vysoka spotreba 730i

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
herman17

Re: vysoka spotreba 730i

Příspěvek od herman17 »

Tak uz si to vyresil? Ja mam ten stejny motor a kdyz sem auto koupil, zralo 20l , nyni zere 12-13 l a to jezdim kratky vzdalenosti + mesto. Nejvic delala vaha vzduchu, ktera byla v haji a ted sem vymenil jednu lambdu a jeste to trochu kleslo a benzinem uz nesmrdi. Zavady jsem zjistil u Jaraxe na diag ;) nic jinyho sem nemenil
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Rostik

Příspěvek od Rostik »

Jake jste kupovali lambda sondy ?? Chci je teď preventivně vyměnit sem tam se stejně na diag ta jedna zobrazí jako sporadická chyba a auto žere od poslední opravy pořád 18-19l za což možná může ten skvělý servis.. :roll: Budu teď kontorlova i sání jelikož to nemá ani úplně pravidelný chod..
herman17

Příspěvek od herman17 »

Tusim, ze to je lambda BOSCH urcena pro e38, tu univerzalni prej radsi nebrat ;)
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
herman17

Příspěvek od herman17 »

Ja sem mel ted problem s tim, ze se mi nejspis sekl plovak, ukazovalo to dojezd 80km a bylo tam na raficce tak 10l a uz jsem nemohl nastartovat. Musel sem proste dolit benzin :( pritom kdyz jsem pocital spotrebu, mel by tam jeste ten benzin byt. Tu prumernou mi to vzdycky ukazovalo presne, kdyz sem ji pocital. Tak nevim no , ted uz nenechavam raficku klesnout pod 20litru :evil:
Obrázek
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Já když jsem vyměnil lamdasondy a svíčky, tak mi klesla spotřeba o 10l a o dalších 5l po kompletním přetěsnění sání jinaj mi BC ukazuje spotřebu o cca 2l větší :roll:
BMW e34 525TDS, ex BMW e38 740iL :(
herman17

Příspěvek od herman17 »

Svicky jsem menil vlastne taky. Jo a ohledne tesnosti sani... Jak vlastne poznam, ze neni tesny :D a v kterych mistech se to pretesnuje?
Obrázek
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Sundaval jsem celé sání a měnil jsem těsnění co je za klapkou 1ks, pod membránou 1ks, a na hlavách 4ks ... Projevovalo se to nepravidelným chodem, hlavně když byl motor studený, musel jsem to po startu držet pod plynem jinak to zdechlo, také vynechávaly válce a auto špatně táhlo. Byl to děs strašně se to hádalo.. Myslím si že všechny tyhle motory, budou mít po 5 letech to těsnění vyhřátý a tím ztvrdlý. Nové těsnění bylo krásně pružný, skoro jak gumička do vlasů, to staré bylo tvrdé jak plast a bylo strašně křehké.

Jinak jsem si nové těsnění objednal z USA a za cenu cca 1100 kč, za celou sadu :lol: ... cena v ČR cca 2500 kč :roll: :roll:
herman17

Příspěvek od herman17 »

Tak s tim problem nemam, asi to necham byt, motor mi jede krasne i za studena :)
Obrázek
Big Mára

Příspěvek od Big Mára »

Jo u mě to byl už extrém, když jsem sundal sání, tak šlo vydět jak to na hovno těsnilo, ale za těch 1100 kč to stojí za to přetěsnit. Zas takový ranec to není, navíc když si to člověk přetěsní sám. ;)
Raisidlo77

Příspěvek od Raisidlo77 »

Jak to tak čtu, tak po mojí generálce sání (nové - filtr, hrdlo, klapka, membrána, trubka a všechno těsnění) snad klesnu z 11L taky o 10L :lol:

Rostik> Dle typu a značky (Denso / NGK) od 1000,- do 2500,-/ks.
"Zatím prodáváme auta a ne hodnoty Cx.." šéf BMW Kuenheim při představení E38
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10062
BMW E38 750iXL - 1997 - DG10161
exBMW E38 750iA
exBMW E38 740iA
Odpovědět