e38 740i - nahle chcipnuti po studenom starte

Elegantní rv. 1994 - 2001
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
mstorm

e38 740i - nahle chcipnuti po studenom starte

Příspěvek od mstorm »

caff,
mam uz dlhsie problem s nahlym chcipnutim po studenom starte. Spravi to len za studena a par sekund od nakopnutia, nahle sa motor vypne. Je to ako keby som vypol zapalovanie, skratka ako ked doma vypnete vypinacom svetlo, okamzite zhasne. Ziadne pridusanie. Menil som aj membranu v sani, mal som podtlak vo ventil dekli a v sani olej. Podtlak zmizol ale na toto to nepomohlo. Zaraza ma hlavne, ze to robi len za studena a vzdy max do 5-10s po starte, nikdy nie neskor a nikdy za tepla.
Reaguje na odpojenie vahy vzduchu, pokazi sa volnobeh, na diagnostike vyzerala tiez ze ide, teplotne cidla su OK, volnobeznym ventilom to tiez nie je, lebo to tak nahle zkape aj pri malom plyne v otackach, skratka ked chce chcipnut tak mu v tom nic nezabrani. Regulacia volnobehu za studena funguje spravne, drzi si asi minutu zvysene otacky a tak isto aj "warmup mod". Inak to startuje na brnk tak si myslim, ze nebude problem s cidlami otacok. A aj sa vsetko tvari, ze je v poriadku. :x
Neviem si s tym rady, uz ma napadla aj spinacka alebo imobilizer, ale neviem, to by robilo hoc kedy a nie len za studena a tesne po starte, alebo sa mylim? Poradte, ja uz nejak neviem na co sa dalej pozriet.
Dik za kazdy napad. Nebavi ma to uz startovat jak skodovku, na 3 krat :mrgreen:
740iA 02/1998 V8 4.4i, steptronic, koža, ...
Kralik

Re: e38 740i - nahle chcipnuti po studenom starte

Příspěvek od Kralik »

Hele, tohle jsem resil take :( U mne to byla kombinace blbe membrany sani a zanesenych benzinovych vstriku! U te membrany to bylo na palici, protoze byla nova, jen tam dali membranu na M62 a ja mam M60. Upozornuji te, ze stejne nejsou. Ta tva by mela byt pripojena na trubku v sani. Vstriky byly "zanesene" diky vic nez 30 tis km na LPG bez jizd na benal (predchozi majitel). Po vymene membany a vyjeti dvou benzinovych nadrzi je vse OK :!: Snad ti to pomuze.
Taky mne zralo, ze jsem to vlastne nikomu nemohol ukazat, protoze abych nekam dojel, tak jsem musel nastartovat a kdyz uz jsem nekam dojel, tak byl motor teply a vse tudiz v naprostem poradku. Takze napalici.
BMW 740i/LPG e38 '96 DG46479 - BMW 840i e31 '96 CC61121
mstorm

Re: e38 740i - nahle chcipnuti po studenom starte

Příspěvek od mstorm »

no ta moja membrana je na 100% spravna, objednaval som to ja osobne podla cisla z ETK priamo v BMW a ta nova bola nachlp rovnaka s tou starou. Navyse zmizol ten nehorazny podtlak. No a ja tam LPG nemam, cize jazdim cely cas na benzin, ale zanesene mozu byt aj moje, to je jasne. Len tento moj problem mi skor pripada ako elektricky problem, ten motor sa neudusi, ale skratka sa nahle vypne. Dnes mi to tiez spravil 3x po sebe, kua neviem co s tym...hlavne dufam, ze s tym niekde neostanem vyset :roll:
co je uplne nahovno, ze to zdochne aj ked pridam plyn.... na skodovkach ktore ukazkovo nahovno startovali aspon toto pomahalo, zasrate bmw :D
740iA 02/1998 V8 4.4i, steptronic, koža, ...
Odpovědět