svody, co?"

Takže zejtra/pozejtří do servisu a uvidíme.
Odpovědět