to mi delala tycka stabilizatoru..
ad kola jeste to chce pryc ten asfalt a zbytky lepidla po zavazi, ale to se odstranuje spatne
Moje Prve BeEmWe E38 750iL V12
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
- oxik
- Tomas750iL
Re: Moje Prve BeEmWe E38 750iL V12
no tak lepidla dam dolu a ten asphalt myslis v strede z vnutornej strany ako idu skrutky? tam se to sakra tazko dava dole ale v podstate to nieje vidiet ked to bude na aute ...
ta tycka stabiku je vymenena . ma cca 5000km
ta tycka stabiku je vymenena . ma cca 5000km
V12
- Tomas750iL
Hosi zaujimalo by ma ako vam radi prevodovka... Ja som si tu svoju nechal vymenit a radenie sa celkom zlepsilo ale stale tam badat iste problemy. Skusal som staru a aj tuto novu pouzivat tak ze hned po nastartovani zaradit D a ist... ovsem by som povedal ze stale rovnaky problem a to je ten ze prevodovka nechce prehodit za studena vyssi stupen. ked zaradim D a idem tak kludne toci 2000 otaciek a nic... jemne pridam ide to stale viac a viac az do 3000 otaciek a zrazu asi 1 az 2 sekundy a potom s celym autom ako keby cukne smerom dopredu a prevodovka prehodi z 2500 alebo aj z 3000 otaciek z jednotky na dvojku.
po ako keby zohriati prevodovka radi celkom fajn ale pri silnejsom pridani plynu prevodovka je citit ze preraduje.
preto ma zaujima ako radi vasa prevodovka a ci je to normalne... idealne by bolo sa previest v niakej inej e38 a zistit ako to radi na inom aute.
skratka ked si zavriem oci a jazdim tak viem presne kedy prevodovka preradi
po ako keby zohriati prevodovka radi celkom fajn ale pri silnejsom pridani plynu prevodovka je citit ze preraduje.
preto ma zaujima ako radi vasa prevodovka a ci je to normalne... idealne by bolo sa previest v niakej inej e38 a zistit ako to radi na inom aute.
skratka ked si zavriem oci a jazdim tak viem presne kedy prevodovka preradi
V12
- oxik
Tak to, ze za studena toci neco malo pres 2000rpm bych rekl, ze je normalni. Po par stovkach metru se trosku zahreje a pak uz radi samet. Pokud je ohrata na provozni teplotu, necitim ze radi.. ani v zatahu do kopce..v tom at se jde DSG bodnout, steptronic radi lip
Obcas se mensimu cuknuti pri razeni nevyhnu, ale myslim ze to je v poradku, horsi je to pri studene prevodovce, to mi jednou cuklo tak, ze jsem myslel, ze mi vyletela z ulozeni
Uvidim po repasi menice, jak se zmeni chovani..
Uvidim po repasi menice, jak se zmeni chovani..
-
zzeli
Tohle mi presne dela, ale z 2. na 3. stupen a jen uplne poprve a jen uplne studena. Po prvnim uspesnem prerazeni v cca 3000 ot. se to nejak profoukne a uz je to pak ok. Z jednicky na dvojku ok a i zbytek je ok. Jinak kdyz je uplne studena, tak obecne radi malinko vyse, ale to si myslim, ze je normalni. Po zahrati zatim naprosto v pohode, nezpozoroval jsem ani jednou, ze by byl nejaky problem s razenim. Jak pise oxik, ze obcas umi cuknout, tak to je imho proto, ze se nahodou ocitne v nejake situaci, kdy kvuli prudke zmene otacek motoru proste cuknout musi. Napr. jedes, trochu pridavas a v momente, kdy by prevodovka radila nahoru, pridas vic a na posledni chvili tedy prevodovka zaradi jiny stupen nez mela puvodne v planu (treba naopak podradi). CVT to samozrejme neni, ale to je moc dobre. DSG jsem nejel.Tomas750iL píše:pridam ide to stale viac a viac az do 3000 otaciek a zrazu asi 1 az 2 sekundy a potom s celym autom ako keby cukne
Jinak u me prevodovka reaguje na sklon silnice (i kdyz spis si meri otacky vs. kroutak co po ni chci, proste najednou jedu do kopce, s plynem nehybu a ona si podradi) a na rychlost seslapnuti plynu. Kdyz nechci aby podradila, tak seslapuju pomalu. Kdyz dupnu, tak podradi zpravidla o jeden stupen. Pri kickdown ze sebe vyda vse
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
- oxik
když to píšeš, tak mi to taky dělá ze 2>3 nikoli z 1>2..z kopce brzdí pokud chvilku stojím na brzdě, ale ty 2t moc neubrzdí..když jedu z chaty tak jedu asi 100m z kopce lesní cestou na M1 a ještě brzdím nohou, abych se nerozjel nad 20kmh kvuli kamenům..
ad DSG, najel jsem s tím asi 50km v novém Multivanu 4Motion (Najeto asi 1500km) 2.0BiTDI a horší kombinaci motor + 7°DSG neznám
ad DSG, najel jsem s tím asi 50km v novém Multivanu 4Motion (Najeto asi 1500km) 2.0BiTDI a horší kombinaci motor + 7°DSG neznám
- Tomas750iL
Tak to asi bude dobre a necham zatial napokoji prevodovku. Ale ak by niekto z bratislavy mal e38 a ze by sme sa previezli aby som mohol vediet ako sa chova ina sedma... Nakolko ja som strasne citlivy a citim sebemensie cuknutie
Ale okrem prevodovky sa riesilo plno dalsich veci
Vymena domceka riadenia
Vymena servo hadic
Vymena hadic od prevodovky do chladica
Repas komplet kardanu
Montaz a demontaz kardanu
2 pouzite gumy plus prezutie
Novy servo olej 2litre
Vymena a montaz prevodovky
Vymena a montaz hydromenica
Novy olej do prevodovky
Geometria
Toto vsetko ma stalo 1785 eur vratane dielov a prace.
Ale okrem prevodovky sa riesilo plno dalsich veci
Vymena domceka riadenia
Vymena servo hadic
Vymena hadic od prevodovky do chladica
Repas komplet kardanu
Montaz a demontaz kardanu
2 pouzite gumy plus prezutie
Novy servo olej 2litre
Vymena a montaz prevodovky
Vymena a montaz hydromenica
Novy olej do prevodovky
Geometria
Toto vsetko ma stalo 1785 eur vratane dielov a prace.
V12
- Spooner
Včera jsem mu volal a čalounění vyhřívaného volantu prý není problém. Takže otázka zní... kdo to vyzkouší jako první?Spooner píše:Zkusím se zeptat tady "svého" čalouníka. Obšívá volanty např. i pro všechny pobočky AAA v ČR, tak třeba řekne něco povzbudivého
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
- Tomas750iL
Hosi na tejto stranke diel cislo 1 je stabilizator na bmw750 predna naprava? nieje to niake moc lacne?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E38/E ... zer_front/
http://bmwfans.info/parts-catalog/E38/E ... zer_front/
V12
- herman17
to ti prijde levny za 3x ohnutej drat?
Kdyz jsem delal kdysi celou napravu, tak toto jsem nemenil nikdy. Ma to velkej vliv na jizdni vlastnosti?
Kdyz jsem delal kdysi celou napravu, tak toto jsem nemenil nikdy. Ma to velkej vliv na jizdni vlastnosti?
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné

http://WWW.BOZENOV.CZ
http://WWW.BOZENOV.CZ