Motor jede po 12-ti, ale nemá výkon - pomooc !!! E38

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
jirik.uchytil

Motor jede po 12-ti, ale nemá výkon - pomooc !!! E38

Příspěvek od jirik.uchytil »

Ahoj, jsem tady zase. Motor jde na 12 válců, startuje to, nic to nežere, nehulí to, benzín nejni cítit, má to najeto poctivých 192 tis. km, ale přesto to jede jako TDS-o. Kde je zakopaný pes? Tlaky mám změřený, ty km, jsou fakt. Mám kompletní minulost servisní a potvrdila mě to i diagnostika. Když dám na volnoběh plnej plyn, tak jdou otáčky pomali nahoru a zase pomali dolu, myslím si, že to nejni dobře. Vím že jsou špatný váhy vzduchu obě. Mělo by to takový strašný vliv na výkon? Motor jde spořádaně, nekolísá, jde krásně. Pořídil jsem to nedávno a chci si to dát do kupy, ale nechci do BMW servisu, tam nejsou opraváři, ale všechno jen vyměňují. Prosím o pomoc, nebo kontakt na někoho, kdo je opravdu machr. Samozřejmě za pomoc a případné odstranění platím rád. Auto: padá brzdový pedál, hlásí to BREMSE PRUFEN, nebo něco podobného. Samozřejmě to odstraním, ale napřed chci motor do kupy. Občas mě přestane řadit na "D" a rozsvítí se ABS a ASC oranžově a okamžitě musím automat přepnout na "M". Jde špatně servočerpadlo. Vše odstraním, ale nejprve potřebji prosím nejaký postčeh ohledně toho motoru. Už jsem slyšel, že si mám půjčit řídící jednotky motoru a váhy vzduchu, vyměnit, třeba to pomůže a takový rady. Osobně si myslím, že mě nikdo toto nepujčí a kupovat se mě to zatím nechce, když nevím, jestli to pomůže. Dají se váhy vzduchu vyčistit? Za všechny postřehy, případně kontakt na nekoho, kdo je fakt machr, děkuji. Jiří
BMW E38, 750i, rok 1997, V12 - ex.
BMW E34 combi, 525 TDS, rok 1996
BMW E36, sedan, 318i automat, 1995
BMW E38, 740i, 1995
YAMAHA XJR 1300 - adrenalin
jirik.uchytil

Re: Motor jede po 12-ti, ale nemá výkon - pomooc !!! E38

Mám sjetý destičky i kotouče na sračku, jestli to má nějaký vliv nevím
BMW E38, 740i, 1995
Conscious

Příspěvek od Conscious »

Mno nejsem teda odborník ale jedno ti napíšu. Ser na motor a nejdřív pořeš ty brzdy,podle mě ty potíže s řazením jak píšeš vedle můžou být způsobený právě i brzdama nebo přesněji brzdovou kapalinou. Máš tam vůbec nějakou? A co její stav,barva...? Když ti auto píše Bremse prufen tak máš zkontrolovat brzdy a nikolivěk pouze obložení!!! Může ti téct nějaký píst nebo hadice či trubička,samozřejmě že se tohle podepíše na nefunkčnosti ABS a ASC a právě proto,že nejsem odborník... možná i na to řazení to může mít vliv,nevím jak automaty ale manuály mají tzv. spojkový válec a tzv. pomocný spojkový válec kteréžto jsou napojeny na nádobku s kapalinou přes hlavní brzdovej válec. Takže když není kapalina,nejde ani spojka tím chci říct. Ale automat je elektronicky řízená záležitost,možná taky potřebuje brzdovku aby spojkoval a řadil takže podle mě je zakopanej pes v kapalině nebo brzdovým válci. Váhy vzduchu můžeš mít jen zasraný od oleje,sundat je je otázkou pěti minut a kouknout se zkrz ně taky. A co vzduchový filtry? Jak píšu,nejsem odborník a na V12 už teprve ne ale tohle všechno vypadá na totálně zanedbanou údržbu spíš než na závady na motoru nebo převodovce. :roll: Ale rozhodně si nejdřív pořeš ty brzdy,to auto je sakra těžký na to aby to nebrzdilo a myslím že nikdo není takovej cvok aby ohrožoval sebe a ostatní okolo autem který má v hajzlu brzdy. :roll:
BMW E65 735i 9/01 (pro zlost), BMW E36 Compact 316i 8/94 (dailyna), BMW E21 318i 5/81 (pro radost a relax)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

