Tak minulej víkend sem se pustil se Snejkem do hledání příčiny proč mi nefunguje zadní roletka...
Proběhlo vymontování zadního plata a následně vypreparování rolety z plata

Nejdřív to vypadalo že největší chyba je v ozubenym pertinaxovym kolečku, který nemělo úplně všechny zuby vpořádku...
No tak jsem začal shánět někoho kdo by byl schopen vyrobit nový kolečko...nějaký tipy se sice objevily, ale zatím se nic nekonalo.
O víkendu jsme se na to vrhli se strejcem, který mi vysvětlil, že lehce oholený kolečko nebude ten hlavní důvod nefunkčnosti a vypadal celkem přesvědčivě s tvrzením, že to dáme dohromady a bude to šlapat

Jako první problém sme přišli na to, že zarážka, která má dělat doraz uvnitř nefunguje jak by měla. Řešením bylo otočení šroubku hlavičkou dovnitř.
S tím souvisel druhý problém a to že se kolečko protočilo více a následně se trochu ohoblovaly zuby na velkym kovovym kolečku viz obr.
Takže zuby propilovány a šli sme na další problém - šnek nedosedal správně na ozubený kolečko. Řešením je přiblížit šnek ke kolečku a tím eliminovat opotřebení. V návodu na e38.org je doporučeno udělat podložku o tloušťce 0,01mm...což se nám ale nepodařilo sehnat nicméně našich 0,04 sedlo perfektně.
Ještě sme pro jistotu přeletovali kablíky, který vypadaly, že brzo upadnou a musel bych to zas vyndavat
Posledním problémem byly ohnutý ramena, která vysouvají roletu a nasedají přímo na motorek. K jejich ohnutí došlo díky špatně fungující zarážce. Modré čáry znázorňují správný tvar a červené naznačují jak byly ohnutý. A po složení to dopadlo výborně, šlape jak za mlada