Znalec podvozku E 38

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Tomas V8

Re: Znalec podvozku E 38

Příspěvek od Tomas V8 »

Právě že všechno sedí jak má. Měli jsme to i znovu sundané jestli to nějak blbě nesedlo nebo něco, ale všechno O.K. Ten kluk co mi to dělá je jeden z mála kterým stačí se projet a řekne co to je, ale u tohodle prostě neví, to není ani cvakání, ani vibrování, do volatu to taky nemlátí. Prostě tupá, ale dost silná rána, když kolo letí zpátky dolů :( Jediné co se mu nezdálo je pohyb ramene v tom velkém silenbloku č. 6, ale ani tam není nic, co by mohlo vyloženě tlouct, to rameno nemá vůli nahoru dolů, ale jakoby se s ním dá lehce zakroutit. I to by ale neudělalo takovou ránu :cry:
Přílohy
3.png
3.png (13.79 KiB) Zobrazeno 1871 x
Hansen

Příspěvek od Hansen »

Něco mně klepalo na nápravě a tak jsem postupně vyměnil všechno včetně převodovky řízení. Problém byl nakonec v tlumičích. Ne v uložení tlumičů, ale v samotných tlumičích. Po výměně tlumičů za nové originální jezdí auto jako nové a nic na nápravě neklepe. Také se mně zdálo, že vychází klepání někde z podlahy.
BMW 750i, DD93694
BMW 760Li (7080 ccm, 383 kW, max. 302 km/h)
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Tak mám nový poznatek, ale dřív než to budu rozebírat, rád bch se zeptal jestli někdo rozebíral palubku a jestli tam je něco takového :twisted:

Známý co opravuje náklaďáky, tak občas spravuje i něco menšího. A právě od něj mám další věc, která by to mohla dělat. Konkr. mi říkal jak opravoval nějakého Citroena, kde právě při vjetí do díry se ozvala rána se spožděním až v momentě kdy tlumič letěl zpátky dolů. Byla tam povolená jednotka, která sama o sobě má tak půl kila, takže každá rána se pěkně rozezněla jak vylítla do vzduchu a spadla zpět na kastli :) Tááákže teď potřebuju vědět, co má sedma na právé straně před spolujezdcem a jestli je to prakticky možné :cry:
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

nelita ti jen bordel v přihradce? e38 ma u spolujezdce jednotek dost. i ve sloupku. ale ty drží dost dobře to bych se divil aby se uklepala.. a jsou to šecko plastove krabičky. ale jak řikam, pod palubkou to je porád jako nové tam je to udělané tak že s eto ani nehne
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
T613

Příspěvek od T613 »

ve sloupku je jenom GM, nad kastlem spolujezdce jsou jenotky ulozene v takovem plastovem drzaku nacvakle. Moc mista tam neni ikdyby to upadlo tak to bude litat max par mm, neni tam skoro misto.

No kdyz budem uvazovat co by mohlo mlatit co treba uvolnena nadoba ostikovacu za tim plastovym podbehem?
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Zítra zkusím ty ostřikovače, pak odloupnu kryt bagu a uvidím. Už mě to docela sere. Začínám podezírat i ty tlumiče, jestli náhodou výměnou pružin za nižší nešel ten jeden pápálálá. Ale jak říkám, je to jen při jeho zpáteční cestě dolů, což kdyby byl špatnej, tak by podle mě netlumil už při nárazu, takže :(
T613

Příspěvek od T613 »

kryt bagu neloupej, za prve si znicis tu plastovou pojistku, za druhe tam nic neuvidis :lol: jenom bag

pokud se chces mrknout na ty jednotky, tak musis sundat ten bocni plastovy dekl napravo (tam je GM prisrubovany ke kastli)
a pak plastovy dil kdyz otevres kastl jakoby za nim a tam uvidis jednotky a rele
Tomas V8

Příspěvek od Tomas V8 »

Tak nic uvolněného není :( Už mě to začíná s.át, páč jinak všechno jak nové a tohle :twisted: Stačilo by mě i doporučit nějakého mechanika co to zjistí. Nechci to po nikom opravit a vyměnit,takže časově nikoho snad moc nezaseknu, jen ať mi někdo řekne, co to je a já mu to zaplatím ;)
Odpovědět