lada.blaha E38 750i

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
T613

Re: lada.blaha E38 750i

Příspěvek od T613 »

Ze se tady resi kraviny, to musis preskocit, tohle je klasika na kazdem foru, lidi se bavi na cizim nestesti :-)

Pokud jsi vyuceny jako slaboproud tak s multimetrem za 99kc jsi mel behem 10 minut najit, ktery okruh zere baterku. V BMW je elektriky sice vic, ale je hodne dobre navrhnuta a prehledna ... tohle nechapu co se ti hnusi, nebo tady v necem kecas a je jinak.
Jinak se zopakuju, pokud chces auto vratit - je to vec dohody vas dvou, o tom zadna. Ale nejlepsi je fakt zjistit co tomu presne je, to ti rekne diagnostika. Muze to byt totalni kravina za par stovek a usetri to cas obou stranam i treba penize za odtah a dalsi zbytecne handrky. Vracet auto s tim, ze nejede, ale nevi se PROC nejede je dost blbe i pro puvodniho prodejce - to si uvedom.
kalashnikow

Příspěvek od kalashnikow »

Já bych se rozhodně zdržel komentářů ve stylu "pošli ho někam, ....er se na něj" apod. od lidí, kteří s tím nemají nic společného.

Ale pokud se chcete domluvit v dobrém, určitě by bylo dobré sehnat někoho s diagnostikou a až se prokáže, co s tím je (a že to na 99% nebude nic vážného) tak se třeba domluvit s Vojtou na nějaké spoluúčasti, pokud bude mít zájem. Určitě mi to příjde jako lepší možnost, než hned auto vracet.

A v ústeckém kraji máš spoustu lidí, co se BMW věnují, stačí kouknout na BMW klub a zaplatit pětikilo.

A to že převodovka řadí chaoticky může přímo souviset s nepravidelným chodem motoru.
korado87

Příspěvek od korado87 »

Nedá mi nevyjadriť sa, ja ako predávajúci by som v žiadnom prípade nič nebral naspäť. Spoonera síce osobne nepoznám, ale neverím tomu, že by to bol nejaký podvodník aby ti vedome predal šrot len aby sa ho zbavil. Je to staré osemnásťročné auto, ktoré asi nebolo v tip top stave, predsa je logické že na ňom môže odísť čokoľvek a kedykoľvek! Ja už som sa poučil, že nie som taký bohatý aby som si mohol dovoliť kupovať lacné veci (a to neplatí len o autách)... Záruka pol roka na 18r auto? :o to predsa nemyslíš vážne... :roll:
E38 V12 * long
E38 V12 * extra-long
E38 V12 * heavy-long
E66 V8 * daily plynový Individual long
KOmar

Příspěvek od KOmar »

Taky mi to nedá a přihřeju si polívčičku když tu moji sedmu stále prodávám :D rozhodně bych si auto zpět nevzal. Jak jsi napsal prolezl jsis ho vyzkoušel a vse bylo v pohode. To ze se ti po par dnech posere je hold riziko, zvlášť v téhle cenově kategorii. Pokud si nasel chyby ktere se ti nelibili mel jsi zadat slevu!!!Ja kdyz jsem jel pro tu svoji pastiku a to jsem v autech lama, tak by me huba bolela chtít vrátit penize i kdyz z auta chcal olej kterej pri koupi nezjistis, prosakovala voda, lanovody atd atd Jarax by mohl vypravet kolik jsem do toho nasypal. Hold moje blbost mas si sebou vzít odborníka s diag. a dat se na modleni protoze ani to neni záruka dobre koupě...

