Moje 7er e38 Na prodej

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
M3maniac

Re: Moje nová 7er

Příspěvek od M3maniac »

JaraX píše:tak jasně, pokud má někdo komplex proti plynu, vyplatí se nafta víc jak benzín, nebo minimálně na stejno. s tím celkem souhlasím.
tak teď jsi mě dostal, já mám komplex proti plynu asi tak 1000x menší než ty proti naftě :D ale ten máš až teď ,co ses všech dieslu zbavil :D

O asuce napíšu až někoho znásilním o montáž ;) jinak vypadá to jako kvalitní kousek železa se solidní váhou tak uvidíme ;)
M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

spoonere v malé 1,2ce jezdí za 10 jen hovado, co ví ,že jezdí ve firemním autě a neřeší co je zahřát motor a šetřit motor či palivo ;) a i tak tomu nevěřím.... Měl bys jim ukázat jak se jezdí na spotřebu ;) pokud v 750i to umíš za 9,7 tak v 1,2ce to dokážeš za 4,2 :mrgreen: Jinak že je HTP k hovnu verze vím a taky vím že x lidí co tomu šlapou na doraz tak jedou za 8-9 , ale úředník po městě? To by musel pálit gumu na každých světlech :D normální člověk v tom jezdí za 6,5 v průměru ;)
JaraX

Příspěvek od JaraX »

ja aspon s dieslama něco najezdil, kolik ty máš najeto s LPG sedmama ? (dobře udělanýma, né tak že dá někdo do trojky nádrž aby to najelo 300km) takovy plynaře fakt nechapu, nedovedu si představit že bych tankoval časteji jak co 600 -800km
BMW service expert - http://www.jarax.net
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

Každej tady řeší spotřebu svýho 3-4-5litru - na tom se tu nikdo nemůžete shodnout. ALE spotřebu 1.2htp tady ví naprosto přesně, skoro každej ! Bohužel s jedním HTP Kombi jezdím pravidelně a často.. za dobu co s tím jezdím, se tacho o cca 150tkm nebo 190tkm (ted nepamatuju přesne, ale jedno z toho s jistotou) pozměnil do plusu, dnes má mimochodem přes 334tkm (!). Jezdím s tím v limitech, svižne, tak abych byl všude včas, ale normálně - zkrátka táhnu s davem, pomatence předjíždím. Už v prvním létě byla a je 8-9L opravdu bežná praxe.. kterou stáhnu na 7,5L když jezdím pianko, ale vytáhnu na 11,4L když jezdím opravdu svižně (ne, fakt neletím jak piča). Zapnutou klimu beru jako samozřejmost, občas ji do kopců vypínám a někteří by nevěřily co ta dokáže u HTP se spotřebou... upozornuji že jezdím zásadně mimo město a mimo dálnice, pouze okresky a dědiny. Když najedu za rok 20km po dálnici a 20 po městě, tak brečím za ten motor, kolik to točí ve 130-140km/h.

Neříkám ale půl slova. Můj děd má Polo, ten samej HTP motor, za 6let najel od novoty 38tkm - spotřeba 5-6L... jede "normálně", spíš dál a po dálnici (nikdy nejede nad limit, vždy až 20-30km/h pod) - v běžném provozu ho občas někdo předjede. Motor jede "krásně", tento týden jsem tomu dělal EK a TK.. ale naposledy jsem s ním jel v autě asi 4roky zpět. ALE jezdit se zavřenými okna kvůli oporu vzduchu, vyřazovat vždy a všude, koukat 200metrů před značkou (včetně stopky) jestli je nutné moc brzdit (brzdy = nutná akcerace poté = spotřeba navíc), nazapínat klimu, mít vždy fouklý gumy na něco víc... prostě magořina kvůli litru na 100km.

Není nic horšího než svým jízdním stylem být otrokem spotřeby.
Rozhodně bych si toto auto nekoupil nezaplynované, na denní ježdění.
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
JaraX

Příspěvek od JaraX »

spooner a raisidlo, diky za podporu :)
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

:) .. já se Vám do to nemíchám ani plést nebudu. To jde mimo mě tyhle věci. Na forum chodím rád, 7er mě chytila sice dávno před členstvím tady, ale 7er forum je něco co kontroluju a pročítám prakticky vždy když můžu k netu...

