Znalec podvozku E 38

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Tomas V8

Znalec podvozku E 38

Příspěvek od Tomas V8 »

Scháním znalce, nejlépe Praha, který zná neduhy podvozku u E38 a rozezná odkud který zvuk jde. Po výměně pružin za sportovní, nižší, se mi zhruba druhý den začaly ozývat tlumené rány na pravé straně. Nejhorší na tom je, že rány zní jako by někde pod spolujezdcovými nohami, kde prostě nic není. Měl jsem auto na dílně, zvednuté, celý tlumič znovu venku, ale nikde žádná vůle, nikde nic otlučeného, prostě záhada jak má být. Auto jsem měl u kamaráda v servisu, byl jsem znovu na STK na třasadlech a nikde nic, všechno je v pořádku. Ty zvuky jsou slyšet, tedy aspoň mě to tak připadá a i mechanik to tak vnímal, když letí kolo zpátky dolů. Prostě při vjetí do díry nic, ale jak se kolo vrací, tak bum. Klidně i zaplatím když se někdo sveze a řekne co to je :cry:
Kralik

Re: Znalec podvozku E 38

Příspěvek od Kralik »

Ze by gumovej spalek co drzi stabilizator? Blbost, ale napadla mne. Popripade realneji vymackanej silentblok v "tlacnem rameni" (velke cerne)?
Mne po vymene vrzalo horni ulozeni tlumice, ale paradoxne v aute jsem mel pocit, ze vrze nejake rameno, protoze se to take neslo od spolujzdce dole... Zahada, odkud ty zvuky jdou.
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

I ten špalek jsme měli dole a nevypadá že by byl nějak opotřebovaný. Ten velký silenblok ramene by asi přicházel v úvahu, ale není na něm taková vůle, aby to šlo kov na kov. Navíc ramena jsou nová, takže ..... Nedávno jsem řešil cvakání na přední nápravě, ze kterého se vyklubala špatná zadní destička s uhnilou packou. Ale za jízdy jsem to prostě slyšel otevřeným oknem ze předu :( Tohle je ale na tuty někde na předku, jen to prostě není po sundání kola nikde vidět :x
T613

Příspěvek od T613 »

kdyby byl nekdo znalec od pohledu tak je uz milionar ... predni napravy jsou nocni mura
to ze silent vypada na pohled OK nic neznamena, tlumene rany muze byt silent ramene, stabiku nebo taky ulozeni tlumicu nacate
Conscious

Příspěvek od Conscious »

Tome mě to tluče úplně stejně jako tobě už od koupě takže se dá říct že to beru jako běžný zvuk páč se tam nic nesere. Např. stejně tlučou zadní nápravy u Peugeotů 405 a 406 a taky i když uděláš GO tak to nezmizí. :roll: Mno každopádně pokud na to kápneš tak to sem dej,taky bych se kouknul.
BMW E65 735i 9/01 (pro zlost), BMW E36 Compact 316i 8/94 (dailyna), BMW E21 318i 5/81 (pro radost a relax)
T613

Příspěvek od T613 »

u sedmicek nic mlatit nema, pokud jo tak je neco spatne nebo smejd novy (neorigo) dil :-)

a 405 406 bych sem vubec netahal, obe auta jsem opravoval a tam to opravdu vrze uz z vyroby a je to vseobecne zname :mrgreen:
Conscious

Příspěvek od Conscious »

T613 píše:kdyby byl nekdo znalec od pohledu tak je uz milionar ... predni napravy jsou nocni mura
to ze silent vypada na pohled OK nic neznamena, tlumene rany muze byt silent ramene, stabiku nebo taky ulozeni tlumicu nacate
Chlape začínám když tě čtu podezřívat to uložení stabilizátoru,tluče mi to vpravo,klepe se mi volant... však víš. A když jsem na to koukal na bmwfans.info tak je to položka řádově za pětikilo. :? no... vyměním,uvidím. :mrgreen:
BMW E65 735i 9/01 (pro zlost), BMW E36 Compact 316i 8/94 (dailyna), BMW E21 318i 5/81 (pro radost a relax)
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Pořád hledám souvislost s těmi pružinami, ale .... :roll: Navíc to je jak kdy, není to pořád, prostě sci-fi :twisted: Někdy to slyším jak pod sedačkou spolujezdce, někdy pod jeho nohama ... Nechci aby někdo kouknul a řekl co to je, ale aby se svezl a pokud ví, jak na tom autě co zní, tak snad pozná rameno, tlumič, stabik ... Auto je v super stavu a tohle je jediná chyba :cry:
erkar

Příspěvek od erkar »

ahoj,ja mam problem,měnil jsem předni (nove)pružiny a od te vymeny mam pravou stranu o 1,5 cm nižši předek i zadek,uz nevim jak na to,proč? diky za vaše rady.
T613

Příspěvek od T613 »

to je tezko rict co presne to muze byt
ulozeni tlumicu vetsinou cvaka tak kovovejc, takove tikani
kdyz je zvykly silent ramena tak se to proste rozkmita a spis takove dute rany

pokud ti nic nekmita nevim, kdyz jsi menil pruziny daval jsi nove ty gumy pod ne? neni treba nejaka blbe nasazena ze by sklouzla nebo se skripla a pruzina ti chodi kov na kov?
Odpovědět