SEŘÍZENÍ PARKOVACÍ BRZDY

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
NORMANN

SEŘÍZENÍ PARKOVACÍ BRZDY

Příspěvek od NORMANN »

chystám se měnit pakny na parkovacích brzdách na E38 před FC, dám si zrenovovat pakny a vrátím je na auto, ale asi bude potřeba to někde seřídit, utáhnout táhla, nebo povolit, nemá s tím někdo zkušenosti, kde se parkovací brzda seřizuje?
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
JaraX

Re: SEŘÍZENÍ PARKOVACÍ BRZDY

Příspěvek od JaraX »

zrenonovat pakny? to je co za fintu? není lepší koupit za litr novy? pak budeš řešit že se to někde urvalo a roztrhalo to kotouč.
další věc je kotouč, pokud máš staré zadní kotouče tak to chce nechat stočit vnitřky, at nejezdí pakny po tom rezavym, nebo rovnou dat nove kotouče.

seřizuje se klasicky přes díru na šroub kola
BMW service expert - http://www.jarax.net
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

ano dírami přes kotouč jsem to jednou štyloval a páč jsem nevěděl na kterou stranu mám točit ozubené kolečko, taxem to tenkrát na jedný straně rozštyloval ještě víc, ono se to navíc dobře štyluje, když to není zarezlý, myslel jsem, že tam bude ještě nějaký šponování, něco na způsob, jako jsou na klasických ručních brzdách, co jsou mezi př. sedačkami.
tak kotouč stejně musí dolů, tak to rozchodím.
páč v CL dělají ve ferodu tyhle renovace dobře a já s nimi MÁM DOBRÉ ZKUŠENOSTI, nevidím jediný důvod, proč v tom nepokračovat. za cenu 300,- místo 1000,- to jde, navíc tady -

http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... ake_shoes/ je cena v přepočtu necelých 1500,- a mám mnoho zkušeností s dílama u BMW, že jsou ještě o něco, někdy o dost dražší, než v tomto katalogu.

přední kotouče mám dokonce nové a zadní v dobrém stavu, určitě ne před výměnou, navíc chlazený.
nedávno - někdy vloni byly zad. kotouče dole.
brzdící plocha rezatá nebyla, parkovací brzda doposud fungovala dobře, ted je cítit při zašlápnutí, že už tam pomalu začíná chybět materiál, a páč mám ještě jedny čelisti, odnesu je do feroda a oni je otryskají, opatří takovým nátěrem a nalepí na ně obložení, nic složitýho, vždycky to drželo.
navíc co se týká brzdné plochy na kotouči, uvádí se, že jednou za čas je dobrý se rozjet s mírně zataženou parkovací brzdou a po třeba 50metrech jí uvolnit, aby se očistily styčné plochy.
já jsem to tak dosud vždycky - jednou za čas dělal.
Naposledy upravil(a) NORMANN dne pon zář 23, 2013 2:47 pm, celkem upraveno 2 x.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
kalashnikow

Příspěvek od kalashnikow »

Ano, potvrzuji, u nás ve Ferodu taky přeobložují pakny i např. spojky, zatím sem na to slyšel jen chválu, dokonce u té spojky si můžeš vybrat i nějakou tvrdší směs.
Odpovědět