Tak mám takovej malej problém asi. Zjištuji že spotřeba po uspání auta je v pořádku. A z baterky teče jen 50mA což je ok.
Ale problém je když nasednu do auta ve dvou lidech zapne se výhřev sedaček, radio, a větrák s topením na okna. Pak jedeme do práce cca 20-25minut asi 34km konstantně 120-140km/h.
Dojedu a odpoledne měřím a nová autobaterie co si stále přes léto a vytahováním pojistky naměřili jsme vždy 12,6 - 12,55 méně ne.
Ted jsem byl ráno v autě ihned jsem měřil a zjistil že má 12,33V někdy má 12,28V docela rychlej pokles.
Mám obavu že auto nestačí dobíjet baterii protože spotřeba výhřevu dvou sedaček plus elektro v autě spotřebuje více jako dobíjení baterie.
Máte někde udaje kolik asi žere E38 v provozu v zimě ? Případně kolik má dobíjet alternátor ? Při měření jsem naměřil po nastartování 14,1V na baterce což je snad v normě. Máte někdo udaje kolik má mít po startu baterka na svorkách ?
Je možné že bude třeba udělat repas alternátoru ale vubec nevím jak to proměřit. Kolik tlačí a měl by tlačit do baterky.
spotřeba energie z baterie E38
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- Filozof
spotřeba energie z baterie E38
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba 

- oxik
Re: spotřeba energie z baterie E38
tak v zime mas aktivni vyhrivani zamku, zrcatek a ploch pod steracem (nevim teda jak ty, ale ja jo), coz ten pokles muze zpusobovat, mam novou baterku, denne nakroutim neco pres 100km na dva starty a podle BC ktery o 0.3V keca mam 12,3-12.5V po zhasnuti motoru.. myslim, ze ted v zime je to normalni
-
alap
Při nižší teplotě, má i baterie nižší volty. V kufru se nám moc neohřeje, jako ti co ji mají u motoru.
ex e38 728ia 99 LPG
-
zzeli
14V mi pride OK. Sedma proste zere. Zmer si odber jen pri zaplym zapalovani a nekolika spotrebicich (ale poradnym merakem, ne multimetrem na 20A).
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- Filozof
Oxik: Jasně to souhlasí to mám taky.
Alap: Jasně to souhlasím. No snad bych ji mohl nějak zabalit do nějaké teplé ale prodyšné deky či máme od notebooku a LCD v práci nějaké teplé ale prodyšné obaly... tak třeba bych ji pomohl aspon pár stupnů izolovat.
zzeli: Jo to je dobrej nápad. Taky bych rád změřil alternátor. Vím že je mezi 300-400tis km měla bejt repase jako u každého BMW asi co tak vidím kolem sebe. Mám podezření na uhlíky že dodávají ale málo že by možná chtěl trochu repasnout. Ale nechci dělat něco zbytečně zase .... peníze jsou potřeba i na jiné výdaje na autě.
jakej měřák doporučuješ ? nějakej analogovej ? mohu pujčit od kámoše co dělá v elektrodílně. třeba tam něco budou mít pokud mi řekneš název.
Ráno změřím baterii.
PS: Doporučte mi prosím všechny žárovky v autě bych rád vyměnil za LED. At to nežere ...co koupit jakého výrobce... mě přijde docela záhul když vidím kolik toho svítí a kolik wattů proteče jen na světlo.
Alap: Jasně to souhlasím. No snad bych ji mohl nějak zabalit do nějaké teplé ale prodyšné deky či máme od notebooku a LCD v práci nějaké teplé ale prodyšné obaly... tak třeba bych ji pomohl aspon pár stupnů izolovat.
zzeli: Jo to je dobrej nápad. Taky bych rád změřil alternátor. Vím že je mezi 300-400tis km měla bejt repase jako u každého BMW asi co tak vidím kolem sebe. Mám podezření na uhlíky že dodávají ale málo že by možná chtěl trochu repasnout. Ale nechci dělat něco zbytečně zase .... peníze jsou potřeba i na jiné výdaje na autě.
jakej měřák doporučuješ ? nějakej analogovej ? mohu pujčit od kámoše co dělá v elektrodílně. třeba tam něco budou mít pokud mi řekneš název.
