Pánové mockrát Vám děkuji za názory a rady.
Jestli jsem to všechno pochopil správně tak vesměs vlastně všichni radíte nechat blok jak je, dobře udělat hlavy a dát to zpět.
Co se týká nikasilu tak o tomhle materiálu nic nevím a tak nemám tušení co ten rýpanec může všechno udělat.
Myslíte že by se to mohlo samo s novýma kroužkama třeba i (jakoby) vybrousit nebo tam ten rýpanec prostě zůstane?
Každopádně ty hlavy udělám stejně.
(podle dotyčného pána někde z prahy, u kterého jsou hlavy, je údajně potřeba vyměnit minimálně 2 - spíš ale 3 ventily na válec. Což by znamenalo 16-32 ventilů. Nechápu to a moc ce mi to nezdá že by byli tak moc špatný když to do poslední chvíle jelo vlastně normálně. Dále vyměnit všechny gufera - což chápu, a dále včechny vodítka ventilů, a jedno zdvyhátko. Zdá se mi to trochu moc nato že to auto jelo dobře ale třeba to jen nepoznám)
moc Vám všem děkuji. Nechám udělat hlavy, vyměnit kroužky na špatném pístu a případně i píst pokud by byl špatný a nechám to složit dohromady. Průběžně Vás budu informovat jak se mi to vyvíjí.
Díkes
M62 GO motoru nebo koupit jiný motor?
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- PJ740
Re: M62 GO motoru nebo koupit jiný motor?
BMW 740i 4,4 1999
Kombinovaná spotreba 14 - 15l LPG/100km
-
Hugo
jen pro upresneni, valce mas z alusilu, ne z nikasilu, nikasil byl u M60.
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
- PJ740
O tom jsem od MrCeasara něco věděl ale nevěděl kdy co a jak ... Díky ...
BMW 740i 4,4 1999
- rajnhold
A ty se divíš, že z toho sešlo?P3RF3KT píše:Řikal ti Mišulin o tom jak se v mojí vozil? Udělaj hodně no, je to fakt znát. I pocitově je cejtit jak to auto v zhruba 5tis. otáček najednou ještě zatáhne a táhne až na konec. Proto jsem chtěl na bigu zkusit porovnat při sprintu se 750i ale jediná v dohledu byla ta Spoonerova a ta víc jak 60 nejezdí, takže z toho sešlo
Jak píše Kajec: V12 navíc Long, je skutečným aristokratem.
S takovým šperkem aby šel někdo na Sprint, tak to může udělat jedině magor.
- Raisidlo77
Ano, je to tak, ani jsem si nevšiml že jsem se nechal unést a neopravil tu mýlkuHugo píše:jen pro upresneni, valce mas z alusilu, ne z nikasilu, nikasil byl u M60.
Jinak opravdu složit a neřešit rýhu. Tím že jsi uvařil ta rýha z největší pravděpodobností nevznikla, a do té doby jsi snad byl s motorem spokojen, ne ?
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
- PJ740
Jo jo. Do té doby absolutně pohoda. Ovšem příčina toho uvaření a následně až samovolné zastavení motoru se stalo díky velkému přetlaku v chladící soustavě a to s největší ba spíš 100% příčinou plynu. Praskla jakási membrána v redukoru a začal se tlačit plyn do vody až to nevydržela tahle hadice. Nikdy předtím to netlakovalo.
Dokonce se mi již stalo něco podobného zkraje minulého roku. Opět zřejmě prasklo těstění v reduktoru a tenkrát to odnesl chladič vody. Praskl v tom plastovém boku. Tenkrát jsem koupil nový chladič z druhovýroby a řádně odvzdušnil. Vyměnil se reduktor plynu a pak se jezdilo určitě půl roku a pak se stal tenhle problém s prasklou hadicí a následně uvaření. Ten rok jsem najel s autem 60tis a krom těchto závad jsem s autem prakticky nic nedělal. Kdyby tlakoval motor sám osobě tak bych to jistě poznal dřív než za půl roku.
Dám na vaši radu a nechám to být. Mě se to také zdá rozumné. Nové kroužky toho napraví dost. Popřípadě ještě uvidím v jakém stavu bude píst. Nechám dát dokupy hlavy a složí se to. Ještě se zeptám. Když už to mám rozebrané - leštili byste sací kanály? Samozřejmě jsem rád když auto jede ale nejsem vyložený závodní a 7er se na závodění ani moc nehodí
Každopádně pokud by to byl razantní rozdíl asi bych do leštění ještě investoval.
Díky za Vaše reakce
Dokonce se mi již stalo něco podobného zkraje minulého roku. Opět zřejmě prasklo těstění v reduktoru a tenkrát to odnesl chladič vody. Praskl v tom plastovém boku. Tenkrát jsem koupil nový chladič z druhovýroby a řádně odvzdušnil. Vyměnil se reduktor plynu a pak se jezdilo určitě půl roku a pak se stal tenhle problém s prasklou hadicí a následně uvaření. Ten rok jsem najel s autem 60tis a krom těchto závad jsem s autem prakticky nic nedělal. Kdyby tlakoval motor sám osobě tak bych to jistě poznal dřív než za půl roku.
Dám na vaši radu a nechám to být. Mě se to také zdá rozumné. Nové kroužky toho napraví dost. Popřípadě ještě uvidím v jakém stavu bude píst. Nechám dát dokupy hlavy a složí se to. Ještě se zeptám. Když už to mám rozebrané - leštili byste sací kanály? Samozřejmě jsem rád když auto jede ale nejsem vyložený závodní a 7er se na závodění ani moc nehodí
Díky za Vaše reakce
BMW 740i 4,4 1999
-
Hugo
kdyz chces davat nove krouzky, tak jedine origo od BMW podle VINka... abys pak nebrecel 
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
-
tanner540i
Nemuzes dat nove krouzky bez noveho honovani.. Bud na ten spodek vubec nesahej, nebo sezen druhej. Nema cenu opravovat jeden valec, navic vlozkou.
Ale jestli se motor zastavil sam, tak se dost mozna pridrel, takze ta ryha muze byt od toho..
Ale jestli se motor zastavil sam, tak se dost mozna pridrel, takze ta ryha muze byt od toho..
- PJ740
Aha, a pokud by to bylo přidřený tak bych to na chodu motoru nebo výkonu nějak poznal? Protože jsem žádný rozdíl nezaznamenal.
BMW 740i 4,4 1999
-
tanner540i
A motor chcipnul sam, nebo si ho zastavil ty? Na chodu by si to poznal - ztrata vykonu, rachot.
Taky nevim, jestli mas motor s vanosem nebo bez. Pokud bez, tak bych osobne koupil druhy, je jich vcelku dost a za dobry penize..
Taky nevim, jestli mas motor s vanosem nebo bez. Pokud bez, tak bych osobne koupil druhy, je jich vcelku dost a za dobry penize..