jaraxovo nesmyslný boj proti majitelům dízlových aut

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
NORMANN

Re: jaraxovo nesmyslný boj proti majitelům dízlových aut

Příspěvek od NORMANN »

u každý pumpy mají igelitový rukavice, :D to je blbá výmluva, proč nechtít naftu. :D
napiš lepší, ne? užs dlouho nenapsal, že nafta je nahovno. :D
myslím, že v tomhle tématu to můžeš psát od rána do večera a nikomu to ani snad vadit nebude.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
JaraX

Příspěvek od JaraX »

ale ja se bojím že když tam přijedu že jim ty rukavice zrovna dojdou, stejně jako se bojím jet s autem na LPG do garáže.
BMW service expert - http://www.jarax.net
hacker

Příspěvek od hacker »

Co bych si vymýšlel? Citoval jsem tu vyhlášku...
Vyhláška č. 341/2002 Sb. , ve znění vyhlášky č. 182/2011 Sb., § 19 odstavec e)

Já bych byl velmi rád, kdyby to protizákonné nebylo a pak bych s radostí jezdil na plyn. Teď budu s radostí jezdit na benzín a na naftu. (mam oboje a benzín mam mnohem radši)
Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha"orientblau on pearl beige
BMW E36 318is tmavě modré kupé
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

JaraX píše:ale ja se bojím že když tam přijedu že jim ty rukavice zrovna dojdou, stejně jako se bojím jet s autem na LPG do garáže.
ano, to se stává, zrovna posledně se mi to stalo, tak potom mám ještě svoje rukavice.

já se zase bojím, že když pojedu s lpg po dálnici, rozsračkuje se mi pneu a budu muset spát na dálnici a čekat až mi někdo s dízlem přiveze náhradní kolo. :D
kotelnu v kufru nechci, to nepřipadá v úvahu, v zimě jezdím na lyže a ačkoliv sice skibox na střechu mám, radši vozím lyže ve skivaku.
a vůbec, často využívám plnou kapacitu kufru.

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
dunnst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dunnst »

Pro někoho LPG prostě není, tak to jednoduše je :-) Nemožnost vjet do podzemních garáží mi přijde jako poměrně pádný argument, pokud je dotyčný víceméně pořád používá. To samé ta kapacita kufru, já tam mam bombu a kolikrát by se mi hodil celý kufr na kdovíco, i když tohle se dá řešit toroidem. Já bych naftu kvůli tomu chrochtání taky nechtěl, ale znám lidi, co to vysloveně vyhledávaj :-)
EX E32 740i LPG Obrázek EX Honda Legend KA9 LPG Obrázek Volvo S80 T6 LPG Obrázek
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

já fakt nejsem nějakým nadšencem nafty, vždyt mám tohle auto v naftě první a možná poslední, bude záležet na okolnostech, jestli si ho pořídím. kdyby dělali 7er nebo bmw auta na lpg s nádrží lpg na místě nádrže na benzín, čili, mohl bych vozit v klidu rezervu v kufru a neměl v kufru bojler, kterej kufr 7er degraduje na kufr krátký fabie, tak bych asi auto na lpg měl.
byly časy, kdy jeden můj známej měl auta na lpg, věčně to měl rozmrdaný, věčně s tím někde stál, takže od těch dob jsem řekl, že lpg mi nesmí přes práh, ale časem reputaci lpg napravili mí dva kolegové v práci, kteří si lpg celkem pochvalují, takže ted už je u mně k lpg odpor jen z důvodu, malého kufru, nebo absence rezervy, což je zatím pro mně nepřijatelný.
jeden z těch mých kolegů měl dlouho starou lagunu kombi, dovoz z holandska a ta měla nádrže v místech, kde je benzínová nádrž, už prý z výroby, čili v kufru neměl bandasku a rezervu stále sebou, to by se mi líbilo, takhle jo.
a pro zajímavost: tu lagunu poslal vloni do šrotu, páč už byla stará a shnilá a pořídil si oktávku 1,9tdi 81kw Bj.2004 :D
ted si to zatím necelej rok pochvaluje.... :D
bodejt ne, když je spotřeba u toho do 5litrů a to nejen podle BC, ale podle tankování a ujetých km.

DDT

Příspěvek od DDT »

Jezdit s LPG do podzemní garáže je protizákonné, nicméně jak říkám nikdy mi to nepřišlo jako důvod tam nejezdit. Tak to bohužel je, netvrdím že je to správné. Pro mně jezdit benzínovým motorem za polovic je prostě dost pádné aby mi to stálo za to to porušovat.
Pokud mi někdo vyvrátí jak jsem tímto chováním ohrožoval spoluobčany na životě tak změním názor.
E38......zase
T613

Příspěvek od T613 »

co bys na tom chtel vyvracet, kdyz ti utece plna bomba tak ten plyn se tam bude drzet a rozpytli se pomalu, takze hrozi vybuch - teoreticky, prakticky ve velkem prostoru jako je nakupni centrum asi ne, ale treba v male garazi to mozne je
pokud ti vytece plna nadrz benzinu tak se casem odpari - docela rychle, samozrejme tam muze nekdo hodit taky vajgl a chytne to - ale nevybuchne :-)

pravdepodobnost uniku plynu je mnohem vetsi - je pod tlakem, se zeptej topenaru proc se resi zivotnost bomb a hlavne ventilu
DDT

Příspěvek od DDT »

Rozumím, asi to nebezpečí hrozí jen v ČR jinak si to neumím vysvětlit. :lol:
E38......zase
m740i

Příspěvek od m740i »

Já nechápu, jak někdo může mít argument nechtít LPG kvůli tomu, že nemůže mít rezervu... A když v autě rezerva je, ale člověk najede já nevím, třeba na střepy či hřebíky, a píchne 2kola najednou, tak na té dálnici spí taky... A za to kolik ušetřím za palivu díky tomu, že mám LPG se mi i dokonce vyplatí když píchnu, tak v nejhorším si zavolat taxíka, naložit tam to kolo, nechat se zavést do nejbližšího pneuservisu a nechat si tam obout fungl novou gumu a taxíkem se vrátit zase zpět...
BMW E38, 740i, r.v.06/1998, 6r manuál ,vin: DK55490. Kosmicky-černá metalíza,šedá kůže... Dlouhodobá pům. spotřeba 11l/100km(N95), nyní LPG s prům. spotřebou 12.5 až 15l/100km
Ex: BMW 730i, r.v. 1991
Renault Laguna,Peugeot 405,Škoda 105,Škoda 120
Odpovědět