zdravim panove,
snad mi nekdo ze znalych kteri s tim maji zkusenosti poradi. jde o to ze po montazi motoru do auta a naslednem startu auto nereaguje na plyn. z inpy jsem vycet 2chyby a to ze nesedi adaptace playnoveho pedalu. ovsem i kdyz pres inpu stare adaptace smazu nic se nedeje. je na to nejaky postup? nebo jinak, chyby tam stale zustavaji. mam spatny modul check controlu v budikach takze se nedostanu do rj motoru ale jen do eml, kde ty chyby jsou. potrebuju mit check control funkcni aby se ty nove hodnoty zapsaly do rj? vzhledem k tomu ze tam ty chyby stale jsou tak jsem je nejspis ani nesmazal nemylim-li se?
dalsi vec, ktera me trapi je ze mi na budikach nesviti vybrany kvalt. Stalo se mi to uz jednou kdy mi shorela pojistka 22. po jeji vymene bylo na budikach normalne nasvicene P a vsecko fungovalo. ted P nesviti, ale pojistka (a i vsechny ostatni) je v poradku. nevite nekdo co vsechno je "na trase" a ma vliv na to aby to na tech budikach svitilo?
auto je ve stadiu motor not programm a getriebe not program ale staruje a hybe se.
za jakekoliv rady bych byl vdecny.
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
e38 750i?
v budikoch mas check control modul? nerozumiem ako to myslis
co si stym autom robil vies len ty, tazko radit od klavesnice. Predtym, ako si namontoval motor to fungovalo?
mozno by som siel po kabloch, pozrel schemy ako je prepojena eml s dme a nejako to skontroloval.
jediny postup ktory poznam, je na synchronizaciu motora (mozno eml) ale ten sa robil u e32. A to takym postupom ze na jednotke do 5000 rpm atd atd....asi to poznas.
Asi ako prve by som riesil ten problem, aby to nepisalo ze motor not programm a getriebe not program
Nemuzes mit spatnou ridici jednotku? U 740i mi to delalo taky tohle a byl uhnily jeden pin na ridici jednotce motoru. Auto slo nahodit ale neslo za plynem a diag vubec nevidela pripojeny plyn. Motor i prevodovka v nouzaku. Dala se jina a pohoda.
auto jsem v prosinci odstavil a motor s prevodovkou sly ven. je to auto z polska a ten motor byl zajebany srackama od vrchu az dolu. takze se rozebral, vycistil a poskladal. s elektronikou se nic nedelalo. celou dobu bylo auto bez baterky. nastartoval jsem a nastal tenhle problem.
k tem budikam, na mojem aute mam ze zadu na budikach jednotku (modul check controlu), ktery zprostredkovava komunikaci s rj. ten modul mam spatny to vim od zacatku. auto s tim jezdilo normalne a sem tam jsem si pujcil budiky od spoonera kdyz jsem potreboval diagnostiku. samozrejmne jsem projizdel milion schemat jak to je zapojene a jak to vsecko komunikuje. v tom by nemel byt problem. napadlo me ovsem pokud ten modul mam spatny a neni k tem rj pristup ve vsech smerech tak by mohl byt problem aby se provedla adaptace plynoveho pedalu. s trochou stesti dneska budiky koupim druhe na testy. jednotka eml i prevodovky s diagnostikou normalne komunikuje takze spatne nebudou. co se tyce tech motorovych tak netvrdim ze jsou ok ale kdyby byly uplne v haji asi by to nejelo vubec.
idealne kdybych sehnal jine jednotky na vyzkouseni ale to by mohl byt docela problem protoze co jsem vyzjistil auta ktere maji dsc maj jedtnoky trochu jinak. konkretne spoonerovo auto ktere rozprodaval ma jednotky jine. ja mam v aute DME1, DME2, EML a prevodovku (EGS).
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
ta jednotka zozadu na budikoch neni check control ale IKE. Check control je jednotka bud samostatna (CCM) v kastliku spolujazdca (medzi ostatnymi jednotkami), alebo od roku tusim 1996-97 je sucastou LCM (preto ta skratka Light Check Module) ...a ano, ta jednotka IKE na budikoch ma okrem ineho na starosti aj komunikaciu, smeruju do nej vsetky zbernice.
v kazdom pripade musi EML komunikovat s DME, aby slo hybat s plynom. Od urciteho roku to komunikuje CAN zbernicou.
mozno ti pomoze tento dokument http://www.meeknet.co.uk/e38/e38_electr ... ontrol.pdf
diky, kazdopadne tenhle dokument uz jsem procital ok asi mas pravdu a je to tenhle modul. kazdopadne je spatny... protoze se spoonerovyma budikama se diagnostikou slo dostat vsude, s mojima skoro nikam. do eml se dostanu do prevodovky taky ale do dme ne. pokud tam hodnoty byly ulozene tak to asi nebyl problem ale pokud se mi ty jednotky resetovaly tak tim vadnym modulem bude nejspis zpusobeny problem ze do nich nedokazu dostat nove data. eml mi vypisuje (jak jsem se docet) standardni chyby s adaptaci plynoveho pedalu 50 a 51. vsechno ostatni je ciste akorat na budikach porad motor not programm - to chapu je to v nouzaku kvuli plynu, ale proc mi to pise i getriebe not program a na budikach neni vysviceny kvalt to mi hlava nebere...
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
nedostanu se k nim ani pres inpu ani pres carsoft ani pres dis treba carsoft mi precte jen airbag abs a jeste neco jinak vsecno banan. inpa precte vic ale do vetsiny veci v body a chassis se taky nedostanu a vim ze fungujou. dis to same
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511
vcera jsem si s tim hral cely den... no neprisel jsem temer na nic bohuzel. kazdopadne jsem prolezal schemata na bmw-planet a z tech problemu co mam po trasach je vsechno v poradku :/ jedine v cem nemam jistotu funkcnosti je modul check controlu a emv filtr v kufru ale tam si nejsem jisty jestli to na to vubec muze mit vliv. zadnou diagnostikou se nedostanu skoro nikam dostanu se do eml, prevodovky, ews a abs. zbytek spis ne. nedostanu se ani do edc, pdc, klimy nikam... vsechno to jsou ale komponenty ktere normalne v provozu fungovaly. can kabely jsou v poradku. napeti do jednotek taky jde. z prevodovky jdou signaly spravne, v inpe i v carsoftu v livedatech vidim zvoleny rezim i aktualni kvalt. funguje tam vsechno az na kickdown switch. ten i kdyz zmakcnu, nereaguje. mel jsem ho venku, promeril... a je dobry. po sepnuti ale diag jeho sepnuti nesignalizuje. dle schematu ale z toho kickdownu jde drat primo do jednotky prevodovky...
ex E36 318i sedan
akt E30 328iC EB87725
akt E38 750i DG21846
akt E39 520i GP15511