chtěl bych Vás otravovat s mým problémem, který jsem se snažil publikovat i na bmwklubu. Jde o to že motor Nelze vytáčet do vyšších otáček...
Problém se objevil asi před měsícem, nastartoval jsem, ujel pár km a když jsem na to šel ostřeji a chtěl předjíždět (motor již byl zahřátý na provozní teplotu) začalo auto při 4 tisicich cukat a nejelo dále, stejně se chovalo i při zařazeném neutrálu na místě. Tudíž nezáleží jestli je auto v pohybu či ne, dokonce nezáleží ani na zatížení(poloze plynového pedálu).
Nelenil jsem a vyrazil na diagnostiku, kde mi byl změřen špatný snímač otáček klikové hřídele a váha vzduchu. Auto jsem si tedy odvezl domu a začal laborovat. Vyměnil jsem čidlo otáček a situace se nezměnila, co hůř, auto jde za studena vytočit jen do 2200 ot./min
zajímavé je, že pokud ujedu takových 5 km, lze už motor vytočit více.... včera jsem se docela najezdil po praze a auto na chvíli zaparkoval v podzemní garáži na andělu. Po příchodu a cestě zpět z garáže jsem zjistil že palubní pc ukazuje vnější teplotu téměř 40C. Ale co se nestalo.. voala a motor lze vytočit až k 6 tisícům.
No a dnes ráno opět stejná situace... zas jen do dvou tisíc.
* jen pro úplnost doplňuji, že Váhu jsem zkusil mít i odpojenou a žádná změna nenastala. Za její odchod nejspíše vděčím kitu přímého sání, který opět nahradím za klasický airbox..
A jinak chci Fugovi dodatečně poděkovat za vytvoření fóra 7er.cz