Ahoj všem,
v nedávné době jsem na mojí 728 nechal vyměnit komplet svíčky, cívky a naposledy LPG vstřiky. Před výměnou vstřiků jsem najel na plnou nádrž ( cca 65 l ) většinou přes 400 km. Po výměna jsem pak dojel už 3x za sebou jen něco kolem 330 km. Spotřeba se tak zvedla o cca 5 litrů na 100 km.
Na kontrole map jsem byl a směs je prý standardní a ochuzovat jí ani víc nechtěl kvůli motoru. Že bych nějak razantně změnil styl se mi taky nezdá.
LPG tankuju dlouhodobě u LUKOILu ( MOLu ) a nikdy jsem problém neměl.
Nenapadá vás někoho, kde by mohl být problém? Je fakt, že pocitově se mi zdá, že mi celkem klesla spotřeba benzínu ( jezdím na něj jen do ohřátí ), ale zatim jsem neměl šanci to nějak změřit - jezdil jsem dlouhodobě s minimem paliva kvůli prosakující nádrži, kterou jsem teprve o víkendu nechal vyměnit.
Plynař mi říkal, že mu údajně teď někdo říkal, že aktuálně je na trhu nějaká špatná zavážka plynu a že si na vyšší spotřebu stěžuje víc lidí.
Díky
LPG - zvýšená spotřeba
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
zagy44
LPG - zvýšená spotřeba
E38 728i ( LPG ), manuál
E65 745i, r. v. 2002
ZAŘÍDÍM NEJLEVNĚJŠÍ POVINNÉ RUČENÍ I HAVARIJNI POJIŠTĚNÍ - INFO PŘES SOUKROMÉ ZPRÁVY
http://www.insia.cz/
E65 745i, r. v. 2002
ZAŘÍDÍM NEJLEVNĚJŠÍ POVINNÉ RUČENÍ I HAVARIJNI POJIŠTĚNÍ - INFO PŘES SOUKROMÉ ZPRÁVY
http://www.insia.cz/
-
ricrd1
Re: LPG - zvýšená spotřeba
Kvalita plynu má určitě velký vliv na spotřebu i výkon motoru. Dřív jsem měl taky auto na plyn - ne BMW, tankoval jsem jen FLAGA plyn, jiní dodavatelé na tom byli o dost hůř, ale to bylo před 10 lety.
BMW 750i E38