Jen přidám mou zkušenost prodával jsem Alfu 156 Gta v super stavu, po měsíci mi vola borec ze se mu rozsypala převodovka a jestli mu neprispeju na opravu ze nova stoji 130 000,- nevím proc to zkoušel asi proto ze jsem takovej dobrák. Ale to uz jsem se nasral i ja, co si to hovado vubec myslelo :roll:

Ještě doplním, pokud se oháníš půlroční zárukou. Mel by jsi auto reklamovat a předat prodejci k tomu aby odstranil skryté vady. Myslím si ze pri prodeji zádné zatajeny nebyly. spooner auto neprevezme tudiz s nim nesmis jezdit ani jej opravit na vlastni naklady pokud reklamujes, to je na prodejci :-D a za jak dlouho se to asi vyresi par let to asi potrva. jak uz tu nekdo psal v tehle cenove relaci je to zbozne prani ohanet se soudy :-D
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Ano jsem podvodník. Proto jsem hned po koupi obětoval svůj čas a sháněl jsem Láďovi co nejlevněji monitor navigace + jsem mu byl ochotný zajet do Polska pro díly, které bude potřebovat pro svou 750i :roll:.

Zprvu jsem měl snahu se nějak domluvit a společně vymyslet nějaké řešení. Ani jednou však Láďa na tyto moje pokusy nereagoval. Když psal o problému se startováním, tak Perfekt napsal něco o možné závadě ŘJ motoru. Řekl jsem si: "Dobrá, nejsem si toho vědom, ale mohlo to být už při prodej, tak pokud to bude tímhle, tak ti seženu za své peníze druhou jednotku a pošlu."
Ale tak když vidím, že Láďa není schopen zajet na diagnostiku a říct mi, co vlastně je tedy špatně, tak už ztrácím snahu a ochotu cokoliv řešit. Celé mi to připadá absurdní a k smíchu. Ještě, že se Láďa nedomáhal reklamace až po 5 měsících užívání auta :D.

Co se týče těch věcí, které jsi popsal, tak o všem jsme se bavili před prodejem. Na nožní brzdu se tvůj otec ptal a říkal jsem, že nefunguje. Také jsem říkal, že na autě není proveden žádný základní servis. Ani v motoru ani na podvozku. Takže se divím, že jsi měl odvahu s tím jet 200km/h... O airbagu jsem ti také říkal. V autě je, ale svítí kontrolka, tudíž klasický problém se zátěžovou dečkou v sedadle spolujezdce. Jedinou věc, kterou jsem udělal byla výměna pravého předního tlumiče, protože byl po smrti.
S tím nepravidelným chodem motoru a smradem je to zajímavé, jelikož za mého vlastnictví běžel motor hladce. Navíc ani já při převozu auta z Litvínova, ani ty při cestě z Ostravy do Ústí jsme se neudusili zplodinami. A myslím, že takové závady by si kdokoliv všiml po prvních kilometrech ne-li metrech :?.
Tvůj nález loužičky, je taky velice přesně identifikovaná závada. Víš jistě, že je to z tohoto auta? Mě stálo celu dobu před domem a občas i v garáži a nikde jsem žádnou loužičku neměl.
Kolem auta jsme chodili hodinu. Myslím, že jsi měl víc než dostatek času si obejít auto dokola a v interiéru vyzkoušet cokoliv tě napadlo. Na co jsem si vzpomněl hned, to jsem řekl sám, na další detaily jste se doptávali. Ale nic jsem netajil.

S těmi penězi máš pravdu. Už je nemám a vrazil jsem je do bytu, který rekonstruuji. Je to moje blbost. Ale to byla asi taková hloupost, jako když vy jste hned prodali druhé auto. Taky jste nepředpokládali, že nastanou nějaké komplikace.

A myslím, že je fajn to tady řešit veřejně na diskuzním foru. Ať si to přečtou i ostatní a klidně napíšou svůj názor. Na fejsbuku jsme zatím nevyřešili nic, tak třeba tady se nám to společnými silami podaří ;)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

Ládo, každopádně bys to auto měl dotáhnout na diagnostiku, jinak se nehneš z místa. Perfekt ti nabízel diagnostiku přes nějakého člověka v místě tvýho bydliště, já vím o další diagnostice v Ludvíkovicích za Děčínem u Venci, ke kterému jezdím už 12 roků. krom toho tam na tohle auto má určitě i dost ND.
je to jen na tobě. taky věřím, že se ti na autě posrala jen nějaká blbost za pár stovek.
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
lada.blaha

Příspěvek od lada.blaha »

