M62 GO motoru nebo koupit jiný motor?

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
PJ740

Re: M62 GO motoru nebo koupit jiný motor?

Příspěvek od PJ740 »

Motor mám s vanosem a je jich právě málo. Motor chcípnul po vyřazení rychlosti sám a nastartovat již nešel. Po schladnutí měl poté zase normální zvuk i výkon.
BMW 740i 4,4 1999

Kombinovaná spotreba 14 - 15l LPG/100km
tanner540i

Příspěvek od tanner540i »

Tak to bych mel prave trochu obavu, ze tam ten skrabanec predtim nebyl a je to dusledek toho prehrati.. Na tvem miste bych se pokusil sehnat druhy motor, byla by to nejjednodusi cesta. Pokud se nepodari sehnat motor za rozumnou cenu (tak do 30ti), nech udelat hlavy a spodek neres, stejne s tim nic neudelas. Btw. tlaky se pred rozebranim asi nemerily co?
PJ740

Příspěvek od PJ740 »

Tlaky se pře rozebráním měřily. Byl to sice starý měřák ale udělali se všechny válce a ten co má teď ten škrábanec tak byl horší ale (nevím jestli na tom měřáku souhlasily čísla s tím jak by měli) když tak zavzpomínám tak - dám příklad, ten špatný válec měl třeba 10,1 a ty dobrý válce měli 10,6 nebo 10,7 atd. největší rozdíl byl v tom že na tu hodnotu u špatnýho válce se musel motor otočit několikrát než to natlačilo. Kdežto u těch dobrejch válců se motor jednou otočil a okamžitě tam ta hodnota byla.
Tenhle obrovskej rozdíl ale samozřejmě mohl být taky z důvodu špatných kroužků. Každopádně od doby přehřátí a zastavení motoru až do teď jsem najel zhruba 10tis km a bylo to pořád prakticky stejný. Bralo to olej na cca 1000-1500km 2l oleje a každých asi 300 - 400km jsem měnil nebo čistil svíčku prtože se zahnojila olejem. Jinak to bylo pořád stejné.

Je mi jasné že opravovat ten blok by byl velký, drahý a zbytečný problém. A že lepší je koupit jiný motor. Asi ho budu pomalu shánět protože jich moc není a zatím jen dám dohromady hlavy a nechám to složit. Zřejmě je to nejjednodušší.
BMW 740i 4,4 1999

T613

Příspěvek od T613 »

prvorade bys mel zjistit jestli to zere olej vrchem nebo spodem, pokud spodem tak je motor na vyhozeni, ale nejspis to bude zrat vrchem pres stiratka ... i tak je to silene moc
pokud jsi ho uvaril tak zaklad je premerit pravitkem blok a obe hlavy jak moc jsou nebo nejsou zkroucene, druha vec jsou pripadne praskliny, taky muzes zjistit ze jsou hlavy na odpis a oprava by stala nesmysl

ten skrabanec je taky otaznik kdy vznikl, ale proc by mel vzniknout zrovna pri uvareni, to neni moc pravdepodobne ... at je to jak chce stejne nic jineho nez ho nechat tak ti nezbude, protoze jak uz to bylo receno nejake vlozkovani je mimo, vyhozene penize a stejne by to vedle pravdepodobne k destrukci spodku, musel by jsi udelat vsechny valce coz by zase stalo nesmysl

bohuzel mas zrovna ten nejhorsi motor co muze byt, vanos kterych je malo a je sravejsi

