Stránka 1 z 2

Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: sob říj 04, 2014 6:31 am
od xras
Zdravicko, ako by sa dalo vylestit takto poskodene drevo? :)

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: sob říj 04, 2014 7:10 am
od Huff
Přebrousit pod vodou brusným papírem, dle foto tak šestistovkou nebo 800 a následně 1000, 1500, 2000, nakonec strojně nebo hodně pracně ručeně leštící pastou.

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: sob říj 04, 2014 7:28 am
od oxik
Drevo bych radsi nechal nekomu kdo s tim umi, zkousel jsem to strojne kotoucem na vrtacce na nejaky liste co se nam valela doma a vysledek byl jeste horsi nez puvodni stav :D

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: sob říj 04, 2014 3:08 pm
od caknakis
Dělal jsem si to doma a není to žádná věda....chce to jen čas, trpělivost, kvalitní šmirgly a jde to

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: sob říj 04, 2014 3:44 pm
od scorpion
Lepší to je svěřit někomu, kdo se v tom vyzná a dělal to. Mohou ti tam pak zůstat vidět stopy po smirku i přesto že se to bude lesknou. ;)

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: sob říj 04, 2014 3:53 pm
od caknakis
ale vůbec ne, když to budeš dělat pod vodou a každé další hrubosti věnuješ dvojnásobek času té předešlé, tak tam nic nezůstane. Jen se to nesmí ojebat a spěchat na to. Ale tohle opravu není žádná věda. Leštění laku je něco jiného, ale tady je skoro 2mm hrubá vrstva polyuretanu, není se čeho bát. Akorát to strojní rozleštění je nutnost, klidně vrtačkou, musí se to prostě zahřát ručně by jses posral :-)

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: sob říj 04, 2014 8:57 pm
od Huff
Strýci spadla na zem úplně nová motorka za dost peněz, bylo to ve vratech a plexíkem vzal futra. Výsledkem byl dost hluboký škrábanec. Tak jak píšu jsem to rozbrousil a rozleštil, že to není poznat. Takže se toho fakt nemusíte bát, chce to jen trpělivost, sebekázeň a jak píše Caknakis i kvalitní smirky. Kupuji v potřebách pro autolakovny, jsou ze Švýcarska, jednou jsem zkoušel jiné brusné papíry a bylo to dost hrozné.

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: ned říj 05, 2014 9:34 am
od xras
Ooo vdaka za odpovede.

Mam tri sady takeho dreva tak si to mozem vyskusat na necisto :D No zaujimal by ma nejaky presnejsi nazov lestiacej pasty co na to pouzit. Ci daku normalnu jak na autolak alebo daco slesl.

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: ned říj 05, 2014 10:23 am
od Wanted
jednu sadu odloz mne! :D

Re: Lestenie lakovaneho dreva?

Napsal: ned říj 05, 2014 10:48 am
od xras
Wanted píše:jednu sadu odloz mne! :D
mm no snad ti bude sediet lebo kazda sada ma dake cislo, seriu atd.. jednak budes mat neorigo drevo ty pedant a druhak maju ine motivy tie dreva a kazde je samozrejme inak vyblednute :D viď priloha, jedno je uplne tmave a uplne svetly pasik - to chcem pouzit no predosly majitel ho skladoval tak ako drevo do pece (vonku v bordeli) takze je take.. doskrabane, zasrate.. dalsia sada je taka "drevena" taka lightly bubinga a pasik tmavsi a dalsia je zase full bubinga a pasik skoro rovnaky ako zaklad.. cizee no aku pastu pouzit na lestenie? :D