Už je to nějaký ten měsíc, co jsem tu nepsal. BMW stále mám a stále honikdo koupit nechtěl, tak asi zůstane doma.
3 měsíce jsem auto odstavil na zahradě. Stále se ztrácela voda a začalo něco rachtat na motoru. Takže už jsem to auto chtěl zapálit a neměl na to nervy s tím, že ty rozvody budou už taky načaté a voda se ztrácí kdo ví z kama. Auto mělo odjet po ose k Jaraxovi nad Olomouc, byli jsme už domluveni i na termínu a já auto po 3 měsících oživil a všimnu si nějaké glajdavé řemenice na vodni pumpě. Tak motor zhasnu a chytnu za vrtuli a ejhle přední ložisko na pumpě totálne vysypané, takže na poslední den jsem servis zrušil, protože by to auto asi vůbec nedalo tu cestu.
Auto bylo zase nějakou dobu odstrčené vzadu na zahradě a neměl jsem na něj náladu. Až nyní mi to to nedalo a auto dal do dílny na zvedák a do motoru jsem se teda pořádně pustil.
Voda nakonec tekla přes vrchní dekl na bloku motoru ( odlepené těsnení a voda okolo toho deklu tekla a odtykala přes odtokové kanálky mezi motorem a převodovkou na zem ), takže i sání dolů a tak podobně. Ještě tento víkend sundám vanu, jestli v ní nejsou kousky vodících plastových lišt z rozvodů a případně bych udělal rovnou i rozvody, plus kontrola matky na olejovém čerpadle a její zajištění lepidlem.
Tak dlouho jsem se tomu vyhýbal, až mne to stejně dohnalo a to auto si prostě zase opravuji sám.