tak jen pro info, přihřev mají nafty, funguje tak že po nastarotovaní auta a nizke teplotě venku se zapne bufík a přihřívá vodu, ona ta M57 je mrdka, nemá výkon na jízdu ani na topení, takže ji musí pomáhat bufík, jak voda dosáhne určité teploty tak se vypne. měli to skoro všechny E38 M57, jen pár z jižních států nemělo. jde to přes diag překodovat tak že to funguje i nezavisle, tzn jde časovat.
benzíny maj vždy jen nezávislé topení, to je zapojeno tak že když běží bufík tak se zapne bypass ventil a voda teče pouze a jenom do kabiny, důvod je jednoduchej, zaprvé když teče horká voda do motoru tak to trochu poplete motormagement ale hlavní duvod je ten že prostě to auto musí rychle vytopit kabinu a né se ohřívat s motorem, ten se ohřeje celkem rychle sám, navíc dostává z kabiny tu vlažnou vodu z vraceček. pokud vám jde o předehřev reduktoru tak stačí napojit reduktor před ventil a né za ventil, prostě aby byl reduktor přímo v tom okruhu za ventilem, pak se to ohřeje i tak. já když jsem někomu dodělával webasto tak jsem mu
- dávál webasto do serie s reduktorem
- nakodoval příhřev u benzína
u takového auta se pak automaticky po startu rozběhne na pár min bufík a hned se ohřeje reduktor a sepne LPG
nezávislé topení/příhřev
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.
Příklad:
BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
-
JaraX
Re: nezávislé topení/příhřev
BMW service expert - http://www.jarax.net