servo olej

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
spiritof69

servo olej

Příspěvek od spiritof69 »

možno blba otázka, ale aky presne mam kúpit olej do serva ?

e38 - 740i manual 6 kvalt, m60 ..

dakujem
PRAHAV8

Re: servo olej

Příspěvek od PRAHAV8 »

Už se to tu řešilo
oxik

Příspěvek od oxik »

do faceliftu 740i automat bez niva davam Dextron 3
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
PRAHAV8

Příspěvek od PRAHAV8 »

Olej má být zelený a ne červený!
spiritof69

Příspěvek od spiritof69 »

možeš mi prosim ta napisat aky ? nech to čim skoro objednam,,, proste neviem či ide neaky iny do pred face liftu a po face lift atd, ,, ja mam ročnik 1995 ako som písal pred face lift.. Teraz mam dnu červeny olej tušim
Hugo

Příspěvek od Hugo »

spiritof69:
mas to napisane na viecku
treba precitat
....ale ked nemas nivo tak ATF, "znacku" si vyber aku chces
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
Rejchy

Příspěvek od Rejchy »

Hmm tak už je mi jasný proč mě to tak divně poskakuje.Mám nivo a vzadu mě teče ta "kostka" s odvzdušnovákem.Olej tam je červený,už od předchozího majitele,je nějaký postup výměny?Díky
Ex E38 750ia DG26378 LPG
zzeli

Příspěvek od zzeli »

A hele, kolega :D Mam presne ty samy priznaky. Poskakuje to dost hrozne, za urcite konfigurace nerovnosti mi to neprijemne trese vnitrnostma :mrgreen: Objednal sem novy koule, pac hadam, ze puvodni sou kaput, mozna jim "pomohl" i spatnej olej. A dale mam jeste teorii :) Diky tomu, ze koule nepruzej, tak na nerovnostech dostavaji tlumice, trubky i kostka strasnou sodu, proto kostka tece a me i jeden tlumic. Hadam, ze az to vymenim a dam spravnej olej, tak se to zmirni, mozna i prestane. Pac jestli ne, tak kostka stoji 10 litru.
Olej dam Febi 06161, coz je podle Shoguna z bimmerfora odpovidajici nahrada. Jednak je malinko levnejsi, ale hlavne se lip shani. I kdyz teda co jsem zjistoval, tak pentosin v BMW stoji 388Kc teoreticky, takze to taky neni spatna volba. Je teda pak samozrejme otazka, jak vsechen hnedej olej vymenit za zelenej a co se stane, kdyz tam trochu hnedyho zustane, zejmena v tlumicich.
Koule budu mit v breznu a jak se otepli, tak na to vlitnu :)
Tady je motivacni video:
https://www.youtube.com/watch?v=KQISB8EhTEM
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
herman17

Příspěvek od herman17 »

Netcou ti nahodou ty hadice nad kostkou? To jsem jeste neslysel, ze by to nekomu odeslo. Naopak hadice byvaji za tu dobu diravy ;)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

PRAHAV8 píše:Olej má být zelený a ne červený!
Kdyz jsem seemu pred 4 rokama koupil byl tam cerveny. Jak to teklo tak jsem doleval furt cerveny. Kdyz jsem pred rokem delal go motoru a s tim i go vsech servo hadic, nalili jsme potom zase cerveny a zadny problem do dnes.. jen poznatek. Ale ano bmw jinak predepisuje zeleny olej.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Odpovědět