Par dotazu ohledne technickych problemu... 740i M62 vanos

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Syrup

Par dotazu ohledne technickych problemu... 740i M62 vanos

Příspěvek od Syrup »

Mam par veci co resim na sedme, a uvital bych urcity tipy na to co by to mohlo byt/kde je chyba.

1.- Predevcirem se mi stalo ze mi doslo LPG za jizdy, preplo se to na benzin, dojel jsem k benzince, a kdyz jsem parkoval tak jsem si vsiml ze na volnobeh je to auto takovy nejaky neklidny. Ne ze by tomu houpaly otacky nebo neco, ale proste je citit jak se to celkem nepatrne trese, kdyz to auto stoji. Rikal jsem si ze se mapy upravujou asi na benzin a ze to bude OK az se to projede dal, ale je to 2 dny a dela to porad. Prijde mi ze kdyz to jede na benzin tak to dela min, na LPG mi prijde ze to dela nepatrne vic. Zajimavy ale je, ze tohle pozoruju az od chvile kdy mi v jizde doslo to LPGcko, respektive mi prijde ze driv jsem to nezaznamenal..... cim to? Lambdy treba? Cidlo natoceni vacky? Vstriky? Jak rikam, ten motor vylozene nehoupe, ale auto se malinko chveje. Jakmile se auto dostane byt jen do nepatrne vyssich otacek, to chveni zmizi. Je to jakobych v zadku cejtil detonace v motoru, nepatrne, nepravidelne :D

2.- sedmu mam relativne kratce, ale prijde mi ze auto celkem zere. Posledni dobou jezdim i dost mimo mesto a na plnou LPGcka nejsem schopen ujet vic jak 320 km. Tzn spotreba nejakejch 18,5/100...a je to celkem kombinovanej provoz, z cehoz je cesta rano do prace z centra Prahy do Berouna a vecer zpatky, tempo konstantni 100-150 na dalnici.... nejde mi ani tak o tu spotrebu, spis jestli to nemuze nejak souviset s bodem cislo 1- lambdy?... a s bodem cislo 3 :-)

3.- tuhle jsem jel v klidu na nuselaku, normalni tempo, a najednou na me zacla blikat kontrolka motoru. Blikala tak 5 vterin, pak to zhaslo. Auto jelo celou dobu normalne, a od ty doby se to nestalo. Vim ze to chce pichnout na diagnostiku a budu moudrejsi.

4.- tak tyden pozoruju, ze kdyz rano vyjedu s autem ven, tak po chvilce se zacne ozyvat takovy jakoby lupani/hodne tupy chroupani v momentu kdy stojim na brzde/brzdim. Brzdama jako takovyma to urcite neni, prijde mi ze to jde z ridicovy strany motoru, tudiz z pohledu od volantu zleva. Deje se to i kdyz stojim na brzde na svetlech. Jakmile ji pustim a automat s autem kousek pohne, zmizi to. Haluz na tom ovsem je, ze jsem to chroupani tuhle vyvolal i otocenim volantu doprava :shock: :shock: ....

5.- visko spojka- je normalni ze vrtuli zastavim rukou? Vim ze je na to figl ze kdyz to jde zastavit novinama, tak by se mela vymenit? :D Zkousel jsem to tuhle v garazi, auto bylo normalne ohraty a vrtuli jsem zastavil dlani...

6.- Pozoruju ze kdyz je auto studeny, tak kdyz do toho rano vlezu a otocim volantem, tak je po takovych 2-3 cm otoceni citit jakoby narazeni do nejakyho odporu. Je to blbe popsatelny, ale proste otocim volantem a po kratky draze citim jak kdyby rizeni trefilo nejaky odpor...za tepla se mi zda ze to neni tak markantni jako za studena.... prevodka?... mam servotronic...

Je to starej pelech plnej much, ale rad bych jich co nejvic zabil :D

Diky!
e46 330i EX, e34 ///M5 EX, e91 320d Mpaket EX |…| e38 740iA & e30 325i Cabrio Mtech II & Kia Ceed SW & Iveco Daily 35S13
pavel.rossi

Re: Par dotazu ohledne technickych problemu... 740i M62 vanos

Příspěvek od pavel.rossi »

Bod 1- co svíčky? U mě byl problém ve špatném nastavení klapky. Po seřízení se volnoběh sklidnil.
A ta spotřeba je opravdu trochu mimo standart.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
Syrup

Příspěvek od Syrup »

svicky meneny pred nejakym 1000 km....
e46 330i EX, e34 ///M5 EX, e91 320d Mpaket EX |…| e38 740iA & e30 325i Cabrio Mtech II & Kia Ceed SW & Iveco Daily 35S13
Hugo

Příspěvek od Hugo »

bod 5: za studena ano, za tepla ne. Ocenujem Tvoju odvahu ked si skusal zastavit vrtulu za tepla holou rukou.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

1. netesnost v sani. Pripadne cidla ktery to maj na starosti. Je tam toho tři prdele, taky se mi lehce třepe a to sem vyměnil při GO motoru všechny těsnění, takže asi nějaký čidlo. Neřešim to.