.. ale s tim HTP už jsem nevydržel nereagovat. Právě ted jsem si vzal od ní klíče, jdu s tím autem zase jezdit, dnes jen 12h v kuse, jindy dýl. Jezdím s tím za každýho počasí, za různejch podmínek, HTP motorů jsem vystřídal asi jako někteří tady Baworáků, a troufám si říct že vím o čem mluvím.
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
JaraX

Příspěvek od JaraX »

takže se mi podepíšeš pod to že spotřeba nad 10 litů při ježdění tachometrových 140 není nic neobvyklyho?
Rostik

Příspěvek od Rostik »

Ty jo v klubovkách debata o HTP :D Dá se s tím jezdit za 6 ale jak napsal M3 Maniac je to auto do města a jezdit normálně. Samozřejmě že nad 140 atd to má spotřebu víc než 10. Já tím taky denně v práci jezdím a dle GPS která v autě je mám průměr 9l dlouhodobě někdy víc ale to zas záleží jak často musím na dálnici kde držím pořád plný... Hodně to dělá rychlá jízda po dálnici ve městě tu spotřebu klepu dolů. Jinak ještě nedávno jsem nové Škodovky prodával a znám lidi co s tím jezdily za 5.5 (důchodci)....
A taky musím říct že to je hloupost firem které tahle auta kupují pokud musí člověk jezdit po dálnici ta ručička padá před očima..
JaraX

Příspěvek od JaraX »

to je u nás normální, misto aby jim koupil nějakou rozumnou motorizaci tak kupujou HTP, ale tvrdit že HTP žere 7 po dalnici je kravina, možna tak když pojedu 110, a je to ta samy i stěma BMW, prostě 728i ve velkym zatižení žere víc jak 750i, nopak 750i žere ve městě jako tank, ale spousta lidi to tu nemuže pochopit.
Chápu že někdo (M3 maniac) nemá rád LPG, když vozí auta kde je plyn odfláknutej a má to dojezd 300km, to by ani mě nebavilo, stačí že musím s kompaktem tankovat co 500km, s E32 co 600km, s e66 co 800km, a to samy sou zničený motory, prostě todle je vždy chyba uživatele. Nemám nic proti BMW naftě, ty motory sou fantastický, ve srovnání s TDI bych řekl že i bezkonkureční, problém je ale ten že prostě kvalita nafty v ČR stojí zahovno, často to auto od minule uživatele dostalo naprdel a prostě nafta je vždy sázka do loterie, člověk nemuže vyrazit do řecka aniž by si řekl že má jistotu že dojede, stejně jako má u benzína, maximálně ho bude čekat závada která se dá snadno vyřešit jako vodní pumpa nebo altík. ale i s vadnou vodní pumpu se dá desítky km dojet, to samy s vadným altíkem, pokud mi odejde CR čerpadlo, stojím hned.
něco jiného je situace u F01 benzín vs Diesel, kde už je to "skoro" jedno, protože tam je benzínovej motor tak složitej, že výrazně spolehlivější nebude.
Každopádně LPG prostě vychází vždy levněji a neni nad to jezdit s 4,4i za měnší náklady než s 3.0d.
M3maniac

Příspěvek od M3maniac »

Tak si to shrneme jardo, ten kdo si koupí 1,2 HTP by v životě neměl jezdit rychlostí 140km /h ;) toto auto není stvořeno pro dálniční a dálkové trasy a jestli si někdo myslí ,že ano je to jeho problém a boj. Je to auto pro českého dědu, kterej ji má v garáži a v neděli jede nakoupit s bábou do glóbusu ;) a jednou za rok vyrazí do luhačovic na ozdravné kůry. A tento člověk bude doopravdy jezdit průměrně za 6,5l. To ,že to má někdo za firemku a jezdí za 11 je hold jak se říká z cizího krev neteče ;) Taky jsem se bavil o průměrné spotřebě, né o spotřebě na plnej plyn na dálnici. A kecy o tom jak jsem dovezl auto se špatně namontovaným plynem, kterej byl v autě cca jeden rok a byl montován ve spec.firmě ,která dělá LPG zástavby v německu X let jsou mimo mýsu. Jelikož jsem jel z německa, kde se může na dálnici rychleji a já spěchal a jel rychlostí 180-240 ;) a najel jsem max. 350km na nádrž v rezervě ;) proto opakuji ,že jet domů a u toho 3x tankovat mě nebaví ;) a dieselem jsem projel skoro celou evropu od polska, německa, rakouska, itálie,chorvatska,španělska,maďarska až po francii nebo Gibraltar a nikdy žádnej problém ,tak tu nemotej lidem hlavy tím jaké to jsou nespolehlivé plečky ;) udržuji své auto vždy v takovém stavu ,abych mohl kdykoliv sednout ,nastartovat a vyrazit na druhou evropy ;)
Odpovědět