i tak je to celkem riziko ze vrazis penize do hlav a nakonec motor kiksne o par tisic km pozdeji, kdyz uz to mas venku tak to chce poradne zkontrolovat spodek, saly, kliku zda neni nikde chycena atd jestli nebude lepsi opravdu zrovna sehnat druhy motor, ktery pak muzes zrovna taky rozhodit a udelat at mas klid
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Říkal jsem ti to rovnou... uteč od toho motoru, nech si ho v garáží na díly, nebo to, co je zdravý, rozprodej, ale ani ty hlavy bych nijak negenerálkoval. Za tu cenu seženeš motor. Btw - co tam prostě místo M62B44TU šoupnout bezvanos a buď nechat ofiko schválit, s tím, že bezvanos + schválení asi vyjde i lacinějc, než samotnej vanos motor a nemusíš se klepat, že budou vanosy po smrti, nebo to prostě jen přehodit a "pomoct" tomu raznicema, ikdyž to je takovej tuning romale. Jen nevím, jestli nejsou třeba u vanosu i jiný katy, nebo tak. A musí se pořešit i elektrika. A nevím, jestli jde DME5.2, nebo co tam máš, překódovat z vanosácký na bezvanos. Výměna jednotky by zase znamenalo řešení EWS a IKE, ale taky to není neřešitelný a rozhodně snazší, než třeba u E65 :-P :-D
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
PJ740

Příspěvek od PJ740 »

Ne že bych to nějak výrzně zjištoval ale někdo mi říkal že ty motory zaměnit kůli elektrice nejde. A že i ta omáčka kolem motoru je taky jiná. Jen nevím abych to co ušetřím na koupi motoru bezvanos neprodělal na dávání dohromady té omáčky ... kabeláž - řídící jednotky atd. navíc někoho kdo mi to bude dávat dohromady aby tomu rozuměl a nedělal to aktivně týden v kuse. A nenechal si to taky zaplatit. e65 je samozřejmě zase o něco složitější a tam bych se do toho už vůbec nepouštěl.

Vidím to tak že dám dohromady vršky. nechám okouknout spodek abych věděl že není úplně na sračku ale to nebude a nechám to složit. Potřebuju už jezdit do práce. Pokud odejde motor tak pak koupím jiný s tím že budu vědět že tadyten má vršky dobrý a třeba by se to nechalo prodat.
BMW 740i 4,4 1999

Hugo

Příspěvek od Hugo »

PJ740 píše: Bralo to olej na cca 1000-1500km 2l oleje a každých asi 300 - 400km jsem měnil nebo čistil svíčku prtože se zahnojila olejem. Jinak to bylo pořád stejné.
ta svicka byla na valci s ryhou? ... pred uvarenim motor olej nezral?
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
PJ740

Příspěvek od PJ740 »

Přesně tak, svíčka byla na tom válci s rýhou a předtím jsem olej absolutně nedolíval a držel se stále na rysce
BMW 740i 4,4 1999

Hugo

Příspěvek od Hugo »

Ventily na tom valci jak vypadaly? Nebyly nadmerne od karbonu? Kdyz byly ve stejnem stavu jako ostatni ventyly, tak na 99% ten olej pronika spodkem, pres tu ryhu nebo ze stiraci krouzky nestiraj (jsou znicene, zlomene nebo jen pripecene)... az muzes mrknout na ty krouzky, kdyz to mas rozebrane, jestli jsou OK, tak jedine ten skrabanec dela tu spotrebu oleje, takze jinej blok = jinej motor. Kdyby byly ventily nejak nadmerne od karbonu tak by byla sance ze olej pronika cez gufera ventilu a byla by sance to opravit, ale kdyz je to pres tu ryhu tak bohuzel....
BMW 740iA E38 09/1994; diagnostika INPA a DIS
MrCaesar

Příspěvek od MrCaesar »

Já nevím... prostě motor je jeden mechanickej celek, kterej se plus - mínus rovnoměrně opotřebovává a když něco nevydrží a kixne, nelze přece čekat, že zbytek bude v jiným stavu než "zachvíli půjde taky". Buď komplet GO za neuvěřitelný prachy, nebo jinej motor. Jen hlavy se podle mě nevyplatěj...
"Sedmej" - Báwosedmaétřicetvosumpičo 1995 DG00309
"Chlapec" - Třicetčtyrkapětdvapětkapičo
Odpovědět