mno když to tak čtu tak mohu souhlasit jen s tím že brzdy by se dokupy dát měly, na druhou stranu.. desky + kotouče sjetý na sračku ti stejně budou dobře brzdit i kdyby to byl plech na plech (ale to určitě ještě neni tak špatný to by byl rachot jak prase) takže tady problem neni. problem je nejspiš v zavzdušnění brzd (at poruchou nebo jen neodbornou vyměnou kapaliny nebo desek nebo tak). každopadně to muže bejt netěsnost ale to se rozsviti ten vykřičnik u brzd a hlasi to brems druck či co (prostě tlak). takže bych šel po kapalině a po poříádném odvzdušnění....
co se motoru týče že to netahne...s tim brzdy nemaj co dělat určitě. všecko to vypada na docela vážnej problem automatu ( eště se nabízí že ta deaktivace ASC by mohla způsobit pouze nouyovej režim, a to ještě nějak divně že to ani nehlasi a manual ti to dovoli překonat) tohle všecko je ale spíš na to abys přijel. zdiagnostikovali by sme to popř- zkontroloovat vedeni atd.. no ale nejspiš to vypada na pěkenej repas převodovky.
k motoru... špatný váhy vzduchu ničemu nevadí, jen spotřebě.. motor ti pojede dál....
jen tak trochu rejpnu... to auto bylo za odvoz nebo je pozlacený ?:) myslel sem že si se po tom s e32 poučil. koupit 750 v takovymhle stavu to je docela nářez.. vzhledem k tomu že je ted vnabidce spousta suprovejch pětilitrů za sakra dobrý peníze a co sem se na ně jel podivat tak mě teda dost překvapilo co se za tu cenu da koupit...
každopadně pokud to je schopný dojet do prahy nebo někam tak se na to mužeme podívat...
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
Snejk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snejk »

Conscious píše: Takže když není kapalina,nejde ani spojka tím chci říct. Ale automat je elektronicky řízená záležitost,možná taky potřebuje brzdovku aby spojkoval a řadil takže podle mě je zakopanej pes v kapalině nebo brzdovým válci. :roll:
mno tak automat rozhodně nespojkuje přes brzdovou kapalinu to je uplně mimo. automat je uzavřená věc, ma vlastní napln ATF oleje, a s tím si taky operuje... to samé chod abs/asc neovlivnuje chod motoru ani automatu. nouzovy režim motoru taky nevyvola automaticky nouzovy režim automatu a nefunkčni abs nevyvola nouzovy režim ničeho... prostě sou to plně tři oddělené systémy ktere sporu sice komunikují, ale kažá se do svého režimu nouze dostane pouze sama za sebe pokud se něco stane v daném systému. pokud se teda nestane nějaka nespecifikovatelna chyba v matrixu :)

mě se líbí ta chyba že se rozsvítí abs/asc a to udělá že se převodovka chová divně... to se dá určitě zdiagnostikovat a dá se s m i něco dělat. je to teda zajímavý protože výpadek ABS/asc nemá nikdy vliv na chod motoru, prostě to nejde a hotovo....
Obrázek
E32 730i LPG >> E32 735iL LPG>>E32 750iL high-line >>E38 740i >>E32 735i >>E38 740iL HLZPE >>e65 745i>>e66 760Li individual
Conscious

