najednou a o 95procent méně výkonu 728i

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Filozof

najednou a o 95procent méně výkonu 728i

Příspěvek od Filozof »

Tak mám zajimavej problém ale chci se ujistit zda je to ono nebo ne.
Jedu si tak na pohodu krásně stačí polechtat 1-2cm a auto jede dopředu ze 120-140 atpod ...prostě citím každým milimetrem na plynu že auto bud zrychluje či zpomaluje což je normální ale ted to přijde....

Zničeho nic najednou jakoby někdo cvakl vypínačem a sebral autu 150-160koní. a zbyde mi jich tak 30-40... :shock:
Najednou auto nejede a je uplně mrtvé dělá to LPG i benzín. Prostě Bud jednotka nebo čidlo a auto jede na nějakej nouzovej režim asi a hodně brutálně bez výkonu... mohu šlapat na plyn jak chci ale auto stále zpomaluje.

Pokud zastavím někde např v koloně a musím se rozjet tak jedině kickdown aby se to rozjelo to se nějak trhaně rozjede jinak bych se rozjížděl z 0-50km/h např za 20sekund.... neuvěřitelné

Osobně ještě nemám doma diagnostiku a mám podezření na čidlo vačky nebo problém s jednotkou ale nemohu to takto posoudit.
Máte někdo zkušenosti nebo řešil to někdo z vás ?

PS: Pokud po chvilce nastartuji auto jede jakoby se předtím nic nestalo jde zase krásně za plynem s plným výkonem bez problémů.
Naposledy upravil(a) Filozof dne sob srp 06, 2016 5:12 pm, celkem upraveno 1 x.
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
pavel.rossi

Re: najednou a o 95procent méně výkonu

Příspěvek od pavel.rossi »

Na diagnostiku. Nejspíše nějaké čidlo.
vládní e32 735iL
ex BMW 740i e38,m60b40
ex BMW 523i e39
ex BMW 730D e38
ex BMW 525i e34
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

A dyt se to nedavno resilo na fb. U 2,8 nic jineho nez cidlo vacky.
Nedavej nic jineho nez original.
BMW E38 740i M62 Kompresor Individual
PRODEJ NÁHRADNÍCH DÍLŮ e38
Filozof

Příspěvek od Filozof »

Ok díky moc kluci já měl to podezření. :)
Jen mi bylo divné proč to někdy je vše v pohodě a auto jezdí krásně sametově a stačí vteřina a vše se změní jako v hororu a auto nejede vubec .... to čidlo jsem právě nejvíce podezříval ale furt nechápu proč to dělá jen někdy a jindy je vše v pohodě. Jakoby někdy šlo a jindy mělo výpadky a auto jede na nějakej extra nouzovej režim.

Takže originál je SIEMENS VDO ? nebo kterej výrobce to dělá v originálu netušíte někdo náhodou.

Obrázek
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

V bmw ti zcela jiste daji original :) pripadne ja ho tu mam taky.
volf-m

Příspěvek od volf-m »

Perfekte jetý čidla - no FUJ :) Filozofe, můžeš zkusit i něco jinýho než origo, ale osobně už na tyhle pokusy fakt kašlu, nechci ten samej problém vždycky řešit za 2 měsíce znovu. Jsou auta, co to sežerou v pohodě, ale zrovna ty 7er a obecně BMW jsou hodně náchylný.
BMW E38 750iA Individual

BMW 330i E91 Ghetto Touring
Mini Cooper S Cabrio (R57)
P3RF3KT

Příspěvek od P3RF3KT »

U cidel vacky nejde o to ze vydrzej 2 mesice, ale o to ze proste nefungujou vubec. Proste s nima to auto ani nenastartujes. Osobne jiz xxx krat vyzkouseno. A cidlo po zasunuti je videt opotrebeni a uz ti ho z5 nevemou. Resil jsem nemlich to same zrovna 3 tydny z5 u 740i fl kde ty cidla jsou dve. Majitel koupil obe Delphi a uplne vyhodil 3600kc. Tak dostal za 1600 jete a jezdi. Pac 7900 za dve nove uz davat nechtel kdyz vyhodil 3600. Osobne s jetejma nemam jiz roky problem.
Filozof

Příspěvek od Filozof »

a pak je VDO jako originál stejně jako u ABS určitě.

koukám se a VDO se dával do prvovýroby nejen u ABS čidel ale i jiných senzorů v autě či váhy vzduchu atd ...

Takže siemens VDO čidlo vačky ...schválně se podívám kde jej mají nejlevněji... :-) na 728i předface do 98 roku.

Určitě bude za polovinu co v BMW to samé uplně identické jen s logem BMW.

origo 97dolarů ...počítám u nás 2500-2800kč.

díky bohu že mám jednovanos a ne dvouvanos kde jsou dve čidla.
Takže předface se často vyplatí ... :-)

tady link případně je to toto číslo 17 na 728i jednovanos.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E38/E ... head_vanos

čínan to má za 13 dolarů ...je docela drahej co myslíte ... :-D
http://www.aliexpress.com/item/Camshaft ... 979fca33b0

Lidi ale diskutují o tom že ty M52 motory s jedním vanosem překousnou kde co možná by to nemusel bejt origo ani VDO no musím to pořádně prostudovat. :)

Obrázek
P3RF3KT

Re: najednou a o 95procent méně výkonu 728i

Příspěvek od P3RF3KT »

Reknu ti jeste jeden pribeh.
Original vaha vzduchu je BOSCH s logem bmw. V Kelly treba koupis BOSCH, ma dokonce uplne stejne vyrobni cislo jako original BOSCH BMW. Mel jsem tu dve a ani jedna nefungovala. Jedno auto s ni neslo nastartovat, druhy vubec neslo za plynem a do otacek.
Rekni mi proc?
Filozof

Re: najednou a o 95procent méně výkonu 728i

Příspěvek od Filozof »

tak tomu nerozumím výrobce pokud je uplně stejnej měl by dodržovat všechny hodnoty elektrovýrobků a taky toleranci ...
hele moc by mě zajímalo zda je problém u modelů pofacelift s doublevanosem kde je prostě auto velice citlivé a například u starších modelu bezvanos či jednovanos kde mohou fungovat i jiná čidla jako originál.

Osobně bych musel mít od několika lidí potvrzeno že ok M52 motory jednovanos nemají problém s jinou značkou případně VDO funguje bezchyby.... no nemám rád když musím za nějaké elektročidlo do auta vyhazovat tisíce oknem ...tam vidím reálnou hodnotu čidla dejme tomu 200-500kč co bych byl ochotnej do toho investovat ...pokud by to nejelo a jen origo nic jiného by mi nezbývalo.

Přecijen raději koupím originální LEMFORDER podvozek nebo tlumiče kde to ocením případně kvalitnější audiosystem ...ale pokud fungují čidla i jiných značek na M52 728i co mám tak nevidím duvod vyhazovat 2 tisíce navíc oknem. :-)
u 740i facelift bych měl asi pochybnosti tam ten motor je dost citlivej jak to tady sleduji vadí mu kde co. Takže neříkám že koupím neorigo ale poptám se a uvidím co funguje u 528i či 728i ..případně 328i M52 kde jsou stejné motory.

Obrázek
Odpovědět