Smetiště blbejch dotazů

pokec jen ohledně 7er
Pravidla fóra
Zadejte si prosím do podpisu identifikační údaje svého vozu, pro lepší orientaci o jaký vůz se jedná.

Příklad:

BMW 750i e32 05/92 DC77645 (posledních 6 znaků VIN)
Odpovědět
Filozof

Re: Smetiště blbejch dotazů

Příspěvek od Filozof »

jo kluci řeknu vám příběh a trochu to zkrátím jsem moc ukecanej :mrgreen:

Nejprve jsem řešil minulej rok v září - listopad to že mi jeden mechanik zničil čidlo LZ díky lisování ložiska a koupil jiné a stále byl problém. (Nefungoval tacho atd takže to asi bere z LZ kola jak píšete)
Koupilo se nové origo siemens a stále to zlobilo. Jinej mechanik přišel na to že při lisování bylo i ložisko špatné a zničený pásek kde bere čidlo údaje o otáčení kola, takže se měnilo i ložisko a pak jsem jezdil jako král do vánoc bez chybičky přes STK která dopadla perfektně. Přes novej rok do asi ledna.

Druhá část příběhu. Po vánocích Leden/unor mi odešel alternátor (stím jsem bojoval asi rok proč mi nedobíjí dostatečně baterii když vše bylo ok akorát asi nedával už proud dostatečný a podezříval jsem jej že odchází - domníval jsem se správně a mám to díky za sebou ( repas komplet altíku). :-)
Takže po výměně alternátoru auto stálo před servisem asi 3-4dny. A pak když jsem došel tak svítilo ABS/ASC. Bylo mi řečeno at jezdím, že to někdy zmizí.
Případně at dojedu že vymění čidla že to dělají ráda a mění je tam furt každej měsíc stále dokola 5er a 7er kterých tam jezdí pár.

Já ovšem vpadl na podezření na servis že mi tam něco dojebali a ted mě chtějí ještě natáhnout o další prachy za čidla, když předtím auto jezdilo bez problému pár měsíců. Zařekl jsem se a chci si koupit diagnostiku. Takže jak bude doma, naučím se a zdiagnostikuji. Ted to je ve fázi, že někdy je vše v pohodě klidně 100-200km a jindy se to rozsvítí.
Nevadí jsem zvyklej jezdit v e34 bez veškerých asistentů takže ještě pár týdnů vydržím. ( LZ čidlo je nové tím to jistě nebude. Mohu hledat dál. Osobně mám podezřené na ABS jednotku co jsem se dočetl na forech k e38.

osobně mám prefacelift a a říkám si jak by čidla odešli. zničeho nic, když auto stálo a měnil se jen Alternátor v servisu.
Takže moje domněnka kterou si diagnostikou musím potvrdit je ABS jednotka co by měla jít na repas. Jen si to musím potvrdit.
Kamarádovi co má e38 728i to dělá stejné psí kusy, akorát jsme to 3týdny zpátky řešili že mu to taky svítí a jindy funguje. (má o pul roku novější auto.)
Dle mě co jsem načetl kolem BMWKLUBU a zde, tak mi přijde že to řešilo více lidí stejnej problém. Ale diag mi snad řekne více.

To topení vyzkouším dneska jsem jel rychleji cca 2,100-2,400ot. a topilo krásně.

PS: Asi bych si měl založit taky nějakej svůj příběh kolem auta. už jsem tady nějakej pátek. :mrgreen:
BMW E38 728ia Schwarz II - LPG Prins VSI 6/97 - Spotřeba Obrázek

Obrázek
ricrd1

Příspěvek od ricrd1 »

Diagnostika není problém a ušetří ti spoustu peněz za zbytečný opravy - jak sám píšeš, servis něco podělá, tvrdí, že už to bylo a naúčtuje ti mastnou opravu + diagnostika chyby.
Diagnostika ti určí chybu a omezí opravy metodou pokus - omyl, tím zase sětříš na servisu, protože tě tak snadno neopijou rohlíkem.
Já používám INPU - ta se válí všude na netu, stačí starej noťas s xp, nebo win7 a k tomu obd kabel s kulatou redukcí - asi 10 dolarů z číny.
Nejhorší je to správně nastavit.
BMW 750i E38
Filozof

