tak tady trošku rozčeřím stojaté vody na fóru ( píšu svůj příspěvek sem, klidně ho potom presuňte).
Rozhodl jsem se koupit jako daily auto právě e38 v naftě. Mimochodem je to opravdu nádherné, nadčasové auto.... Vím že jsem si koupil kopu starostí, ale snad to zvládnu dotáhnout do úspěšného konce.
Měla by mít najeto 400 tis. Koupil jsem ji od pána, který se o ní celkem staral. Začnu - repas spojky před 100 tis, nové řemeny, kladky, nikde nic nemlatí - podvozek Ok. Dif ok, automat řadí pěkně hladce, žádný pazvuk, motor běží pěkně, nehulí, olej od výměny do výměny.... Ale až čas ukáže jak se věci mají. Ale co mě nejvíce trápí je
1) koroze - klasika lemy blatníků, hranky dveří a pod listama, zadek pod víkem kufru, kufr. Jak to pořešit? Vyřezal lemy ze zdravých kusů a vyvařit? Dveře povymenovat? Nemáte prosím kontakt na šikovného klempíře, popřípadě nabídnout díly? (cosmoschwartzmetallic)
2) automat - jak jsem psal před 100 tis repas - mám vyměnit olej? Četl jsem tady že je lepší se do toho nesrat....
3) olej - je 10 let, co to měl předchozí majitel, jezdeno na 10w40 castrol, já bych chtěl dat 5w40 mobil...
4) gumy - okolo dveří a chromovych list jsou rozypane, kde sehnat?
Nejvíc mě trápí ty puchýřky, vím že to bude stát nějaké peníze, ale já jsem bral kompromis - lepší technický stav, na úkor koroze a cena byla celkem příznivá - nechal jsem si rezervu na opravy.
Takže konec nudy a raďte - hlavně mě neříkejte proč jsem nekoupil 740i + LPG