Nejprve jsem řešil minulej rok v září - listopad to že mi jeden mechanik zničil čidlo LZ díky lisování ložiska a koupil jiné a stále byl problém. (Nefungoval tacho atd takže to asi bere z LZ kola jak píšete)
Koupilo se nové origo siemens a stále to zlobilo. Jinej mechanik přišel na to že při lisování bylo i ložisko špatné a zničený pásek kde bere čidlo údaje o otáčení kola, takže se měnilo i ložisko a pak jsem jezdil jako král do vánoc bez chybičky přes STK která dopadla perfektně. Přes novej rok do asi ledna.
Druhá část příběhu. Po vánocích Leden/unor mi odešel alternátor (stím jsem bojoval asi rok proč mi nedobíjí dostatečně baterii když vše bylo ok akorát asi nedával už proud dostatečný a podezříval jsem jej že odchází - domníval jsem se správně a mám to díky za sebou ( repas komplet altíku).
Takže po výměně alternátoru auto stálo před servisem asi 3-4dny. A pak když jsem došel tak svítilo ABS/ASC. Bylo mi řečeno at jezdím, že to někdy zmizí.
Případně at dojedu že vymění čidla že to dělají ráda a mění je tam furt každej měsíc stále dokola 5er a 7er kterých tam jezdí pár.
Já ovšem vpadl na podezření na servis že mi tam něco dojebali a ted mě chtějí ještě natáhnout o další prachy za čidla, když předtím auto jezdilo bez problému pár měsíců. Zařekl jsem se a chci si koupit diagnostiku. Takže jak bude doma, naučím se a zdiagnostikuji. Ted to je ve fázi, že někdy je vše v pohodě klidně 100-200km a jindy se to rozsvítí.
Nevadí jsem zvyklej jezdit v e34 bez veškerých asistentů takže ještě pár týdnů vydržím. ( LZ čidlo je nové tím to jistě nebude. Mohu hledat dál. Osobně mám podezřené na ABS jednotku co jsem se dočetl na forech k e38.
osobně mám prefacelift a a říkám si jak by čidla odešli. zničeho nic, když auto stálo a měnil se jen Alternátor v servisu.
Takže moje domněnka kterou si diagnostikou musím potvrdit je ABS jednotka co by měla jít na repas. Jen si to musím potvrdit.
Kamarádovi co má e38 728i to dělá stejné psí kusy, akorát jsme to 3týdny zpátky řešili že mu to taky svítí a jindy funguje. (má o pul roku novější auto.)
Dle mě co jsem načetl kolem BMWKLUBU a zde, tak mi přijde že to řešilo více lidí stejnej problém. Ale diag mi snad řekne více.
To topení vyzkouším dneska jsem jel rychleji cca 2,100-2,400ot. a topilo krásně.
PS: Asi bych si měl založit taky nějakej svůj příběh kolem auta. už jsem tady nějakej pátek.