Příspěvek od Filozof »

tak mi teče chladič a budu měnit - prasklo to kolem plastového náhubku na hadici před řidičem a kolem toho kde se to spojuje s chladičem :-(
tady to na videu ukazuje technik BMW kde to často praská ve 1:26s a dál... .:-(
Vždy po jízdě mám tak 3deci venku. plus to kape při jízdě.

https://www.youtube.com/watch?v=7WsBma6 ... F9fXcdP4FQ

objednal jsem HELLA tak snad je to kvalitka. Pak komplet hadice at jsou nové když se to dělá. A chci se zeptat kde kupujete chladící kapalinu? V BMW nebo je nějaké lepší levnější řešení ? Už jsem v tom za slušné prachy. Ale když něco dělám chci to mít pořádně a poctivě opravené.

Případně když měním chladič a hadice s víčkem na expanzce zda je třeba ještě něco co se tam dosti sere a odchází.

Díky.

Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Filozof píše:PS: Asi bych si měl založit taky nějakej svůj příběh kolem auta. už jsem tady nějakej pátek. :mrgreen:
Kde to vazne? :)

Me to neprasklo, ale povysunula se mi hadice, potvora. Jeste, ze jsem si vsim, nenapadne po natrubku cestovala mesic za mesicem :D
Kapalina v BMW pry je snad levnejsi nez slusna znacka v eshopu. Ja kvuli tomu do BMW nejezdim, kupuju Velvanu, v jednom testu na netu byla nejlepsi :)
BMW e66 745Li Individual, 2003, pine green
BMW e38 740iA, 1995, ascot green
Filozof

Příspěvek od Filozof »

ok budu se snažit večer něco vymyslet. :-)

velvana G11 takže tato počítám.
http://citroeny.eu/chladici-kapaliny/27 ... elena.html

Nějak podobně to bylo asi u mě že se to posunulo ale tlak v hadicích není tak velký jak jsem čekal jen to prská a syčí u hadice a kape to docela dost....cca 3-4deci ven. ...ale víčko expanzky je trochu natlakované....no pujde to vše vyměnit. Asi to přesunu do svého treadu jak jej založím.
:mrgreen:

Obrázek
zzeli

Příspěvek od zzeli »

G11 nebo i G48 to radi po novu znaci. Je to stejny. A taky maj moresy prodavat to ve verzi "ready", tj. naredeny, coz je samozrejme pak drazsi ve vysledku. Kupuju zasadne koncentrat a redim destilkou 1:1.
oxik

Příspěvek od oxik »

Jojo, já nedávno dolejval, tak jsem na OMV chtěl koupit směs, ať tam neni jen destilka a koncetrát neměli.. no tak aspoň symbolicky litránek naředěnej jsem koupil, ale pod -20°C stejně nebylo, takže to bylo fuk :D Spíš by mě zajímalo, kam ta voda mizí :D
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
zzeli

Příspěvek od zzeli »

Me taky mizi..jen tak symbolicky. Prave jsem ted kupoval po vic nez roce dalsi litrovku, ze ktery udelam 2 litry a s tim zase nejakej cas vyziju. Hezky se to proplachuje, coz dela ventilum topeni moc dobre :D
Filozof

Příspěvek od Filozof »

po jakou výšku dolejváte ? je tam čára ale napsáno KOLT něco jako studená nebo jak to myslí ....

Ale když dám plnou až po okraj šáhnu na hadici tak mi to sjede o pár cm níže... no prostě už aby to tady bylo a já když vidím jak to prosakuje vypadá to děsivě...jezdit stím jde ale trvá tomu asi 5min než se přepne LPG protože ta voda asi nevím proč koluje bud pomalu nebo se jí nechce ohřát reduktor či je to ještě zavzdušněné ... ? ikdyž jsem odvzdušnoval raději no mám strach aby tam nebylo ještě něco ...vodní pumpa nebo jiná věc na kterou jsem nedošel.

Dělat 2x se mi to nechce :-D

Obrázek
oxik

Příspěvek od oxik »

Ze za studena to ma byt max ve vysce otvoru..nicmene ja to narvu az nad tu mrizku a odvzdsnuju, prebytecna voda vychcije
EX E38 740i LPG orientblau 12/99 DF89547 Obrázek
EX Mondeo MK4 fnaftě, fmetle, fmanuálku, fhadru, na hlínách, bez čipešku :twisted:
Mondeo MK5 fnaftě, fmetle, fautomatu, fkůži, vefullu :twisted:
Odpovědět