Příspěvek od Conscious »

no vidíš,jsem říkal že nejsem odborník. :lol: Ale s koncem snejkova příspěvku musím souhlasit,to auto vypadá pomalu na šrot. :? Vlastně na tom není funkční nic co je dost zásadní pro jeho pohodový a spolehlivý chod. Jo a ještě polodotaz a polokonstatování: Ty poznáš že ti jede všech 12? :mrgreen: Já v tomhle ucho teda už dávno cvičený nemám,poznám to u čtyř a šestiválců ale dál už ne. :cry: Takže ti přeju aby to byly samý prkotiny a ve finále sis mohl říct: ano,koupil jsem dobrý auto.
BMW E65 735i 9/01 (pro zlost), BMW E36 Compact 316i 8/94 (dailyna), BMW E21 318i 5/81 (pro radost a relax)
Conscious

Příspěvek od Conscious »

Snejk píše:
Conscious píše: Takže když není kapalina,nejde ani spojka tím chci říct. Ale automat je elektronicky řízená záležitost,možná taky potřebuje brzdovku aby spojkoval a řadil takže podle mě je zakopanej pes v kapalině nebo brzdovým válci. :roll:
mno tak automat rozhodně nespojkuje přes brzdovou kapalinu to je uplně mimo. automat je uzavřená věc, ma vlastní napln ATF oleje, a s tím si taky operuje... to samé chod abs/asc neovlivnuje chod motoru ani automatu. nouzovy režim motoru taky nevyvola automaticky nouzovy režim automatu a nefunkčni abs nevyvola nouzovy režim ničeho... prostě sou to plně tři oddělené systémy ktere sporu sice komunikují, ale kažá se do svého režimu nouze dostane pouze sama za sebe pokud se něco stane v daném systému. pokud se teda nestane nějaka nespecifikovatelna chyba v matrixu :)

mě se líbí ta chyba že se rozsvítí abs/asc a to udělá že se převodovka chová divně... to se dá určitě zdiagnostikovat a dá se s m i něco dělat. je to teda zajímavý protože výpadek ABS/asc nemá nikdy vliv na chod motoru, prostě to nejde a hotovo....
No vidíš to... Já teda se E38 nehrabu,jezdí jak má,pohoda,když se něco vysere tak se pozeptám tady a pak si to zadám. :oops: Ale faktem je i to,že snad zlatý starý auta kde největší elektronickou finesou byly el. zrcátka. :roll: A úsloví všech mechaniků jistě taky znáš - co v tom není,nemůže se posrat. A mít hlavu jak pátrací balón kvůli upadlýmu drátku nebo zaseklýmu relátku... no prostě sedmu neznám a radši ani nechci moc znát,ještě bych z toho byl mimo. :lol: Ale dík za vysvětlení,třeba zrovna ta funkce automatu mi nebyla moc jasná,teda konkrétně spíš funkce spojek v něm. Jak tam dokáže v 6500ot u kickdownu kopat rychlosti to nechápu. :roll:
jirik.uchytil

Chlapáci, děkuji moooooc za postřehy a za snahu pomoci. Snejku: moc bych uvítal, kdybych to s tebou mohl probrat po telefonu. Kdyby jsi si na mě udělal chvilku, rád bych zavolal. 737 285 255 je na mě. Když mě prozvoníš, zavolám hned zpět. Jinak, auto jsem kupoval před 3 dny. Auto se vrátio akorát z repasu převodovky. Jeden den to řadilo normálně a potom to začalo dělat. Prostě to přestalo řadit na"D". Jen na "M" to jde a to perfektně přeřazuje i podřazuje. To mě je právě divný. Ten motor nemá prostě silu, ale nehádá se, nekouří, nesmrdí benzín z výfuku. Prostě mě připadá, že jde tak jak má a né jak u té mé poslední E32. Mimochodem, dal jsem za něj 45.000,- Má to novou technickou, asi na černo, ale má. A bylo odhlášený před rokem 2008, což znamená že ušetřím ekologicku daň /dědictví se táhlo/. Proto jsem ho koupil. Ta cena mě prostě zdolala. Hodím sem pár fotek. Provoň mě prosím. Díky Jiří
BMW E38, 740i, 1995
jirik.uchytil

BMW 750, V12, 1997
Přílohy
P1130237.JPG
P1130236.JPG