Ráno změřím baterii.
PS: Doporučte mi prosím všechny žárovky v autě bych rád vyměnil za LED. At to nežere ...co koupit jakého výrobce... mě přijde docela záhul když vidím kolik toho svítí a kolik wattů proteče jen na světlo.

-
alap
Izolovat můžeš něco, co vytváří teplo a má si ho uchovat. Nemůžeš očekávat, že něco studeného se izolací ohřeje. A přes noc ti žádná izolace nepomůže. - zbytečnostFilozof píše:Alap: Jasně to souhlasím. No snad bych ji mohl nějak zabalit do nějaké teplé ale prodyšné deky či máme od notebooku a LCD v práci nějaké teplé ale prodyšné obaly... tak třeba bych ji pomohl aspon pár stupnů izolovat.
ex e38 728ia 99 LPG
- herman17
Presne takalap píše:Izolovat můžeš něco, co vytváří teplo a má si ho uchovat. Nemůžeš očekávat, že něco studeného se izolací ohřeje. A přes noc ti žádná izolace nepomůže. - zbytečnostFilozof píše:Alap: Jasně to souhlasím. No snad bych ji mohl nějak zabalit do nějaké teplé ale prodyšné deky či máme od notebooku a LCD v práci nějaké teplé ale prodyšné obaly... tak třeba bych ji pomohl aspon pár stupnů izolovat.
Jinak led zarovky se tu uz resily a pochopil jsem, ze tomu nejlip rozumi ten druhej, co spolupracuje s Caknakisem
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
http://WWW.BOZENOV.CZ
- oxik
hermane, tys to napsal krásně
Je na to celé téma a dělá to Falcon
-
zzeli
Jakejkoli merak co meri stejnosmernej proud a ma dostatecnej rozsah
https://www.google.cz/search?q=ampermet ... 6B2_C0M%3A
Nebo to muzes vzit tim multimetrem a zapinat spotrebice jednotlive, abys ten merak neodkouril, a pak si to poscitas
https://www.google.cz/search?q=ampermet ... 6B2_C0M%3A
Nebo to muzes vzit tim multimetrem a zapinat spotrebice jednotlive, abys ten merak neodkouril, a pak si to poscitas
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
- Filozof
mno tak dneska ráno 12,19V ... moc se mi to nelíbí ... dám baterku na nabíječku o víkendu po celý den.
včera po chvilce kdy jsem dojel po hodině cesty jsem měl 12,42V po chvilce vypnutého motoru a svícení interiérovými lampičkami.
Jo Falcon umí to vím ale nemám ted 5 nebo 8tisic na přestavbu osvětlení ...myslel jsem koupit set 8-10 žárovek co si vyměním... a bude to ...ok zeptám se falcona.
Napadá mě pak ještě slabej alternátor co nedává dost štávy... štve mě trochu že jezdím krátké trasy ...ted to doplnuji tím že než chcípnu auto ještě 5minut je nastartované at to dobíjí baterku... s vypnutými spotřebiči ....
Ale cítím v zádech ten altík...že mi říká (hele já to nedávám ...dej mi repas. ) jen si to potřebuji ověřit.
obávám se že jednoho dne dojdu k autu a uvidím 11,8 nebo podobné šílené hodnoty ... a budu rád za start ...
včera po chvilce kdy jsem dojel po hodině cesty jsem měl 12,42V po chvilce vypnutého motoru a svícení interiérovými lampičkami.
Jo Falcon umí to vím ale nemám ted 5 nebo 8tisic na přestavbu osvětlení ...myslel jsem koupit set 8-10 žárovek co si vyměním... a bude to ...ok zeptám se falcona.
Napadá mě pak ještě slabej alternátor co nedává dost štávy... štve mě trochu že jezdím krátké trasy ...ted to doplnuji tím že než chcípnu auto ještě 5minut je nastartované at to dobíjí baterku... s vypnutými spotřebiči ....
Ale cítím v zádech ten altík...že mi říká (hele já to nedávám ...dej mi repas. ) jen si to potřebuji ověřit.
obávám se že jednoho dne dojdu k autu a uvidím 11,8 nebo podobné šílené hodnoty ... a budu rád za start ...