Moje Prve BeEmWe E38 750iL V12

zde se můžete vy a vaše auto představit
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
oxik

Re: Moje Prve BeEmWe E38 750iL V12

Příspěvek od oxik »

to mi delala tycka stabilizatoru..

ad kola jeste to chce pryc ten asfalt a zbytky lepidla po zavazi, ale to se odstranuje spatne
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Tomas750iL

Příspěvek od Tomas750iL »

no tak lepidla dam dolu a ten asphalt myslis v strede z vnutornej strany ako idu skrutky? tam se to sakra tazko dava dole ale v podstate to nieje vidiet ked to bude na aute ...

ta tycka stabiku je vymenena . ma cca 5000km
V12
Tomas750iL

Hosi zaujimalo by ma ako vam radi prevodovka... Ja som si tu svoju nechal vymenit a radenie sa celkom zlepsilo ale stale tam badat iste problemy. Skusal som staru a aj tuto novu pouzivat tak ze hned po nastartovani zaradit D a ist... ovsem by som povedal ze stale rovnaky problem a to je ten ze prevodovka nechce prehodit za studena vyssi stupen. ked zaradim D a idem tak kludne toci 2000 otaciek a nic... jemne pridam ide to stale viac a viac az do 3000 otaciek a zrazu asi 1 az 2 sekundy a potom s celym autom ako keby cukne smerom dopredu a prevodovka prehodi z 2500 alebo aj z 3000 otaciek z jednotky na dvojku.

po ako keby zohriati prevodovka radi celkom fajn ale pri silnejsom pridani plynu prevodovka je citit ze preraduje.

preto ma zaujima ako radi vasa prevodovka a ci je to normalne... idealne by bolo sa previest v niakej inej e38 a zistit ako to radi na inom aute.

skratka ked si zavriem oci a jazdim tak viem presne kedy prevodovka preradi :D
V12
oxik

Příspěvek od oxik »

Tak to, ze za studena toci neco malo pres 2000rpm bych rekl, ze je normalni. Po par stovkach metru se trosku zahreje a pak uz radi samet. Pokud je ohrata na provozni teplotu, necitim ze radi.. ani v zatahu do kopce..v tom at se jde DSG bodnout, steptronic radi lip :D Obcas se mensimu cuknuti pri razeni nevyhnu, ale myslim ze to je v poradku, horsi je to pri studene prevodovce, to mi jednou cuklo tak, ze jsem myslel, ze mi vyletela z ulozeni :D
Uvidim po repasi menice, jak se zmeni chovani..
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Tomas750iL píše:pridam ide to stale viac a viac az do 3000 otaciek a zrazu asi 1 az 2 sekundy a potom s celym autom ako keby cukne
Tohle mi presne dela, ale z 2. na 3. stupen a jen uplne poprve a jen uplne studena. Po prvnim uspesnem prerazeni v cca 3000 ot. se to nejak profoukne a uz je to pak ok. Z jednicky na dvojku ok a i zbytek je ok. Jinak kdyz je uplne studena, tak obecne radi malinko vyse, ale to si myslim, ze je normalni. Po zahrati zatim naprosto v pohode, nezpozoroval jsem ani jednou, ze by byl nejaky problem s razenim. Jak pise oxik, ze obcas umi cuknout, tak to je imho proto, ze se nahodou ocitne v nejake situaci, kdy kvuli prudke zmene otacek motoru proste cuknout musi. Napr. jedes, trochu pridavas a v momente, kdy by prevodovka radila nahoru, pridas vic a na posledni chvili tedy prevodovka zaradi jiny stupen nez mela puvodne v planu (treba naopak podradi). CVT to samozrejme neni, ale to je moc dobre. DSG jsem nejel.
Jinak u me prevodovka reaguje na sklon silnice (i kdyz spis si meri otacky vs. kroutak co po ni chci, proste najednou jedu do kopce, s plynem nehybu a ona si podradi) a na rychlost seslapnuti plynu. Kdyz nechci aby podradila, tak seslapuju pomalu. Kdyz dupnu, tak podradi zpravidla o jeden stupen. Pri kickdown ze sebe vyda vse :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
oxik

Příspěvek od oxik »

když to píšeš, tak mi to taky dělá ze 2>3 nikoli z 1>2..z kopce brzdí pokud chvilku stojím na brzdě, ale ty 2t moc neubrzdí..když jedu z chaty tak jedu asi 100m z kopce lesní cestou na M1 a ještě brzdím nohou, abych se nerozjel nad 20kmh kvuli kamenům..

ad DSG, najel jsem s tím asi 50km v novém Multivanu 4Motion (Najeto asi 1500km) 2.0BiTDI a horší kombinaci motor + 7°DSG neznám
Tomas750iL

Tak to asi bude dobre a necham zatial napokoji prevodovku. Ale ak by niekto z bratislavy mal e38 a ze by sme sa previezli aby som mohol vediet ako sa chova ina sedma... Nakolko ja som strasne citlivy a citim sebemensie cuknutie :roll:

Ale okrem prevodovky sa riesilo plno dalsich veci

Vymena domceka riadenia
Vymena servo hadic
Vymena hadic od prevodovky do chladica
Repas komplet kardanu
Montaz a demontaz kardanu
2 pouzite gumy plus prezutie
Novy servo olej 2litre
Vymena a montaz prevodovky
Vymena a montaz hydromenica
Novy olej do prevodovky
Geometria

Toto vsetko ma stalo 1785 eur vratane dielov a prace.
V12
Spooner

Příspěvek od Spooner »

Spooner píše:Zkusím se zeptat tady "svého" čalouníka. Obšívá volanty např. i pro všechny pobočky AAA v ČR, tak třeba řekne něco povzbudivého :D
Včera jsem mu volal a čalounění vyhřívaného volantu prý není problém. Takže otázka zní... kdo to vyzkouší jako první? :)
BMW e38 750iL Individual
BMW e36 328i Cabrio
BMW e32 750iL Highline (ex)
Tomas750iL

Hosi na tejto stranke diel cislo 1 je stabilizator na bmw750 predna naprava? nieje to niake moc lacne? :shock:

http://bmwfans.info/parts-catalog/E38/E ... zer_front/
V12
herman17

Příspěvek od herman17 »

to ti prijde levny za 3x ohnutej drat? :lol:

Kdyz jsem delal kdysi celou napravu, tak toto jsem nemenil nikdy. Ma to velkej vliv na jizdni vlastnosti?
SPORT & RELAX AREÁL BOZEŇOV - restaurace, wellness hotel ***, firemní akce, školící centrum, kemp, tenisové kurty, minigolf, lanové centrum a jiné
Obrázek
http://WWW.BOZENOV.CZ
Odpovědět