2. se spotřebou jděte už fakt do prdele :lol:

3. diagnostika mělo by to tam bejt uložený

4. nevim moc nerozumim popisu. Děje se to v momentu kdy je auto v klidu a stojí na místě se sešláplou brzdou?

5. Visku máš v prdeli, když jede je jak turbína točí se tak že kdyby si tam dal ruku tak ti ji to sežere až po loket. Měl sem ji taky v prdeli a když sem dal novou čuměl sem jak puk jaký to jede bomby

6. Mě to občas dělalo když sem měl málo servo oleje. Jinak mě napadá servo čerpadlo.

Zdar :D
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
caknakis

Příspěvek od caknakis »

Ty jsi fakt chytl vrtuli holou rukou? Chlape, buď rád, že je ta viska v prdeli, protože to by jinak bylo na Darwinovy ceny :D
E32 740iL LCI
E38 740i LCI
F01 740i LCI
Syrup

Příspěvek od Syrup »

caknakis píše:Ty jsi fakt chytl vrtuli holou rukou? Chlape, buď rád, že je ta viska v prdeli, protože to by jinak bylo na Darwinovy ceny :D
nejsem idiot :D ted si teda popravde nevybavuju jestli to bylo za tepla nebo za studena, dneska to vyzkousim. Kdyz bych delsi dobu nepsal, prisel jsem o prsty na pravy ruce :lol:

Za studena tedy lze, za tepla nelze (zastavit rukou, novinama, cimkoliv)?....
Syrup

Příspěvek od Syrup »

P3RF3KT píše:1. netesnost v sani. Pripadne cidla ktery to maj na starosti. Je tam toho tři prdele, taky se mi lehce třepe a to sem vyměnil při GO motoru všechny těsnění, takže asi nějaký čidlo. Neřešim to.

cidla by mela vyhodit diagnostika, predpokladam-li spravne, zejo?.... me to odeslo ze dne na den, pred nejakejma 3ma dnama to bylo jeste vsechno OK....

2. se spotřebou jděte už fakt do prdele :lol:

Ted nevim jak jsi to myslel vzhledem k mymu problemu :D ctyrlitrovej osmivalec mam poprvy, nejde mi o to ze to zere to co to zere, jde mi o to zjistit jestli tam neni neco spatne ;-)

3. diagnostika mělo by to tam bejt uložený

to je jasny....

4. nevim moc nerozumim popisu. Děje se to v momentu kdy je auto v klidu a stojí na místě se sešláplou brzdou?

deje se to v momentu kdyz treba dojizdim auta pred sebou a slapnu na brzdu lehce, pak je dojedu, stojim na brzde, dela to, brzdu povolim- auto popojede-prestane to delat.... jak pisu, debilne se to popisuje.

5. Visku máš v prdeli, když jede je jak turbína točí se tak že kdyby si tam dal ruku tak ti ji to sežere až po loket. Měl sem ji taky v prdeli a když sem dal novou čuměl sem jak puk jaký to jede bomby

visku jsem menil uz na tricitce, tam byla taky KO. Jenze uz je to 3 roky a prave si uz uplne nepamatuju jak jsem ji spravne zdiagnostikoval.....

6. Mě to občas dělalo když sem měl málo servo oleje. Jinak mě napadá servo čerpadlo.

servo kapaliny je tam dost... se servem zda se problem neni, jen je to cejtit v tom volantu proste....

Zdar :D
Nazdar :D
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

Když je viska ok. Nastartuješ a ona je seplá a jede na bomby a zní to jak když přistává tryskáč, po chvíli se rozpojí a je klid. Pak se spíná vždy podle teploty.

Pokud ti to žere 18 je to ok a jsi jeden z mála z nás kterej má normální spotřebu :) Za 11 co se tu poslední dobou všude píše to nejezdí, nejezdilo a nikdy jezdit nebude :lol: Já jezdim v rozmezí 16 - 19. Řešení? Nech si dát větší nádrž. Já mám 85l natankuju 80 a ujedu cca 420-440km
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
pavel.rossi

Příspěvek od pavel.rossi »

Já si nemyslím, že je ok pokud M62TU jezdí při klidné jízdě za 18. To že to tobě chlastá, neznamená, že to musí chlastat každému :D .
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
Odpovědět