Hale Vojto, já si na ty závady co si teď napsal nestěžuju a psal sem že mi to nevadí, co mě štve je ten motor. Samozřejmě že auto před tím nesmrdělo , to začalo až s tím jak tam vyskočil nouzák motoru. Já bych to tipnul na lambda. Loužička je z toho auta. Auto sem zaparkoval a když jsem šel z šichty tak tam najednou byla. Další den se situace opakovala. OK pojďme to vyřešit. Poraďte mi někoho na tu diag v mém okolí a když to bude blbost tak to vyřešíme.
Alfa Romeo 166 3,0
BMW E38 750i V12
Škoda 110R
Mercedes Benz W124
Spooner

Příspěvek od Spooner »

No konečně nějaké rozumné slovo.
Láďo, prosím tě, teď mi ještě řekni jednu věc :).
Tohle téma jsem ti naboural s tím, že chceš auto vrátit a že já ho tedy nabízím k prodeji. Ozval se mi zájemce, který měl o auto zájem. Domluvil jsem se s ním a on se s tebou telefonicky spojil, aby se na auto přijel podívat. Auto by si odvezl a ty by jsi měl peníze. Proč jsi to tedy zrušil?
Tohle mi přijde trochu podpásovka :(. Opravdu jsem se snažil a tohle bylo nejlepší řešení pro oba. Ty by jsi měl peníze a nemuselo by se auto vozit zpět do Ostravy.
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
NORMANN

Příspěvek od NORMANN »

lada.blaha píše:Hale Vojto, já si na ty závady co si teď napsal nestěžuju a psal sem že mi to nevadí, co mě štve je ten motor. Samozřejmě že auto před tím nesmrdělo , to začalo až s tím jak tam vyskočil nouzák motoru. Já bych to tipnul na lambda. Loužička je z toho auta. Auto sem zaparkoval a když jsem šel z šichty tak tam najednou byla. Další den se situace opakovala. OK pojďme to vyřešit. Poraďte mi někoho na tu diag v mém okolí a když to bude blbost tak to vyřešíme.
Ládo ted jsem si vlastně uvědomil, že jsem svoje E38 tds kupoval před těmi 6 roky právě v Ústí nad Labem a moje první cesta s ním před podpisem smlouvy vedla právě na diagnostiku do Autográl BMW Ústí nad Labem.
tam je nejlepší možné prověření auta, provedli mi tam tenkrát důkladnou celkovou prohlídku, nejen elektroniky, ale všeho, tlumiče, brzdy, řízení atd. zacáloval jsem sice asi 1300,- ale nelitoval jsem toho!
takže na tvým místě bych zajel právě tam, nemáš to z domova ani daleko, sjedeš jen kopec a podél Labe směr Děčín, jsi tam dřív, než řekneš švec.
sice si tam vyslechneš, že máš blbý kola, že tohle a támhle, ale vše dobře poslouchej a pamatuj si to, klidně si to i nahraj na telefon, kterej budeš mít tajně v kapse, doma si to pak můžeš přehrát a upomeneš si tak na plno věcí, kterýs zapomněl, nebo přeslechl, jinak ti o celý prohlídce vyjedou protokol, kde to všechno budeš mít černý na bílým, sice asi v němčině, ale základní věci pochopíš, zbytek se zeptáš jich, nebo tady na foru. hlavně fakt začni tou diagnozou a zbytečně s tím nikde nejezdi! at se neposere něco už fakt důležitýho!
Freude am Fahren mit E38 725tdsA / E39 525tdsA Touring, E39 530dA Touring 142kw

Ex: 2x E12 520, E12 525, E28 527i, E32 735i+ E30 316i, E34 520i touring, E34 525ixA touring
lada.blaha

Příspěvek od lada.blaha »

Řekl jsem mu že to zkusím vyřešit. Jestli je to blbost tak se nic neděje a s autem budu dál pokračovat v plánu. Potřebuji s tím ale pomoct.
Alfa Romeo 166 3,0
BMW E38 750i V12
Škoda 110R
Mercedes Benz W124
Odpovědět